vrijdag 31 december 2021

Varkentjes

Al een paar keer iets in een online winkelmand gestopt, kleding, schoenen, leuke laarsjes, huishoudelijke apparaten en dan begint het nadenken. "Heb ik dit echt wel nodig of denk ik dat alleen maar nu, op dit moment?"

En dan bestelde ik het toch maar niet. En aangezien ik nog steeds in leven ben, heb ik het kennelijk niet echt enorm hard nodig. Misschien volgende maand ook niet. Bedenk ook dat je door slimme algoritmen van de diverse sites ik dan 'opeens' elke keer zo'n aanbieding zie. Nee...dat is niet opeens, dat heet online-marketing! Hetzelfde werkt het algoritme met het zoeken van nieuws over bepaalde zaken. Voor je het weet zit je in een eenzijdige informatie-bubbel. Dus ik gebruik een zoekmachine die alle reclames weert, geen zoek-informatie doorsluist dus. Geen zoekprofiel aanmaakt. Al die hebbe-dingen gezien in een nieuwsbrief (zelf aangeklikt he), of een folder die door de bus kwam. 

Genoeg hebben en daar tevreden mee zijn, niet altijd maar meer, nog meer en nog meer hebben. Dat is een kunst. Die beheers ik nog helemaal niet hoor. Niet de onrust dempen met kopen. Ook niet met eten trouwens, wat ook kopen is. 

Eerst dus maar eens voor de laatste maal dit jaar, de administratie bijgewerkt. Alles is betaald. Hoera!

Nog iets 'leuks' doen gisteren? Hup....je hebt nog recht op korting met de bus en die verloopt op 1 januari, dus ga erop uit. Even weg van kantoor/thuis/malend hoofd. Voor maar € 1,50 werd ik midden in de Hoofdstad afgeleverd. Maar één keertje overstappen. 
Even over wat grachten gelopen, alleen buiten dus geweest, ook de bus was niet druk dus ik kon ruim afstand houden. Maar redelijk wat toeristen en kennelijk zijn coffee/koffieshops ook cruciale zaken. En wat ook fijn is, was ik het zat, dan hoefde ik me niet schuldig te voelen omdat de reis zo duur was en ik er maar zo kort bleef. En kon ik gewoon weer naar huis gaan. Hoefde dat ook met niemand te overleggen. Ook zo fijn. Ja; snap heel goed dat ik die leuke momenten met niemand kan delen. Dat is dan de keerzijde van de vrije medaille.

Keek trouwens een 'andere' korte serie op Netflix. Hoe levens met elkaar verweven zijn of worden. Een Zweeds modern sprookje vond ik. Waar ik bij de ene politieagent wel moest denken aan hoe mijn broer sommige Finse/Zweedse mannen-gezichten omschreef; Jonge varkentjes met blond haar.


Jullie nog plannen voor vandaag? Carbidschieten? Oliebollen bakken? Vertel!
11 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Totaal geen. ook geen carbidschieten. Volgend jaar weer. Heb gisteren boodschappen gedaan. Buurvriend komt vanavond en weet dat ik er vroeg tussenuit piept en naar bed ga ver voor 12 uur. O ja Sissi kijken staat er op programma. In bed. Hond tegen mij aan. Ik zeg ook tegen niemand fijn uiteinde of iets wat er op lijkt. Zoiets gek vind ik dat. Dikke kus.

pourquoi pas ??? zei

ps:geloof al die reclames en damesbladen niet. Hier in de buurt zit bijna iedereen alleen om met 2 thuis voor de TV.

Lot zei

Appel en bananen beignets bak ik altijd en altijd teveel voor ons twee dus vries ik wat in want eind januari zijn ze ook nog heel lekker.
Incl daarna douchen en haren wassen is de dag dan wel gevuld.

Goede voornemens is 4 kilo afvallen en meer fietsen, moet te doen zin.

nicole orriens zei

Ik moet vandaag ook mijn administratie doen... Ik zie daar altijd enorm tegenop, en ben er ook best slecht in. Heerlijk dat jij al klaar bent!

Firma Fluitekruid zei

Gisteren al een leuke Silent Disco gehad met de buren uit mijn oude straat. Buiten, en op afstand. Was superleuk! Vandaag blijven we thuis en gaan bioscoopfilms kijken via Picl en Cinetree. Bedankt voor je Netflix-tip, die lijkt me leuk!

Verder veel herkenning, ik gebruik Duck Duck go als zoekmachine (vervang het werkwoord googelen expres altijd door duckduckgoën), en van maak graag dit soort uitstapjes in mijn uppie. Gewoon de trein pakken en gaan. Gelukkig Nieuwjaar alvast!

Kliefje zei

Ik ga gestrekt op de bank liggen. Met een wijntje. Misschien loop ik nog even naar de buurmannen voor een drankje, maar de kans is heel groot aanwezig dat ik dat niet doe.
Wens jou een rustige avond toe.
Morgen zijn we er weer vanaf, van al die 'feestelijkheden'... ;)

mrs H. te B. zei

Ik moet / wil er nog op uit voor mijn vrijwiligerswerk. En eigenlijk een stofzuiger door de kamer slaan, voor een goed begin van het nieuwe jaar. Naar de bieb - even iets uitzoeken. En dan mezelf terugtrekken, met allerlei lekkers - ik ga vanaf morgen wel weer op mijn eetgedrag letten. Lekker tutten!
En je bezoekje aan A. Klinkt leuk! En inderdaad: zo denk ik ook over mijn vakanties: lekker mijn eigen gang kunnen gaan, maar anderzijds wel jammer dat er niemand is om al dat moois mee te delen...

ella zei

Ik ga vanmiddag zelfgebakken oliebollen bij dochterlief eten en vanavond gewoon op tijd naar bed. Kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst oliebollen heb gegeten dus verheug me erop. Op angryoldwife@blogspot.com kun je er meer over lezen.

Petra1945 zei

Lekker thuis... kachel, kaarsje. Geen TV (die heb ik überhaupt niet, soms jammer vanwege de Oudejaars-conferentie). Wel boek en computer. En samen champagne, om 12 uur.

Mevrouw W. zei

Vanmorgen heb ik gewerkt en de rest van de dag doe ik gewoon niks... :)

izerina zei

Lekker thuis met oliebollen. Gelukkig niet te veel geknal. En na 24.00 even naar buiten ,iedereen een goed jaar wensen.