dinsdag 1 juni 2021

Aangewaaid.

Ken je dat? Dat je thuis erachter komt dat je brieven voor je werk in kleur moet afdrukken, want anders onleesbaar (in zwart lukt niet en ook niet in 50 shades of grey). Dat de prints die je maakt een header en footer hebben die niet goed zijn (lijkt meer printscreen dan print document) en niemand weet hoe je dat moet oplossen.  

Alle inktvoorraad van die soort zijn al wekenlang in mijn winkelcentrum 'op'. Dus moet ik altijd op de gok ergens heen fietsen. Na werktijd he...

Dus bestelde ik online maar een setje. Morgen in huis. Hoe laat weet ik niet, maar daar ga ik me dus echt helemaal niet over opwinden. Als het bedrijf weet dat ik thuis moet werken, dan mogen ze wel wat meer hun best doen om dit mogelijk te maken. 

Kan geen ijzer met handen breken en ze mogen blij zijn dat ik uberhaupt een printer thuis heb. Zelf betaald (oh nee...dat klopt niet. Kadootje ooit van mijn dochter).

En ik declareer de inkt uiteraard. 

Was een nogal drukke dag. Veel regelzaken, nakijkzaken en doe dingen. En allemaal nieuw, want pas mijn tweede dag in deze nieuwe functie. Maar zo blij dat het mooi weer is. Kon ik mijn kopje koffie in de ochtend (ook al later dan 'normaal') in de tuin drinken. En NERGENS kattenkak! Hoera. 

Lunch schoot er bijna bij in, maar toch maar wel even op een terrasje gezeten. In mijn tuin dan. 

Na einde werktijd (nog te laat eigenlijk), al mijn werkspullen opgeruimd. Wil niet in de avond in de verleiding komen om nog even snel 'iets' te doen. Kreeg van iemand uit mijn team namelijk op zondag (maar die las ik uiteraard pas op maandagochtend) een email. 

Met mijn lage inkomen, moet IK daar zeker geen gewoonte van gaan maken. Knoop dat goed in je oren!

Zo...net nog even een alsmaar groter wordende lelijke prikstruik gekortwiekt. Beter, want dit is enorm groeizaam weer. Zo'n aangewaaide prikstruik. Wat denkt hij wel!


Afbeelding van FeatheredHatStudios via Pixabay 








7 opmerkingen:

nicole orriens zei

Die ziet er inderdaad gemeen prikkerig uit zeg. Het lijkt wel prikkeldraad bijna.

Op naar een leven zonder baas zei

Nou de prikstruik mag je wel om je werktijden zetten. Groot gelijk dat je niet gaat lezen op zondag. Zelf altijd de keuze gemaakt werktijden zijn werktijden niet in de ratrace meedoen.

Marlou zei

Ha Cellie,

haha... wat ben je toch lekker bezig!
Ik lees het graag.
Je houdt goede moed...

En die prikstruik?
In stukken knippen! :-))

groetjes, Marlou

mrs H. te B. zei

Het kost soms een beetje moeite en discipline, maar ik vind dat NIEMAND tijdens vrije tijd zou moeten werken - die tijd is daarvoor niet bedoeld....

Bertiebo zei

Ik vind het knap dat je dat kan. Ik kon dat niet. Je wilt niet weten hoe vaak ik een zondagmiddag op school heb doorgebracht. Achteraf denk ik: stom!

Lot zei

Is het ook niet zo dat door veel thuiswerk mensen hun werkdagen verschuiven en bv van vrijdag en zaterdag hun weekend maken. Bv om de boodschappen te doen en het dan riustiger is.
Geen idee of dat wel mag want ben al heerlijk met pensioen.

Iris Papilio zei

Goed gescheiden houden hoor, je privé en je werk! Dus inderdaad, laptop uit en opbergen en ook de telefoon!