zondag 26 december 2021

Troost

Op BBC1 was een heerlijke kinderfilm (Gangsta Granny) op 1e Kerstdag. Ik dronk mijn koffie uit een mok met een lief eekhoorntje en hulstakjes als versiering erop. 

Las de weekendkrant. Nog niet uit; veel te lezen.
Hing mijn kerstkransje gemaakt van lange klimpoptakken (afval eigenlijk) weer goed in de boom buiten. De wind of een vogel had 'm een stukje naar voren opgeschoven. Vond 'm later op de dag (en zag wel een vogel met interesse kijken) bij de voordeur. 
Genoot van een heel mooi kerstboeket bloemen (al ben ik niet zo'n liefhebber van snijbloemen). Maar het idee is fijn.
Blij dat iemand die ik zeer bewonder een andere baan heeft gezocht en gevonden. Dat inspireert!
Kreeg in de post het nieuwste boek van Nicolien Mizee kado. Van haarzelf. Wat lief van haar. Nu moet ik wel gaan vogelen! Kan ik uitzoeken wat voor vogel zo'n interesse had in mijn kerstkrans met een rode bal.
Maakte Kerstavond nog een klein taartje. Voor bezoek vooral. (uhm...welk bezoek???) Maar ook omdat het leuk is om te doen. Kamertemperatuur voor de boter bedoelen ze vast zo rond de 20 graden mee. Niet 17,5.
Ook Halalkip met abrikozen gemaakt, ook voor bezoek. Als ze blijft eten of enorme zin in kip heeft.
Oh ja, maakte Kerstavond zelf Baileys. Had niets in huis gehaald en opeens zin an. Zocht een recept online en niet echt gevolgd, maar met wat sterke koffie, room en vooral whisky kom je een heel eind. Geen suiker of zo erbij, dus 'gezonder' dan uit de winkel (hahaha....zo hou ik mijzelf toch aardig voor de gek!).
Dochter kwam in de middag langs op Eerste Kerstdag en we zijn een lekker eindje gaan fietsen in de zon, zij op haar skates. Als de kinderen er niet zijn heeft ze juist tijd om te sporten. Ze had in de ochtend al een rondje hardgelopen vertelde ze. Vooral nu de sportscholen dicht zijn, wil ze dit bijhouden op deze manier. Bewonder haar hoe ze haar leven oppakt en vooral goed voor haarzelf zorgt. Doet ze beter dan ik het deed/doet. Zo inspireert zij mij weer.
Kkkkoude handen bij terugkomst, maar fijn om lekker buiten te zijn. Daarna een lekkere warme kop thee in een kerstmok en een plakje Kerstcake. Ze bleef niet heel lang, maar dat was ook niet afgesproken. Wil haar niet in een keurslijf persen van hoe het heurt. Volgens mijzelf dan vooral. 
De kachel wel op 19,5 graden gezet (voor bezoek voornamelijk).
Mary Poppins II op de BBC in de middag.
Home Alone (voor de 35e keer of zo)
Die Hard (ultieme Kerst film alhoewel na 33 jaar de meningen nog steeds verdeeld zijn)
Aardappelpuree maken, rustig aan, een tijd geleden dat ik aardappels at, dus traktatie. Lekkere broccoli erbij en die Halalkip. Genoeg ook nog voor morgen, lekker in een ovenschaaltje alvast gedaan, die puree dan. 

Dankbaar dat ik in een warm bed kan stappen, een dak boven mijn hoofd heb en genoeg te eten (meer dan genoeg!). Zo vanzelfsprekend is dat allemaal niet. En dan heb ik ook nog werk. Ook al mopper ik zelfs daar nog over. Dus nog maar een extra gift aan een goed doel overgemaakt. Want ik heb het enorm goed. Dan breng ik op mijn manier toch nog wat licht in iemands leven. Ook al is het maar een klein lichtje. 

Nu genieten van niets hoeven/moeten/verplicht opzitten en pootjes geven.  En lezen in boek 2 over de Cazalets. En als ik naar buiten wil, kan dat ook. Zonder moetjes en geheel alleen. (Wel met zonnebril op vanwege lage zon gisteren).

Net ook een rondje dorp gefietst en kwam tot de ontdekking dat net-vrije vogelvoederdingen gewoon in de supermarkt om de hoek liggen en niet helemaal ergens in een tuincentrum (wat gesloten was overigens, maar goed; wel even lekker buiten, dit keer zonder blauwe lucht en felle zon).

Wat hebben jullie deze Tweede Kerstdag (of de Eerste mag ook) uitgespookt? 


Moeders houdt uw kind’ren binnen!
Daar sjokt Cellie weer voorbij.
Eerst een kop met dertig kinnen,
dan een troosteloze brij.

Ook aktueel:

‘O, ’t kindeke Jezus
werd geboren in een stal.
Dus makelaars had je
in Bethlehem al.’ 
 
Levi Weemoedt


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Cellie,

Bedankt voor je gezellige en humorvolle blog.
Heb vandaag helemaal niets gedaan behalve de was.
Lezen, puzzelen en computeren.

Groeten
Loes

Lot zei

Vandaag hetzelfde als gisteren. Weinig dus, tijdschriften gelezen van die enorm dikke Margriet en Libelle. Fijn dat je zoveel bladzijdes zomaar kan omslaan zonder echt te lezen, net zoals je in supermarkt hele rijen kan overslaan van koek snoep snacks etc.
Straks een kalfstong in oesterzwamsaus

izerina zei

Gewone,nauwelijks andere dagen kunnen ook fijn zijn. We verorberden met z'n tweetjes wel een hele bak tiramisu. Even niet naar alle toevoegingen gekeken.

Mevrouw Niekje zei

Gezellige stukje heb je geschreven! Vanmorgen (net als gisterochtend) 1,5 uur gefietst omdat ik wil (moet) bewegen maar ook omdat het eigenlijk wel even lekker is om door een hele stille stad en langs een grote plas te fietsen, waar dan weer veel mensen liepen te lopen of rennen. Verder in de keuken wat gerommeld, beetje gelezen, wat op tv gekeken en verder niets bijzonders. Net als andere weekenden, zelf nog paar boodschappen gedaan zaterdag. Was vroeger ondenkbaar tijdens de Kerst!

Nicole Orriëns zei

Wat handig dat vogelvoer zonder net gewoon in de supermarkt ligt! Dat maakt het ook veel makkelijker om te kopen.