zondag 5 december 2021

No; it's not

De sfeer, zelfs online te voelen, op mijn werk, heeft wel degelijk zijn effect op mij. Alleen herken ik het nu eerder. En snap beter hoe ik in elkaar zit. Dat ik de neiging heb om (te) loyaal te zijn aan een bedrijf die dat totaal niet aan mij is. Noch aan de medewerkers die er al jaren en jaren werken, dat is nog erger. Ik nog net geen jaar. Dus wat maak ik me druk. Ja, om de clienten, daar maak ik me druk om. Krijgen die wel waar ze recht op hebben.

Zo'n bedrijf waar er nog door de meesten gerookt wordt. Denk zelf als middel om met stress om te gaan en een excuus om even naar een rookplek te gaan en daar ongestoord te kunnen praten met collega's. Maar nu alle contact online gaat, zijn dat soort momenten er helemaal niet meer. Dus ik voel geen verbinding, verbondenheid. 

Was blij dat ik vanzelf op een mooie tijd wakker werd. Gewoon op dezelfde tijd als ik moet opstaan door de week. En maar lekker eruit en de dag beginnen. Had een aantal dingen bedacht die ik even wilde halen en doen, maar bij voorkeur vroeg in de ochtend, voordat de hele meute boodschappen ging doen. Maar man man man...zo druk! Bij de Hema stond de rij tot aan de schappen. Wel met 1,5 (nou meer 1) meter afstand onderling, maar allemaal haast haast haast. 

Dus even timen dat ik dan rond 10.00 uur bij de bieb was. Dan ging het pand open en kon ik ook daar even snel doorheen rauschen. Met een doel. Yeah! Doel behaald. Deel 2 van de Cazalets stond op de plank. Hoera! Klaarrr...inchecken en wegwezen!

Och...even ontroert door alle schoentjes die in de bieb stonden en van die mini-mensjes met hun vader of moeder die het gevulde schoentje kwamen halen. Zo leuk! Die blije koppies! (Aanwijzing voor zacht ei zijn).

Kocht bij het Kruidvat vitaminen, magnesium, tandpasta en zag een te schattig kindertasje voor kleindochter. Jajaja.....Zacht ei! 

Focus op vooral de lichte en luchtige zaken. Die zijn er genoeg, maar dan moet je dus wel kijken!

In de middag bedacht ik, ondanks lichte regen, dat ik even lekker wat klimop ging snoeien. Stoorde me eraan hoe het er nu bijlag/stond. Het schoot alle kanten mijn boom in en een beetje in toom houden kan geen kwaad. En gewoon lekker om buiten bezig te zijn. Natte handen, natte kop, maar wel even met geheel wat anders bezig zijn. Heel fijn!

Vlocht een krans van hele lange strengen klimop en hing die weer terug in de boom. Instant feestelijk! Vanochtend toch nog maar her en der een ijzeren draadje erom heen. En misschien straks nog wel een bal eraan of zo. Leuk! (Vind ik).

En om de lamlendigheid een beetje op de achtergrond te douwen; een heerlijke gin-tonic gemaakt en tsjonge wat gaan die ijsblokjes hard dan (Las in Lichte Jaren dat ze daar ook regelmatig van een (roze) G&T genoten; fijne inspiratie).

Vanochtend ook weer bewust rustig aan gedaan, maar wel op tijd wakker weer (vanzelf) en ook genoten van lekker douchen met een heerlijke geur, vorige jaar gekregen van mijn zoon en zijn vriendin voor Kerst. Bewaar ik voor speciale gelegenheden. Ook niet goed; want nu is die geur alweer uit de collectie hahah!! En het is ook nog eens zo'n miniflesje. Maar niet zeiken; ruik even aan mijn arm en zalig ruikt die al zeg ik het zelf. Oh ja..ook lekker scrubben onder de douche; hetzelfde merk en om het luxe gevoel af te ronden, ook nog bodycreme her en der. Heerlijk!

En dan ook met aandacht kleding uitzoeken. Laagjes voor de warmte, maar wel leuke laagjes. En altijd oorbellen. Kocht laatst in de Black Friday leuke en nog enorm afgeprijsde die precies passen qua motief en kleur bij een nieuw aangeschaft lang vest. 

