donderdag 9 december 2021

Opwindend!

Was op normale wakker, maar had ontdekt dat mijn podcast app geheugen VREET, dus moest even wat aan de settings doen. Toen ik dat had opgelost had ik weer veel geheugen terug. Ging dat ook maar zo makkelijk met Alzheimer! Reset en klaar.

Wist even niet wat ik allemaal zou moeten doen tot ik tegen mijzelf zei dat ik helemaal niets moest. Wel dat er van alles en nog wat mag. Opties te over. Dus uitgelezen boek naar de bibliotheek gebracht. Niet echt op een toptijd, want de middelbare school daar vlakbij stroomde ook uit en alle fietsenrekken zijn dan vrijwel ook nog allemaal bezet door scholierenfietsen. Plus dat de pubers allemaal of keihard van een bergje af komen rijden - yeah...klaar met school... of met hun hoofd bij die leuke meid of jongen in Havo3 zitten dus in het geheel niet opletten, maar dat is sowieso iets wat ik niet verwacht van pubers. En snap. Veel te vol hoofd en lijf met hormoonzaken.

Dus als een haas tussen de meute door. Bij de bieb probeerde een vrouw een boek in de buitenbrievenbus te gooien, maar die is overdag als de bieb open is, dicht. Zag dat ze baalde. Ik moest toch ook naar binnen dus bood aan om haar boek ook even in te leveren. Was ze blij mee, want had ook nog een hond bij zich en die mocht niet naar binnen. Geen abonnement natuurlijk die hond!

Nog even her en der gekeken, maar was eigenlijk op zoek naar van die lekkere geurende dennentakken. Moet ik denk ik wachten tot het weekend is, dan is daar een marktje met een grote bloemen- en plantenkraam. Die hebben dat vast wel. Hier in mijn winkelcentrum niet gezien. 

Wel dat vrijwel iedereen de winkel naar binnenloopt zonder handen te wassen en dat bij veel zaken dat pompje het of niet doet, of leeg is. Dat schiet ook niet op. Plus dat kinderen lekker tegen je aan schurken en door hun moeders er niet op worden gewezen afstand te houden. 

Maar genoeg bejaarden ouderen die dat ook niet doen, want hoppa...van rechts bij de kassa 'vergeten dit ook te kopen, ga ik even tussendoor en lekker in mijn nek hijgend. Je zou ze een kopstoot willen geven, maar dat helpt onvoldoende. Als er toch al zo weinig werkende hersencellen inzitten. Dus laat maar. 

Opwindende dag weer. Oh ja...ook nog die grote gele Kerstster opgehangen. Trapje uit de schuur en nadenken wat een goede plek is en hoe hang ik 'm op. Lichtjes erin geen optie, want dan moet ik dus elke dag 2 x dat trapje erbij pakken. Want op batterijen en die zouden dan in die ster zitten. Niet handig dus. Dan is een stekkertje wat je aan en uit kan doen op afstand beter. Maar geeft wel een beetje Scandinavische look, zo'n papieren ster. .En die lichtjes gebruik ik wel voor iets anders dan. 

En nu een lekkere grote mok thee en beginnen aan boek 2 van de Cazalets. Want jaaaaa...had boek 1 op tijd uit! Heerlijk boek, mis alleen zo'n knapperig haardvuurtje bij het lezen. Maar ook dat valt te regelen! En neee...ook al lees ik op mijn zakelijke telefoon wat werk wat gedaan moet worden. Niet vandaag. Morgen is weer vroeg genoeg. Weet nu al dat ik vroeg begin, vroeger dan 08.30 uur in ieder geval. 

Lezen nu!

5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ja ik kan helaas niet anders constateren dan dat mensen zich niet aan de regels houden, die toch vrij simpel zijn. En dat ik me behoorlijk erger.

Anoniem zei

Klopt. Mensen hebben blijkbaar niets geleerd van alle ellende. Ik ben zelf zeer alert. Ben benieuwd wanneer alle 60plussers de booster prik kunnen halen. Heb zelf mijn tweede prik in juli gekregen en kan, volgens mij pas in januari een afspraak maken voor de booster in februari. Erg onduidelijk allemaal.

Kliefje zei

Ik moet zeggen dat ik ook amper desinfecteer, op mijn werk natuurlijk wel. Tig keer per dag.
Maar privé?
Dit zegt zelfs het RIVM erover: Oppervlakken. De kans dat het coronavirus SARS-CoV-2 zich verspreidt via pakketjes of oppervlakken (bijvoorbeeld een deurklink, winkelwagen of toetsenbord) lijkt klein. In het laboratorium is weliswaar aangetoond dat dit kan, maar dat was bij ideale omstandigheden die in de praktijk zelden zullen voorkomen.

Luz zei

Kom ik weer: het is ook niet goed continu die troep te gebruiken..verstoort het hormoonsysteem.
Maar hee....ik ben geen arts/viroloog hè, maar een ordinaire doctorandus met een gezond verstand en een gedegen opleiding tot onderzoeken

Geri Meftah Art zei

Herken je ergernis bij mensen die er snel even tussen door willen glippen. Vrouw, veertiger, pal naast me gaan staan en me aankijken. En ik maar niets zien en op mijn tong bijten.