zondag 30 mei 2021

Empathischer

Zo fijn dat er geen wekker klinkt en ik toch op een redelijk 'normale' tijd wakker word. Ruim op tijd om de herhaling van Gardener's World te zien. De zon is nog niet doorgebroken maar ik zie wel aan de lucht dat er blauwe plekken genoeg zijn. Kom maar door zon! 

Goede tip om clematissen ook in potten te zetten. Kan je ze verplaatsen naar waar je wat meer kleur of verticaal wil tuinieren. En kunnen ze de juiste potgrond krijgen. Ze hebben goede drainage nodig en in mijn tuin is dat met de klei soms problematisch. Mijn clematissen verdwijnen gewoon. Opgevroten, overwoekerd, geen idee hoe.

Hoe zalig vind ik het in de ochtend buiten te kunnen ontbijten (of brunchen) met koffie met opgeklopte sojamelk en de weekendkrant. Voor mij pure luxe. Plus die zon erbij natuurlijk. Wel ingesmeerd uiteraard. En dan straks weer de tuin in duiken. Vooral veel snoeien, bijhouden en bedenken wat ik nog zou willen (en of dat kan financieel). Er staan een aantal potjes met gezaaide eenjarigen. Zo leuk! Denk dat mensen met een echte tuin zich kapot lachen om mijn postzegeltje en kabouterinspanningen, maar het is wel MIJN postzegel!

Wat geniet ik van in de tuin bezig zijn. Met werkjes van niks, maar ook fijn voor je brein..om andere verbindingen te maken. 

Las via Blendle een artikel over wat lezen voor je brein doet, van neuropsycholoog Erik Scherder. Dat je er empathischer van wordt. Dan zou ik heel wat boeken kunnen weggeven aan een aantal mensen. 
En aan mijzelf, want weinig gelezen de laatste tijd. Wel me laten voorlezen, door de luisterbieb. Telt dat ook? Alvast excuses voor het feit dat ik minder empatisch ben. Komt door een jaar lang minder boeken lezen!

Even pauze van tuinwerk. Want grappig; als je denkt dat je maar een klein stukje gaat doen, dan ben je voor je het weet overal in de tuin zevenblad aan het wegknippen. En Dovenetel (al mag die er voor een klein beetje best blijven staan. Mooie paarse bloemen. Net als Zevenblad. Eigenlijk ben ik een tuinier van niks dus). 

Kopje muntthee nu maar en niet vergeten zo wat te lezen in mijn bibliotheekboeken! Om empathisch te worden. 











 




5 opmerkingen:

Anoniem zei

Je geniet en het is je zeer gegund! De magerste jaren lijken voorbij.

Mevrouw W. zei

Fijn om een beetje in de tuin bezig te kunnen zijn. Het maakt niet uit of het een kleine of een grote tuin is, het gaat om het plezier en de voldoening die je ervan krijgt.

izerina zei

Eet je het zevenblad ook?

Geri Meftah Art zei

Ik ben ook een tuinier van niks. Ik hou van wilde planten. Onkruid, dat woord is aan mij niet besteed. Ik hou alles wel in toom. Er staan ook gecultiveerde planten hoor. Ik denk dat heel wat mensen mijn tuin vreselijk vinden. Maar ik vind hem prachtig. Vlinders, bijen, insecten, vogels, af en toe een poes.

Iris Papilio zei

Ben niet dol op tuinieren. Ben nu bezig iedere dag wat onkruid en mos tussen de tegels uit te halen... Grote tuin, veel tegels.. dus niet leuk. Maar ik wil het toch netjes hebben. Gelukkig hebben we wel heel veel hedera-heg waar veel beestjes en ook vogels in zitten... Ter compensatie van al dat steen...