maandag 7 juni 2021

Kikker doorgeslikt

Hoppa; uit bed en direct maar als eerste als je beneden bent mijn kikker van de dag doorslikken. Monteer het nieuwe modem en zorg ervoor dat je weer een stabiel wifi-netwerk hebt. Op al je apparaten. 

Op de doos stond dat het een kwartiertje werk zou zijn. Zou het?

Iets langer, maar het viel me niet tegen. Kreeg de coaxkabel niet los, want met moer. Dus een tang moeten pakken. En natuurlijk eerst alles van de plek halen, waar het oude modem staat. Die hangt niet keurig aan een haakje, maar ergens op een kastje gefrot. En daarachter alle kabels, zo te zien van de hele straat. Ik haaaaaaat kabels. 

Het makkelijkst was om te controleren of alles het deed op mijn telefoon. Nieuw wachtwoord ingevuld toen ik het nieuwe modem had gevonden bij de beschikbare netwerken en aansluiting! Dus ik wist dat het werkt, alles kabels goed aangesloten. En ook correct van het oude modem gedemonteerd. 

Daarna mijn laptop. Ook die werkt (anders konden jullie dit niet lezen uiteraard). Nu ook de printer nog en mijn werklaptop en ergens ligt ook nog een tablet. Die komen straks. Alles werkt en dat is prettig.

Klaar!

Alles weer opruimen, huiskamer weer netjes en door met de dag. Als eerste heb ik de was aangezet. Lekker weer buiten, dus wapperen maar. En het maakt me ook nog eens gelukkig, dus als ik door zoiets simpels me beter voel. Heerlijk! En zo makkelijk te realiseren ook. Wat een luxe.

Makkelijker dan het waterboarden van de ex-schoonzoon.

Gisteren als eerste naar een tuincentrum gereden. Zo leuk, ook omdat ik nu wist wat ik wilde aanschaffen en dus alle andere zooi links kon laten liggen en linea recta na mijn planten te hebben gevonden door naar de kassa. Heerlijk! Kreeg alleen de achterklep niet meer open, die ging eerst nog wel open en nu niet. Nou ja..alles maar op de achterbank gedropt. Ook goed. 
Reed ook nog richting Ikea (gewoontedier, maar bij de afslag voor de parkeerplaats keerde ik toch maar om. Auto is te klein om mee te nemen wat ik zou willen (tuinstoel). Geen zin eigenlijk om me in de drukte te begeven en buiten de tuinstoel niks nodig, dus ga lekker naar huis of ergens heen waar je echt plezier aan beleefd. 

Dus nog een ander tuincentrum bezocht. Ga ik vandaag een Hanging Basket fabriceren. En toen was het wel een beetje op de energie. Oh ja...daarvoor ook nog gekeken of ik hier in mijn 'durp' de ingang kon vinden tot de parkeerplek, precies achter de Supermarkt waar ik met de fiets makkelijk kan komen. Maar dat ligt op een soort eiland en alle wegen erheen zijn vrijwel fietspaden. Dus kwam ik weer terug bij af. Geen zin om via de normale route bij een andere parkeerplek te komen en dus maar 'gewoon' hier om de hoek wat kleine boodschappen gehaald. Lekker mutserig he.
 
En moest ik de auto nog terugbrengen naar de garage en daarna weer met de trein en bus huiswaarts. Of alleen met de bus. Zat ik nog te pielen met de elektrische bediening. Dacht dat hij het 'niet deed'. Je hoort geen motor brullen namelijk. Want elektrisch.

Rem goed diep intrappen.
Koppeling op P zetten bij starten.
Nu moet hij het gewoon doen. 
En die lichten zie je nu niet 'oplichten' omdat het overdag is Mam.

Videobellen gedaan en mijn dochter zag dat er in het dashboard Ready stond. Dus haal je voet van de rem dan voel je de auto bewegen. 

Voelde mij 'een beetje dom' met mega Brainfog, maar weet het aan mijn drukke schema (en het zo graag 100.000 dingen willen doen en het wennen van mijn nieuwe werk en werkzaamheden en ja, ook mijn zorgen over mijn dochter en kleindochters) en ja hoor...het karretje bewoog. Ik hoefde niet weggesleept te worden. (Al ooit een paar keer meegemaakt. Sta je daar naast de snelweg, wachten op zo'n grote gele sleper. Wel prachtig uitzicht op de weg lekker hoog in de cabine zittend).

Maar nu eerst koffie! Buiten op mijn terras. Heerlijk. Dat het weer kan. Toch maar wel de parasol uit het schuurtje gehaald. Want redelijk felle zon. 

Lekker de tuin in. 

Straks F1 bekijken. Bekeken en wat een pech voor Verstappen. Klapband terwijl hij al lang op positie 1 reed en de overwinning nabij bleek. Uitgevallen. Maar op het laatst nam regerend kampioen Hamilton de verkeerde afslag (zeg maar) en bleef de schade beperkt. Joehei! 

En de hele dag even niets MOETEN.  Nou ja, wel wat kleine zaken, maar met een licht hart gedaan.


Afbeelding van Bianca Mentil via Pixabay 




Volgens mij heet dat weekend. En vooral even andere dingen aan mijn hoofd. In mijn hoofd. 

En dan vandaag weer een normale werkweek. Nou ja...normaal. Een werkweek. 








7 opmerkingen:

klaproos zei

je hebt het toch maar mooi allemaal weer gedaan cellie, tof hoor :-)

Petra zei

Goed gedaan, en succes met je werkdag vandaag!

Bertiebo zei

Dat is zo'n heerlijk gevoel: dingen gedaan hebben!

mrs H. te B. zei

Volgens mij heb je teveel aan je hoofd(?). Het klinkt wat onrustig allemaal (of heb ik het mis, kan natuurlijk ook?) Probeer rustig te wennen aan je nieuwe baan, zo kort na het wennen aan überhaupt weer werken: dat lijkt me "klus" genoeg voor dit moment. En inderdaad: tussendoor niet vergeten te genieten van dat het weer kan, dat je weer volop meedoet, en geld verdient - en van de zomer natuurlijk! Zet 'm op!

Marlou zei

ha Cellie,

waar de één het onrustig vind, vind ik het juist lekker vrolijk en licht en opgewekt.
Lekker genieten van de wapperende was en van een bakkie in de tuin.

Gewoon doorgaan zou ik zeggen...

groetjes!
Marlou

Iris Papilio zei

Geef jezelf maar een flinke schouderklop! Wat een energie!
En vandaag weer aan het werk... hoop dat het toch andere werk je wel bevalt.

nicole orriens zei

Wat een goed begin van de dag. Als je zo'n rotklusje dan af hebt voelt het altijd zo heerlijk vind ik.