woensdag 30 juni 2021

Regelen en afvinken

Zo'n regenachtige woensdag, waar ik weinig in de tuin kan doen, behalve zien dat de slakken in mijn tuin feest hebben gevierd, - dank u wel voor alle sappige nieuwe groene plantjes die u zo aardig hebt gekweekt uit een zaadje; lekkerrrrrrr -  is altijd goed om de administratie weer bij te werken (nou ja...doe ik toch al wekelijks), maar nu even nieuwe map voor Juli aangemaakt. Ok. Ook niets nieuws. Ook dat doe ik al honderd jaar. Overzicht houden is prettig voor mij. Direct weten hoe en wat en waar. 

Nakijken of alle automatische afschrijvingen ook zijn afgeschreven (ok...dat doe ik dus ook wekelijks en geef ze in mijn excel-overzicht dan een groene kleur) en ik deze maand met een gerust hart kan afsluiten. Niet in het rood, alles betaald en zelfs een beetje overgehouden. Hoera!

Ook wat zaken direct aan het begin van de dag doen die al langer lagen te wachten en ik heb ooit een begin gemaakt met een document wat er gedaan moet worden/opgezegd etc. voor als ik dood ben. Niet dat ik hoop morgen niet meer wakker te worden, maar het is wel een zaak waar ik mijn nabestaanden niet wil opzadelen met allerlei losse eindjes. 

Dus dat. 

Natuurlijk een heerlijke kop ShuttheFuckup gemaakt. Oftewel koffie. Lekker met geklopte Sojamelk erin. Gewoon; omdat het kan. 

Keek gisteren trouwens een film die ik erg kon waarderen. Gewoon op tv, lekker ouderwets, op SBS9. 

Darkest Hour. Mooi gemaakt, goede acteur (onherkenbaar in deze rol). Lang heb ik op een briefje geprint op mijn bureau zijn uitdrukking: "Never, never, never give up" gehad. Nu geen werkbureau meer, maar die tekst zit nog wel voor in mijn kop.

Dat gaf me altijd weer de moed om door te gaan. Niet alleen op mijn werk trouwens.


Then out spake brave Horatius, The Captain of the Gate: "To every man upon this earth Death cometh soon or late. And how can man die better Than facing fearful odds, For the ashes of his fathers, And the temples of his Gods."



3 opmerkingen:

Nicole Orriëns zei

Ik geniet erg van deze grijze grauwe dag. Heerlijk weer om lekker binnen te zijn!

Iris Papilio zei

Heerlijk zo'n regendagje... Fijn dat je weer goed de maand bent doorgekomen! Wie wil dat nou niet?

Lot zei

Nee ik vind er niks aan een regendag.

Kan niet wandelen en niet buiten zitten.