donderdag 9 januari 2020

Dat kleine stukje bloot

Een eeuw geleden was een klein stukje onbedekte enkel kunnen zien helemaal je van het.

1920 FASHION PAGE 2-ADS / BELLAS HESS & CO. NEW YORK CITY ...

1920 mode


Nu is dat kennelijk ook zo want in de lelijke te grote witte sneakers en daarboven een strakke jeans, met gaten bij de knieeen (ook al koud) gaapt een blote enkel.

Natuurlijk gaan we daar geen sokken, kousen of  bedekking dragen. Lekker bloot. Lekker koud. Lekker functioneel, maar niet heus. Dikke sjaals en dito mutsen en dan een blote enkel. Met zo'n tenenbedekkend sokje soms in de sneaker.

Maar mode is door de eeuwen heen, nooit functioneel geweest. Het legt de accenten op bepaalde delen van het lichaam die dan trendy zijn. Nu dus kennelijk slanke onbedekte enkels.

Leuk voor mij in het voorjaar of zomer, maar winter..brrrrrrr.

Heel bewust een luchtig (met die gaten bij de knieen zeker) onderwerp. En ook snappen en weten dat na het weekend het weer voorbij is. Die familiestress. Tot het volgende event. Want hoorde via een zus dat neef zich verloofd had, maar Oma en de rest weet dat niet - officieel dan -  want die zitten niet op Instagram.

Net als de Oma van ene Harry in Engeland. Komt in de beste families voor dus. Gedoe.


9 opmerkingen:

Marlou zei

haha Cellie,

leuk stukje!
Nee... geef mij maar lekkere sokken. Het liefst in leuke kleuren en mag ook twee verschillende zijn.
Geen blote enkels hier dus.

Dagdag!

pourquoi pas ??? zei

Opeens vertelde een bekende nederlander op TV dat hij NOOIT sokken droeg. En daar was opeens een nieuwe trend geboren. Nee, hoor we zijn echt geen schapen.

Wat een gedoe weer die familie. Je ziet ze nooit maar o wee als er iets te "vieren" valt.
Nou ja heel eerlijk gezegd heb ik er geen last van.

Happy Earl Grey zei

Een verschrikkelijk modebeeld, die broeken met gaten. Die blote enkels bij mannen, staat vooral zo vrouwelijk ;)

Marlou zei

Je had het goed! De overgrootmoeder van onze koning...

Mevrouw W. zei

Ik draag gewoon sokken, want zonder of met van die kousenvoetjes vind ik nu ook veel te koud. En die spijkerbroeken met scheuren erin hoef ik echt niet.

Bertiebo zei

Die scheuren heb ik nooit begrepen en dat blotevoetengedoe ook niet. Gelukkig hoef ik niet

Loudi zei

Die spijkerbroeken met gaten bij de knieeen, onbegrijpelijk ! Het is wel komisch als er uit die gaten dan rimpelige knieeen steken. En boven de broek een buikje. Moet ook goed strak zitten die broek, en dan blote enkels en joekels van sneakers eronder. Haha!

mrs H. te B. zei

Succes met je familiegedoe! Gescheurde broeken - broeken die je doordroeg, ook als ze versleten waren - dat heb ik al zo'n 30 jaar geleden achter me gelaten. "Vroeger" naaiden we dan wél lappen op broeken, dan konden ze nog even mee (toen ook al tot wanhoop van volwassenen...). Blote voeten - GRAAG! - in de lente, de zomer én de herfst, maar 's winters heb ik graag warme benen, enkels en voeten!

nicole orriens zei

Wonderlijk is de mode hè? Ik snap het ook vaak niet, en ik doe er dan ook niet aan mee.