maandag 6 januari 2020

Grijze Maandag, Zwarte Hond

Weer snakken naar een 'normale' week, heb ik niet heel echt gedaan, want mijn weken zijn vaak al niet meer 'normaal'.

Maar heb het ritme van de vaste afspraak met mijn vrijwilligerswerk wel gemist en daarmee ook de aanspraak die ik daar heb en contact met medewerkers en clienten.

Gelukkig hou ik nog steeds een duidelijk week/weekend ritme aan. Voornamelijk om niet af te glijden naar de diepten der diepten waar de Zwarte Hond in zijn mandje ligt te wachten. Vaste routines helpen me geestelijk en lichamelijk gezond te blijven.  Altijd alert blijven dus.


Afbeelding van A Quinn via Pixabay 


En dus stopte ik vanochtend een witte was in de machine en zo blij dat die machine het gewoon doet als ik de knop omdraai en indruk. En er straks een schone witte was in mijn huis hangt. Droger heb ik nu bewust niet meer. Geen kinderen in huis die morgen echt echt echt hun sportkleding nodig hebben, of perse die ene broek weer aan willen. Ik kan in mijn eentje beter plannen wanneer er iets gewassen moet worden, maar wel met de hygiene-regels in mijn achterhoofd. Niet dat de buren vragen of ik een viskraam begonnen ben.

Ik herinner me nog levendig hoe mijn ene Oma altijd een lichte urine-lucht om zich heen had. De oude mensen lucht. Dat heb je kennelijk zelf niet meer in de gaten, want alle geuren wennen, vooral die van jezelf. En Oma liep al jaren door met een verzakking, dat hielp ook niet mee. En ze was bang voor alles wat ziekenhuis heet dus liep ze nog langer door.

Keukenvloer gestofzuigd en gedweild, onderdeel van het Rondje Bless the House. Koffie gedronken net en oh wat was die lekker. Heet en supervers. Gewone filterkoffie maar voor sommige hipsters weer helemaal te gek.

Alhoewel; hipsters zijn ook al zo 2019.

Zo direct mijn dagelijkse sollicitatie weer versturen en administratief verwerken. En zo zorg ik ervoor dat ik dan de middag 'vrij' heb om mijn eigen dingen te doen. Of gewoon te lezen, maar dat blijf ik nog steeds ingewikkeld vinden. Mag ik zomaar zitten niksen? Ook iets om af te leren in 2020.

Nietsdoen inplannen in agenda (u kunt nu lachen!). Vooral meer creatief bezig zijn. Want ik merk dat me dat erg goed doet.

Wat mij ook heel erg helpt is realiseren dat de meeste mensen (op mijn leeftijd) niet meer wezenlijk veranderen van gedrag en hoe ze zich uiten, vooral in familieverband. Dit is wat het is; deal er maar mee. De enige die ik kan veranderen ben ik zelf. En alleen dan ook nog maar omdat ik dat echt graag wil, de noodzaak zie. Dus de noodzaak van me ergens enorm aan storen....la maar. Lekker weg laten waaien, stop al die energie maar in iets opbouwends.

En, als laatste, mijn mening is ook maar een mening. Niet de juiste, de beste en zeker niet de enige.


6 opmerkingen:

Happy Earl Grey zei

Heerlijk hoor normale dagen, we gaan weer gewoon doen en daarvan genieten.

Marlou zei

Ha Cellie,

ja... mooi is dat: "Bless the house".
Ik heb het van jou geleerd en vind het mooi!

En verder mag jij lekker lezen hoor.
Dat is niet niks doen. Dat is goed voor je hersens!

Groetjes!
Marlou

.

vlasje zei

Lezen moet! Is hersengymnastiek, kennis bijspijkeren, cultureel etc. Nuttig zijn is niet gelijk aan status, salaris verdienen, iemand zijn in de ogen van anderen.

klaproos zei

leef een laat leven... je proberen niet te storen aan wat een ander van je denkt... da's best te doen:-)
heerlijk hé, hobbiën, doe ik ook graag, wat zijn jouw hobbies ?
xxx

Mevrouw W. zei

Vroeger op de lagere school zat ik in klas 2 op de eerste rij en soms kwam de juffrouw, als ze iets vertelde, voor het gemak even op de rand van mijn schoolbankje zitten. Zij rook ook naar urine. Daar moest ik nu zomaar opeens aan denken...

Anoniem zei

Ik ruik regelmatog naar urine. Ik zit er ook wel eens in. Poep ook soms. Ik was me vaak en draag schoon ondergoed en kleren. Ik ben incontinent, dus "ongelukjes" gebeuren. Soms, maar altijd te vaak.
Nu kan ik 2 dingen doen: mezelf opsluiten in huis en met een zak over mijn hoofd gaan zitten wachten op de zwarte hond, of .... er toch zo veel mogelijk op uit trekken en mij nog een beetje nuttig maken voor de maatschappij ofzo, in de hoop dat de medemens mijn vieze urine/poep lucht kan verdragen. Zo niet, dan ga je een stukje bij mij vandaan zitten of met je neus dicht, mij ook goed.
Marijke