donderdag 30 december 2021

Willem met de waterpomptang

Beetje rommelen in huis. Kijken of ik toch een werkplek boven kan maken in plaats van aan de huistafel te zitten. Een wat betere scheiding van werk en privé. Proberen, want bevalt het niet, is de wifi niet goed genoeg of vind ik er toch niets aan, dan verhuis ik gewoon weer naar beneden straks. Maar probeer ik het niet uit, dan weet ik het ook niet. En ook een betere stoel boven. Een bureaustoel. Geen zin om zo'n stoel permanent beneden te hebben staan, ook al woon ik alleen. Lelijk gezicht zo'n soort stoel. Het is niet voor niets een kantoorstoel. Huiskamer is geen kantoor. En ook even nadenken over hoe ergonomisch-technisch correct mijn werkhouding is. Heb niet voor niets al maanden last van mijn pols. Of shit...zou dat nou ook stress zijn? Of aanstelleritus.

Dus wat opruimen, anders indelen, een stellage/kastje maken waar de printer op kan staan en waar ik ook mijn naaimachine in kan opslaan. Want die moet dan van de werktafel/bureau af van mijzelf. 

Haha... Empty Desk policy hier in de werk/hobbykamer! Dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Bewaar teveel. En wel graag zo'n geweldig mooi overzichtelijk opbergsysteem, met van die fraaie doorzichtige bakken, met stickers erop wat erin zit. Dat is de psychopaat in mij dan, die dat wil. Of de anaalgefixeerde. De realist kijkt naar hoe met de huidige middelen er toch een redelijk overzichtelijk systeem kan komen. En gooit nog meer weg.

Dus zoeken in huis (had al een idee hoe) of ik alles compleet kon krijgen of toch nog dingen nodig heb. Want wie wat bewaart, heeft meestal teveel zooi. 
Maar in mijn geval ook nog precies genoeg palletjes om in de Ivar stelling te kunnen steken, wat slim dat ik ze in het voorraadbakje van de schroeven etc bewaarde en nu alleen nog in de schuur zoeken naar zo'n ding - oh ja, steunkruis - wat je erachter kan vastschroeven om het steviger te maken. Want één tikkie en het valt om. 

Gevonden. En ook nog 4 kleine schroefjes gevonden. Hoera. Even voorpriemen met een priem en dan met de schroefboormachine hoppa....niet te geleuven, in een keer goed! Staat nu enorm stevig. 

Heerlijk om daar met verstand op nul mee bezig te zijn. Schroeven, monteren en kijken wat anders kan. En dat ook direct gaan doen. Op mijn eigen tempo en precies hoe ik het wil. Was/is toch snertweer. En nul afspraken buitenshuis.
En minder tijd om te piekeren maar wel duimen voor een vriendin die wel wat mazzel kan gebruiken doe ik ook met mijn handen in ordners en andere opruimplekken 

Opruimen is vooral veel weggooien. 

Zo kom ik alweer een dag door en nu even tijd maken voor een lekkere grote mok thee. Het is alweer donker aan het worden

Later even proefdraaien boven. Werkt de wifi naar behoren (denk het wel, op mijn telefoon wel,  in de kamer ernaast), maar doe liever niet mijn werklaptop open. Ga ik toch weer de inbox lezen. En het niet-weten is juist zo rustig nu. (Ignorance is bliss tenslotte).

En misschien helpt deze fysieke verandering me ook wel. Om even een andere blik op de zaken te hebben. En een andere blik geeft weer nieuwe inzichten. Meestal.


Afbeelding van Pexels via Pixabay 7 opmerkingen:

Bertiebo zei

Dat zal een tevreden gevoel geven! Ik kan niet wat jij kan met schroeven en steunkruis enzo. Maar ik kan wel goed opruimen en zeker zo voor een nieuw jaar doe ik dat ook

izerina zei

Ik hoop voor je,dat je prettig werkt daar en ook echt vrij bent beneden

Alice K. zei

Ik vind het heel knap dat je dat zo bedenkt en zelf voor elkaar krijgt! Wens je veel werkplezier toe op je nieuwe werkplek!

Groetjes, Alice

liesjedeventer zei

Goed idee! Iets nieuws geeft altijd energie, vind ik.

Anoniem zei

Lijkt mij inderdaad fijner, werken op een aparte plek dan in je woonkamer. Werk en prive apart houden toch! Super om te lezen dat je dat gewoon zelf even fixt! Hoop dat het fijn voor je gaat werken. En opruimen is vooral wegdoen is ook iets wat pas bij mij is binnengekomen. Wil heel veel opruimen= wegdoen, alleen daarbij een aanhanger nodig om het af te voeren en daar stagneert het altijd bij mij, helaas. Maar daar ga ik aan werken = hulp vragen!Gr. Mina

mrs H. te B. zei

Moet ik ook nog gaan doen, werkplek boven inrichten. Rommelkamer = werkkamer... Maar ik ben te lui om op te gaan ruimen daar...

Petra1945 zei

Ik heb ervaring met stellingkasten en steunkruisen... Alle respect dat het jou in één keer lukte, zelfs met twee paar handen is dat een crime.