maandag 31 mei 2021

Vers

Ben best wel een einzelgänger. Zie niemand dit weekend. Geen visite of ergens heen gaan. Wel over 2 weken een afspraak voor een kraamvisite bij een nichtje. Leuk. Kan helaas niets breien, dan forceer ik mijn langzaam herstellende pols. Dus niet doen maar.  

Mijn ritje  naar 'het dorp' was zowat het hoogtepunt qua uitjes. Ook niet shoppen, terrasjes bezoeken. Geen behoefte eraan om me in een drukke massa te begeven.

Naar een museum wil ik graag, maar niet als ik eerst getest moet worden. Hou van een schilderijtje, maar niet van wattenstaafjes in mijn neus. Ooit dagenlang een bloedneus gehad en toen kreeg ik bij de huisartsenpost 2 tampons in mijn neus geschoven die aanvoelden alsof ze tot in mijn hersens werden geduwd. Dus liever niet.

De hele dag in de tuin, met een zonnetje erbij, wroeten, dat wil ik wel. Want voor mij erg ontspannend. En met het gezoem van hommels die op de bloeiende bieslook afkomen, de tsjilpende mussen, die echt helemaal niet bang zijn en erg dichtbij durven komen, nog extra genieten. 

Wacht maar tot ik vanmorgen weer een versgedraaide kattendrol op de plek waar ik tuinaarde heb gestort, vind. Dan zoem ik wel anders!


Afbeelding van Simon Kadula via Pixabay 
6 opmerkingen:

 1. Ik heb nergens gelezen dat je je voor een museum moet laten testen, wel van te voren reserveren.
  Maar misschien ben ik abuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begeef mij ook nog niet in drukke menigten. Je bent pas na de tweede prik met AZ beschermd en daar moet ik ook nog 7 weekjes op wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nooit katten in mijn tuin, dus ook geen poep. Maar de laatste tijd weer regelmatig hondendrollen voor de deur aan de voorkant. Getver

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ha Cellie,

  als jij je lekker voelt met je "eigen"... dan is daar niks mis mee.
  Met jezelf maak je geen ruzie... toch?
  En geen woordenwisselingen? Geen jaloerse opmerkingen.

  Als je maar lief bent voor je zelf. dat is wel heel belangrijk.
  Louise Hay:
  "Ik keur mezelf goed, ik waardeer mezelf, ik houd van mezelf...":
  Dat is mijn credo!

  Groetje svan Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik voel me naar in groepen. 1 op 1 situaties of een klein groepje, ok. En wat heerlijk dat we weer in de tuin kunnen zitten, he? Fijne dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt mij heerlijk in de oren. Het is een groot goed als je alleen kunt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.