maandag 3 mei 2021

Groener gras

Dat bij mij is het groenst van de straat. Dat is nogal makkelijk want behalve mijn buurvrouw heeft er niemand meer gras in de tuin. Teveel werk denk ik (klopt wel) en een tegeltuin is makkelijker. Even de hogedrukspuit erop in het voorjaar en de tuin is zomerklaar.





Het ruikt lekker, vers gemaaid gras, je bent even van de straat en bij het schuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurgeluid weg en daarna is het heerlijk F1 bekijken. Kocht bij de drogist een ding voor om je pols, want kreeg steeds meer last van de onderkant van mijn duim/aanzet bij de pols, dus voordat het een echte peesontsteking wordt, de pols maar even ondersteunen. Ooit had ik 'ergens' zo'n ding of eigenlijk van mijn zoon geweest, maar dacht in de winkel al dat ik 'm waarschijnlijk dan vanavond wel terugvind. 

Maar zolang wilde ik niet meer wachten/zoeken. 
En dankbaar dat ik me het kan permitteren om zo'n relatief duur ding onmiddellijk te kunnen aanschaffen. Dat maakt dat ik clienten die ik spreek en problemen met geld hebben, begrijp. Hoe kut het voelt. Zelfs iets wat nodig is voor je gezondheid niet te kunnen aanschaffen.

Bij breien krijgt ik echt last, dus maar even niet meer doen. Snik. Zag namelijk een leuke kussenhoes, die ik eenvoudig zelf kan namaken. Dat moet maar even wachten. 

F1 bekeken en pas aan het eind werd het interessanter. Max op de tweede plek geeindigd. 

Soep in diepvriesdozen verdeeld in de avond en eerst in de koelkast en daarna hoppa in de diepvries en dan is er nog steeds genoeg in de pan om zelf van te eten. Deed er vandaag een Madame Jeanette bij en dat is goed te proeven. Heet! Maar 1 pepertje op 15 liter soep is weinig. 

Ben ik toch witter dan ik dacht.






7 opmerkingen:

 1. ja gras is zalig cellie, hier mag alles groeien....
  ik maai zo weinig mogelijk dan krijg je bieliefjes, en paardenbloemen en hondsdraf en ereprijs, zó mooi zó kleurig...
  gekke mensen toch, concrete world :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Cellie,

  jaaaaa... gras!
  Ik wil echt niet zonder.
  Niks te "stenen-tijdperk_ hier in de tuin.
  Gewoon een beetje maaien zo nu en dan.
  Even wachten tot de kleine bloemetjes zijn uitgebloeid. Mooie frisse tijd...

  Vervelend van de pols: niet kunnen breien lijkt me zo rottig.
  Voorzichtig aan maar...

  Groetjes van Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is het de pees waar je last van hebt of kan het oook artrose vd duim zijn, dat is ook zo pijnlijk. Ik heb diverse braces ervoor waaronder een push-up want mijn duim zakt steeds meer en ik heb ook oefeningen ervoor gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mensen die alles betegelen verdienen eigenlijk geen tuin, vind ik. Want je moet je ruimte toch delen met alle bloemetjes en bijtjes, met torren en mieren (maar ik trek de grens bij (naakt)slakken - dat is volgens mij geen Schepping.... ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb geen gras. Mijn tuin is al zo klein, maar soms mis ik het

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gemaaid gras ruikt naar de zomer vind ik altijd. Best zorgelijk eigenlijk dat in jouw straat iedereen tegels heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nepgras op mijn balkon. Voelt lekker met je blote voeten. Maar het haalt het natuurlijk niet bij echt...

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.