donderdag 20 mei 2021

Plan

 
Er is al een labeltje voor een postvakje voor mij gemaakt. Maar heb nog niet volmondig 'ja' gezegd. Grappig. En ook grappig dat ik niet enorm eronder stress. Alsof ik vanaf de zijlijn de kantoorpolitiek kan bekijken. Waarin mensen zichzelf belangrijk maken door altijd 'drukdrukdrukdruk' te roepen. 

Ga even terug in de tijd waarin ik al schuchter vertelde aan sommigen dat ik graag in deze tak van sport wil werken. Iets betekenen voor anderen. 

En dat vanaf begin van dit jaar dit gewoon realiteit is geworden. Na eerst een aantal jaren als vrijwilliger te hebben gewerkt. Ook om ervaring op te doen en wat van mijn ervaringsdeskundigheid terug te geven en bovendien, weer onder de mensen te komen. Dat laatste vond ik ook uitermate belangrijk want mijn kringetje was nauwelijks nog rond te noemen. 

Dus ben ik trots erop hoe ik ben gekomen waar ik wilde zijn. Op eigen kracht, omdat ik dat graag wilde en ook wist dat ik het kan en bij mij past. Daarop bewust te sturen en mijn doel in de kijker te blijven houden. 

Geen flitsende carriere met dito auto en bonussen,  maar vooral zingeving op het eind van mijn werkzame jaren. (Nu klink ik als iemand die al bijna met pensioen moet; maar werk dus al 40 jaar he).

Lekker op de fiets wat boodschappen gehaald in een winkelcentrum een paar wijken verderop. Ben echt dankbaar dat ik dat kan en (weer) durf. Op de fiets stappen en gaan en niet van te voren nadenken of er in de buurt hoge stoepen zijn, waarop ik kan afstijgen (als van een paard, zo hoog (in mijn hoofd dan)).
Het was gelukkig niet echt druk in dat winkelcentrum; niet drukker dan voordat de winkels weer los mochten. Of misschien lag het aan een dreigende bui (niet de mijne trouwens).

Zag nu wel een droogrekje voor aan de deur, dus even op het oog gemeten of het in de fietstas mee kon en anders, nou ja dan was het meeschleppen dus, maar dankzij de megagrote ouderwetse fietstassen paste het (net) overdwars. Ook nog wat toner voor de printer gehaald. Die wil ik altijd sowieso op voorraad hebben, maar hoorde van kantoorgenoot dat als hij wat moest printen, hij dat ook thuis deed en de kosten voor de materialen mocht declareren. Altijd fijn om dat uit de praktijk te horen. Want heb nog steeds geen print-opties op kantoor,  want mijn printercard doet het niet. 

Verder vroeg ik vorige week al een goede headset aan en die werd direct besteld. Want die oortjes van de bedrijfstelefoon zijn niet zo prettig en werk liever met zo'n callcenterding op mijn hoofd. Microfoon voor je mond en lekker praten maar. Handsfree, zonder dat er tussendoor zo'n ding uit je oor kiepert. Of het ingebouwde microfoontje niet dicht genoeg voor je mond hangt.

Verder nog even - in mijn eigen tijd, maar daar heb ik geen probleem mee, want ik wil dat de zaken lekker lopen - gepield om mijn printer in het bedrijfsnetwerk toe te voegen en dat niet alleen, maar daar ook nog mee te kunnen printen. Allemaal gelukt, dus ik ben daar ook weer tevreden mee. Als ik voornamelijk thuis werk, dan moeten die opties ook allemaal ingezet kunnen worden en dan niet voor dat soort klusjes wel uren reizen en naar kantoor trekken. Niet efficient, niet prettig werken. 












6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, je hebt veel bereikt en bent van ver gekomen. Zo gegund.,

Anoniem zei

Ja, verdiend en gegund. Ben blij voor je.

Alice K. zei

Heel knap hoor, dat je op deze manier toch weer aan een betaalde baan bent gekomen. Jij hebt ook echt heel veel in je mars. Dus absoluut zeker verdiend en ook super gegund.
Groetjes, Alice

Marie zei

Zo kort geleden dat ik nog hoofdschuddend zat te lachen om je commentaar op de moedertjestraining. En dan nu alweer een volgende stap op de trede naar boven. Je mag trots zijn hoor!

Mevrouw W. zei

Je doet het goed! Knap hoor!

Marlou zei

Ha Cellie!..


haha! I LOVE IT WHEN A PLAN COMES TOGETHER

Geweldig.
Je mag jezelf op je eigen schouders kloppen.
Goed gedaan!

Gefeliciteerd... Marlou