donderdag 24 juni 2021

Mijn eerste keer

Naar het museum. Voor het eerst in 2021. Nog wel met mondkapje op, maar geen probleem. En afstand houden lukt ook prima.

Moet je dus een tijdslot reserveren van tevoren en kan mijn manier van spontaan zin ergens in hebben niet. Vooraf bedenken en dan ook nog uitvoeren (voordeel van een museumjaarkaart is voor mij dat je gewoon binnen kan lopen en weer weg als het je niet boeit of je je niet senang voelt). 

Maar gedaan, want anders kom ik natuurlijk nooit ergens en verder niet miepen. Wees blij dat je het je kan permitteren. Om te reizen en om die extra kosten te betalen voor een 'dure' tentoonstelling en bovendien vorig jaar je museumjaarkaart te verlengen. 

Dus.

Hij stond op mijn lijst: Frida Kahlo & Diego Rivera in het Cobra Museum. Fraai, en goh...wat voelde het heerlijk om even iets te doen wat ik al langer dan een jaar (anderhalf jaar!) niet meer had gedaan. Sowieso een uitje plannen hahah!! Niet op woensdag standaard de was en klussen waar je door de weeks niet aan toekomt. Nu even niet. 

Was interessant om te zien en dacht aan Bertiebo, want Diego is vooral bekend van zijn meer dan levensgrote murals. 

Ken haar levensverhaal al wel en wonderbaarlijk hoe ze ondanks fysieke beperkingen toch zich zo kon uiten. Op het doek, in haar leven, in haar kleding en in haar sociale contacten. En haar liefde voor haar land, Mexico. Ook heel ontroerend een aantal tekeningen over haar miskraam.Uiteraard liepen er ook een Miep en Beppie rond. Waarvan Beppie tegen zichzelf praatte terwijl ze een schilderijtje bekeek en dan op volume 300. En veel verstandige en dure schoenen. En grijze koppies. Snap het wel, want even naar het museum zou zonder die kaart € 27,50 pp zijn. 

Als minima doe je dat meestal niet. Te duur. Vreemd dat bijvoorbeeld in London je op bepaalde dagen wel gratis naar de grote musea kon/kan. 

Nou ja, misschien geven anderen dan liever hun geld uit aan een rondje McDonalds. Ook duur en vult wel, maar voedt niet. Nu dus cultureel gevoed. Zo, dat klinkt een partijtje elitair! Had ook gewoon naar een foto kunnen kijken of een CD-tje op kunnen zetten. 

Na afloop buiten op het terras (geen mondkapjes nodig daar) bij hun restaurant genoten van een kopje koffie. Ook de eerste keer dit jaar. Alweer niet druk dus ook prima.

Fijne dag. Wilde nog even bij de Bijenkorf kijken, maar daar stond een rij, want ook daar moet je eerst een afspraak maken. Dus laat maar. Het was sowieso kijke kijke en niet kope en dat kan ik online ook wel. (Alsof ik daar ga shoppen hahaha...nee dus).

Lekker naar huis! 

De man met de hamer kwam langs, want ik was rond 05.00 uur wakker en heb verschillende podcasts gehoord voor ik een beetje indommelde in de ochtend en dus daar kwam hij, na het eten en de afwas. Die man met zijn hamer. Dus daarna nog even snel dit logje klaar zetten en retteket lekker naar bed. Beetje lezen (zo blij dat ik daar ook weer zin in heb) en dan klaar voor een nieuwe werkdag. Al voorgenomen me niet gek te laten maken. Dingen gaan zoals ze gaan en meer dan mijn best kan ik niet doen. Was dinsdag al blij dat ik toch nog al mijn dingen op mijn afvinklijst voor elkaar kreeg. 
7 opmerkingen:

 1. ha Cellie,

  ohohoh... te gek!
  Jij bent me voor...
  Ik heb donderdag 8 juli een date met het Cobra-Museum.
  Heb er zin in!!
  Frida Kahlo... prachtig!

  Groetjes van Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met mijn vader ben ik veel in Cobra geweest, fijne herinneringen aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, naar het museum! Ik wil ook weer, als ik beter kan lopen.
  Ik bedenk me dat ik best wel naar het Groninger museum kan. Met rollator in de bus en dan is het museum maar een klein stukje. Liften voor de hogere en lagere verdiepingen en uitrust-mogelijkheid op de rollator. Wat wil je nog meer!
  Ik had er nog niet zo bij stilgestaan, maar het lijkt me wel wat, een bezoek aan het Groninger museum.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn,dat zoiets nu kan. Het voelt bijzonder

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is zo fijn dat het weer kan en dat je gegaan bent! Ik wil er ook graag naar toe. Ik ben heel lang geleden toen ik nog geen kinderen had, in Mexico geweest en heb die murals in werkelijkheid gezien. Misschien is toen mijn belangstelling gewekt. Van jouw tentoonstelling heb ik (dankzij Miekequilt) de virtuele opening bijgewoond, want ik ben Frida-fan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ruil eerdaags met iemand van huis, zo hebben we beiden goedkoop vakantie en katttenoppas. Omdat daar paar musea in de buurt zijn die ik weer wil bezoeken, heb ik weer een Museumjaarkaart aangeschaft. Cobra staat ook op mijn lijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat je naar het museum geweest bent! Dat is echt weer genieten.

  En o jee, ik ben vandaag wél naar Mac Donalds geweest :)

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.