zaterdag 11 december 2021

Home Alone

Lekkere sterke kop zaterdagochtend koffie gemaakt. Dankbaar dat ik koffie heb en kan kopen. Dat het in de winkel ligt. 

Kan me echt nog herinneren, hoe ik er een sport van maakte om met aanbiedingen toch een lekkere koffie te kunnen maken. Niet meer een A-merk, maar overstappen op huismerken. Prima hoor. Ben gelukkig niet zo snobby dat ik perse en alleen dat merk moet hebben. 

Kocht ik wel bij een speciale koffiewinkel voor zoonlief dure bonen (nou ja...in mijn ogen dure bonen), want hij had zo'n super apparaat in zijn keuken staan, die de bonen maalt en er dan de gewenste koffiesoort van maakt. Drink bij hem graag een lekkere cappuccino. Hahah...jajaja...met Havermelk inderdaad. 

Dochter haalt voor mij ook Havermelk in huis, want ik verdraag gewone melk al jaren niet meer zo goed. Dus thuis altijd sojamelk in de koffie (eigenlijk alleen feest op zondag haha)  of in de havermout. 

Ik geef nog steeds liever dan ik iets duurs voor mijzelf koop. Dus net nog koffie uit de aanbieding gehaald. Jemig...wat staan die supermarkten tot de nok toe gevuld met vreetspullen momenteel. Lijkt alsof het ieder jaar meer wordt. Nog meer luxe, nog meer meer meer en dan januari de Nationale Dieetmaand uiteraard.

Maar een ouderwetse lekker naar hars geurende dennentak?? Nergens te koop hier. Ook niet bij de bloemist. Dus ga zo direct wel een rondje fietsen en op zoek naar De Tak. Is sowieso prettig, want de lucht is blauw en het is bovendien droog buiten. Hoe fijn! Heb ik even een verzetje.

Boodschappen al gedaan, was nu even ophangen. Actiever dan ik verwacht had, want las een nogal indringend boek in bed van Manon Uphoff en de Piekerprins was ook weer aanwezig. En ik keek het einde van Home Alone nog even in bed op mijn telefoon tv-app. Dacht direct terug aan hoe ik samen met mijn kinderen ieder jaar knus op de bank gezeten enorm kon genieten van de meligheid van die film. Voorspelbaar en toch ieder jaar weer dom samen lachen erom. 


En juist die momenten die mis ik. Kerstontbijt samen. De Kerstfeesten van school. Wij samen tegen de wereld. 

Dus nogal duf wakker. En dan niemand om dit even mee te delen die dan zegt: Maak je niet druk joh. Dus doe ik dat zelf maar, door me vooral met luchtige dingen bezig te houden. En op tijd een kopje koffie in een mooi kopje.

En de postbode die mooie dingen in de brievenbus stopt! Lieve Kerstkaarten. Dus hoppa...op de bicyclette en gaan. Niet blijven hangen in wat was. Kijk naar wat er nu is!


1 opmerking:

johmar zei

Was vanmiddag met mijn dochter in een tuincentrum en verbaasde me weer over al die mensen met volgeladen karren . Mensen die stonden te kibbelen over welke lampjes er in de boom moeten en nemen we een echte boom of een kunstboom? Stond ik zelf nog in twijfel of ik nog een boom ga neerzetten, maar toen ik de prijzen zag was ik al snel om, nee geen boom. Wij gingen naar huis met ieder een amarilys en een potje met sneeuwklokjes. En in plaats van die boom hou ik het maar bij veel lichtjes en ga ik een kerststukje maken met wat groen uit mijn tuin.