zondag 2 mei 2021

Van Kooten

Er staat in mijn grootste soeppan (formaat hongerig weeshuis) een groot stuk schapenbout te ontdooien. Moest wel eens op want ik hoorde dat ik binnenkort weer wat verse voorraad mag krijgen. En dus eerst maar in een bouillon/soep verwerken dan heb ik weer wat voorraad soep. 
Zag onlangs bij BinnensteBuiten dat soep van botten getrokken goed is voor je. Nu maak ik ook vaak soep zonder vlees en dat is ook bijzonder goed voor je natuurlijk. Het is maar net wat voor jou werkt. 

Maak de soep/basis zonder paprika erin, dan kan mijn dochter er ook wat van krijgen. Die houdt niet van paprika. Ik wel, maar dan kan ik altijd nog een aparte batch MET maken. 

Heerlijk dat snijden van de groentes en het aanbakken van ui en knoflook en kruiden. Dat ruikt altijd lekker en ben dankbaar DAT ik nog kan ruiken.

Voor het eerst sinds maart 2020 in een Kringloop geweest. Fijn om rond te neuzen, wat ik zocht vond ik niet, maar maakt niet uit, wel 2 boeken van Kees van Kooten en een leren omslag voor een agenda. 




Nog even verder gefietst en door naar de bouwmarkt. Leuke plantjes en nu eens niet denken, 'ja maar' maar hoppa...in de kar. Planten voor buiten, Engels gras. 

Bedacht waar ik een tijdje terug een half uurtje winkelen voor reserveerde, maar weer afzegde..oh ja...dat ding. Ook gevonden en nog andere zaken ter inspiratie gezien. En gevoeld. Dat is nou net het verschil tussen online shoppen en in het echt. Hoe voelt iets, is de stof prettig of het materiaal. Ziet het eruit zoals ik mooi vind. 

Het was trouwens helemaal niet druk, maar een beetje tegen het einde van de dag en nogal dreigende luchten.

De klusser in de straat is al de hele dag aan het schuren. Weet niet waar precies, maar het is zo'n geluid wat lekker doordringend is en maar door en door en door en door en doorgaat. Blij dat ik er even van weg kon zijn.



4 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Ik heb vorig jaar Engels gras in de tuin gezet en dat staat nu vrolijk te bloeien. Ik vind die bloemetjes zo lief.
Fijn om weer naar de kringloop te kunnen en leuke boeken te kunnen scoren.

izerina zei

Oordopjes,of komt het geluid er nog doorheen?

Anoniem zei

Ow heerlijk, bottenbouillon. Ik maak het regelmatig, krijg botten van een boer daarvoor, kniestukken.

Nicole Orriëns zei

Ik ben dol op alles van Van Kooten en de Bie. Ze waren echt briljant.