zaterdag 29 mei 2021

Hoog en laag

Redelijk vroeg voor een zaterdag langs (en ook maar erin) de supermarkt gelopen. En daarvoor eerst een was in de machine gestopt, want ik zag zon door mijn gordijn en het was droog, dus die mag lekker in de tuin drogen.

Daarna koffie gemaakt en met de krant in de zon gezeten. Daarna het gras snel gemaaid. De kantjes eraf lopen komt later wel. Maar dan kon ik in ieder geval de was ophangen, zonder dat ik met de grasmaaier mijn handdoeken eraf liep.

Was buiten opgehangen en toen was de ochtend nog niet eens voorbij. Misschien ga ik nog wel even langs de bibliotheek.

Was vroeg wakker, probeerde een boek te downloaden van de online bieb, maar die bleef telkens 'hangen'. Haal ik 'm wel in het echt. Meteen lekker fietsritje. 

Dankbaar voor mijn postzegeltje. 

Had opeens zin om naar 'het dorp' zoals wij dat hier noemen te rijden. Het Winkelhart, waar ook een goede boekenwinkel is en de bibliotheek en ik wilde ook langs de Rituals. Al zeker een half jaar niet meer in dat Winkelhart geweest. Weinig te winkelen ook met de Lockdown natuurlijk. 

Bij de boekenwinkel hadden ze 'mijn' boek niet op voorraad. Wat??? Dus besteld en dan kan ik het van de week ophalen. Bah. Had me zo verheugd op lekker lezen in het boekenweek-geschenk en ik wilde die speciale boekenweek essay ook graag hebben. Allemaal van de bon van de Moedertjestraining, dus met gesloten portemonnee. Want ook nog een VVV-bon van mijn vrijwilligerswerk van Kerst 2020. En een bon voor Rituals.

Bestaat dat niet meer in 'het dorp'. Er zat een juwelier in het pand. Bummer; geen boek, geen lekkere doucheschuim en juwelen hoef ik niet. En had er even geen zin in om het hele dorp rond te banjeren, want het was gewoon net zo druk als een normale zaterdag. Terrassen zaten afgeladen en overal waar een terras kon staan, hadden ze er eentje gemaakt. Zag er wel gezellig uit, maar ik blijf het raar vinden dat we nu zo overmoedig lijken, want herinner me nog dat we dat vorig jaar ook deden en hoppa...weer terug bij af. 

Jajajajajaj...nu is er een vaccin. Maar nog niet iedereen is gevaccineerd of heeft daar behoefte aan. 

Anyway...had geen zin op de terugweg om mijn 'goede bui' te laten verpesten, dus maar weer op de fiets gestapt thuisgekomen en naar het filiaal van de bibliotheek in de buurt gereden. Kleiner, maar wel prettige plek. Hoe lang was ik eigenlijk al niet in de bibliotheek geweest? Een jaar niet? 

Zag wat luchtige literatuur en moest me inhouden om niet teveel mee te slepen. Want ik las bar weinig. Geen concentratie leek het wel en ik miste mijn bibliotheekgang. Neuzen, kijken en dan 'gratis' lenen.
En is het niks...dan breng ik het weer terug, zonder schade. Vind ik het enorm mooi, dan koop ik het alsnog, maar dat gebeurt zelden. 

Alleen dus die boeken van die Haarlemse schrijfster; die wil ik!! Nog even geduld dus. 

Nu de tuin in met een boek, glas zelfgemaakte muntthee en even ontspannen. Want in hokje 23 zeurt een stemmetje over mijn werk. Hou toch je bek!


Afbeelding van Daniel Wanke via Pixabay

En dan is de vrije zaterdag nog niet voorbij. Jullie genoten van de zon?

Bij het opzoeken waar ik dan moet zijn voor mijn Rituals producten in de buurt, zag ik dat ze verhuisd zijn. Liep ik nota bene langs. Ja....met verstand op nul en blik op oneindig. Nou ja...volgende keer beter. 




4 opmerkingen:

Iris Papilio zei

Oh kon me al niet voorstellen dat er geen Rituals meer zou zijn... Heb je lekker weer een mooi fietstochtje voor de boeg! Ja heerlijk genoten, ook was buiten gedroogd, tenminste die was die ik normaal op een rek hang om te drogen.
Lekker alles in de kast en geen 3 dagen een rek in het kleine kamertje!
Morgen weer genieten hoor!

anja zei

Vandaag gewerkt dus niet buiten kunnen genieten, maar na thuiskomst mijn werkkleding uitgetrokken, wasmachine aangezet, en nu even lekker genieten in de tuin, en straks de was ophangen. Morgen heerlijk vrije dag, dat wordt genieten van de zon!

Bertiebo zei

Het werd hier pas heel laat zonnig. Maar het was wel lekker weer

Geri Meftah Art zei

Ik mis de bieb ook. En durf nog steeds niet naar de binnenstad te gaan. leuk om jouw belevenis te lezen.