Mijn nieuwe ding; lekkere warme lange vesten die goed combineren bij de kleding die ik heb. Zo kocht ik  - in een impuls - maanden terug zo'n lang zwart vest, ook nog met zakken,  bij een winkel waar ik langsliep toen ik uit mijn werk naar het station liep. Ik moest van mijzelf even gaan kijken, niet eens op zoek naar 'het vest'. Tijd zat, want wilde sowieso niet in een te drukke trein zitten. Toen zag ik dat vest hangen. Lang, zacht en idem prijsje. NU kopen, want straks is jouw maat weg. Passen deed ik niet. Kan wel redelijk inschatten of iets past. Maar schrok toen van die impuls-aankoop. Alsof dat niet mag voor mij. Tuurlijk wel. Ben ook gewoon maar een vrouw. En nu ietsje meer inkomen. Dus het mocht. Van de innerlijke boekhouding. Wat zijn die vesten lekker licht. Brei ik ze zelf, lijken ze kilo's zwaarder te wegen, ook al neem ik dunne pennen en zacht garen.

Lag het vest alsnog maanden onderin de kast te wachten. Tot ik besloot dat ik, ook op thuiswerkdagen, iedere dag mijn best wil doen er goed en vooral verzorgd uit te zien. Voor mijzelf. Voor het prettige gevoel dat ik daarvan krijg. Moeite doen voor jezelf. 'Omdat ik het waard ben'. (U kunt nu overgeven).

Weer, zoals elke zondagochtend,  de meterstanden genoteerd. Gewoon om te kijken of er geen rare uitschieters zijn. Nou, eentje; Brand je een Kerstster bij je raam dan kost dat extra stroom, want geen ledlampjes, maar een ding uit het jaar oliekruik. Dus misschien dit jaar kijken voor een led-ster. Na de Kerst, in de sales.  Lag nu bij de de Appie, maar op batterijen. Mwoah....achteraf gezien geen goede keus, dus misschien breng ik die nog wel terug. Wel heel vrolijk geel gekleurd. Nou ja...niets moet. 

Besef maar weer al te goed dat ik dankbaar mag zijn over al deze luxe zaken. Kan ook geheel anders zijn, daarvoor hoef ik maar even een paar jaar terug te bladeren in mijn blog. Lees ook hier: Geld over?

Luisterde vanochtend vroeg naar de podcast van Marc-Marie en Aaf die wat vonden van Kaarsen en hahah...dan ben ik toch wel simpele Truus met mijn waxinelichtjes van de Hema of Action, bij voorkeur uit de aanbieding. Maar licht is licht en daar heb ik geen dure geurkaars van een nog duurder merk voor nodig. 98% van de prijs zit in de marketing. Maar de kapper van Aaf vertelde haar als tip, dat ze net zo goed de kaarsen bij de Action kon halen. Slimme kapper! 

Dankbaar dat ik vandaag kan en mag indelen zoals mij past. Lezen, beetje tutten, wat dingen op de post doen, plastic afval in de plastic container, allemaal karweitjes van niks, maar je bent weer even bezig en lekker buiten. Wel in de regen. Motregen, waar je zeiknat van wordt zonder het te merken. Thuisgekomen bedacht ik dat ik ook nog wel een boek kon brengen naar de buurtbieb en dat ook maar direct gedaan. Dan is het heerlijk warm binnen en buiten eerlijk gezegd ook niet koud. Alleen nat.

Gisterenavond moest ik hier wel om gniffelen. Een beetje het beleid van de overheid. Lijkt me heel lastig voor scholen en voor de ouders. Om over de kinderen maar niet te spreken.





4 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ik moet lachen om die gin-tonic. Die ook in dat boek werd gemaakt of gedronken. Dat doe ik dus ook zulke dingen. Eigenlijk hartstikke leuk.
Ik ga morgen deel 1 halen. Ik had het gereserveerd en nu is het er. Ik verheug me er op.

franca zei

Wat grappig, ik had die hele snottebellekes niet gezien.
Wat weet jij de dag te maken.
Regen of geen regen, drukte of niet.
Mens wat mag jij trots zijn op jezelf!
groetjes, Franca.

Siebrie zei

Ik denk dat je je 'impulsaankoop' verkeerd benoemt; in je hoofd was je er al langer mee bezig, dus ongemerkt heb je toch al rondgekeken en bedacht wat je eigenlijk zocht en wat je budget was. Je hebt op het juiste moment toegeslagen!

Voor wat betreft die kaarsen: ik kocht mijn kaarsen vaak in de kringloop. Meestal redelijk vreemde kleurtjes of aangebroken verpakkingen, maar ik stookte ze toch op, dus dat maakte me niet uit.

Kliefje zei

(U kunt nu overgeven)
Ik hoor het je zeggen en moest hardop lachen.