woensdag 22 januari 2020

Lens

In het kader van de jaarlijkse diabetescontrole een netvliescontrole bij een oogarts laten doen of, bij een instantie die daartoe ook gemachtigd is.
Liet mijn contactlens uit, want anders kunnen ze je oog niet goed controleren (je oog gaat ook naar je lens staan) en nam de lens in het doosje mee met de inzetvloeistof. En na de controle, nadat eerst mijn ogen waren gedruppeld, dus er werd al gevraagd of er iemand mee was. Nee..ben op de fiets en ook al half blind heen gekomen, dus terug zal ook wel gaan.

Netvlies zag er goed uit, al kreeg ik bijna een hartverzakking toen ze zei dat er een vlek op de lens zat. Ja, op de lens van het apparaat! Netvlies ziet er prima uit, geen rare dingen te zien.

Was van plan naar de bibliotheek te gaan om daar de ogendruppels rustig te laten uitwerken. En ondertussen wat te bladeren in tijdschriften en wat boeken terug te brengen. Zag best wel wazig vond ik ondanks dat ik mijn contactlens weer in had gedaan. Weet het aan de druppels. Kon daardoor ook geen tijdschriften lezen of nieuwe boeken uitzoeken. Nou ja...dan maar niet.

Teruglopend vertrouwde ik het niet helemaal, keek in mijn spiegeltje, zag mega grote pupillen, maar geen contactlens. Voelde voorzichtig, maar ook niks (heb harde lenzen). Keek in mijn ooghoeken, onderin, links rechts en besloot toch maar even terug te gaan naar de ogencontroleplek. Die keken ook nog in mijn oog, zagen ook niets, gingen de hele behandelruimte ook nog nalopen, maar de kans dat je die lens nog vindt is vrijwel nihil.

Dus moest ik mijn verlies nemen vond ik direct. Niet in paniek raken omdat je nu opeens een extra kostenpost hebt. Bestel maar direct een nieuwe lens. En bedenk dat dit zelden is gebeurd. Nog maar eenmaal om precies te zijn en toen vond ik de lens later terug onder mijn schoenzool.  In veertig jaar!!!

De rest van de plannen afgeblazen want met een wazig zicht is het allemaal niet zo prettig in de openbare ruimte. En het was ook nog mistig dus weer lekker wazig naar huis gefietst. Maar ik was wel blij dat ik mijzelf niet meer - wat ik voorheen heel goed kon en deed - constant verwijten maakte dat ik zo slordig was en zo dom. Dat ben ik niet. Anders was ik elke week wel een lens kwijt. Nu elke veertig jaar. Dusss

Mekker niet en kom direct in actie want zonder lens zie ik van veraf weinig met dat oog, maar ook lezen gaat slecht, want mijn andere oog is voorzien van een kunstlens door een staaroperatie en die is ingeregeld op het andere oog. Dus kan er wel van dichtbij een boek mee lezen, maar pagina's online lezen gaat heel moeilijk. Moet ik zo maar even het lettertype vergroten van mijn beeldscherm.

Jammer van de extra uitgave, maar goed daar is het potje "Onvoorzien' voor. En eten we gewoon nog een week soep en daarna ook. Niet voor een challenge, maar uit noodzaak.

Contactlenzen vallen meestal niet onder de ziektekostenverzekering, maar dat kijk ik nog wel na. Bleek dat ik sowieso wel eens vaker op controle mocht gaan Dat deed ik gewoon niet meer. Te duur allemaal. Of eigenlijk; dat vond ik mijzelf niet waard. Vond in die tijd dat ik beter helemaal kon verdwijnen, dus onderhoud aan mijzelf doen? Waarom?

JOEHOE!!!!


Afbeelding van Prawny via Pixabay 


Kijk voor de zekerheid het toilettasje na waarin ik lenzenvloeistof en houder had meegenomen. Zit daar mijn lens in!!! Wut?? Hoe komt die daar nou?? Maar zo blij!

Bestelling dus afblazen en wel inplannen om dit jaar maar eens voor controle te gaan!! En ook reserveren in mijn budgettering voor een nieuwe lens, die misschien nodig is omdat de sterkte niet meer klopt. En uiteraard kan zo'n ongelukje nog wel eens gebeuren.

In 2060 of zo. Hahah!!!
8 opmerkingen:

nicole orriens zei

Wat een fijn Happy End zeg! Heerlijk dat je de lens ineens toch terug vond!

vlasje zei

Pfoeh! Wat een gelukkie!

Marie zei

Opeens snap ik de uitdrukking je lens zoeken naar.... 🤣

izerina zei

wat een opluchting. Je bent ineens "rijk".

Mevrouw W. zei

Fijn dat je de lens toch nog gevonden hebt. Met één oog zonder lens kijken en met het andere wel goed zien is ook nog eens erg vermoeiend.

Mirjam Kakelbont zei

Met recht een happy end, ik ben hartstikke blij voor je!

klaproos zei

wat een mazzel dat je hem gevonden hebt joh, tof je mag wel wat liever voor jezelf zijn hé :-)

xxx

Min of Meer zei

Blij voor je!