zaterdag 6 september 2014

Droomzwijmel

Vaak en regelmatig droom ik en geven die dromen me iets aan over wat er komen gaat. Niet in letterlijke vorm, maar in een boodschap, beeld of vorm. Deze dromen onthou ik dan ook en zijn niet weg als ik wakker word.

Of de dromen zijn een indicatie dat ik op het goede spoor zit met iets in mijn leven. Of juist niet. Een waarschuwing dat ik iets doe of ergens mee bezig ben wat niet goed voor mij is.

Ik schrijf ze meestal op, want natuurlijk is het makkelijk om achteraf te zeggen dat je iets al wist omdat het je in een droom was voorspeld. En voor velen is het ook te dromerig en te zweverig. Dus spreek ik er weinig over; alleen met diegenen die het begrijpen.

Mijn droom deze nacht was nog niet uit te leggen, maar dat komt nog wel.


13 opmerkingen:

 1. Ik kan me indenken dat zo'n gave niet altijd fijn is. Of ervaar jij het als positief?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zullen altijd mensen zijn die het niet begrijpen. Niet kunnen of niet willen, is niet eens relevant, het is deel van jou en maakt jou tot wie je bent.
  Wist je trouwens dat zodra jij volledig accepteert dat het bij jou hoort en dat het niet uitmaakt of een ander het begrijpt of niet, er ruimte komt in jou en dat daardoor die dromen nog (sneller) duidelijker zullen worden?

  Mooie muziekkeuze bij je uitleg!

  Fijjn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geloof je direct .Ik ken het gevoel als er iets gebeurd of ik ergens ben dat ik dan soms denk ,dit heb ik al eerder meegemaakt of ik ben hier al eens geweest .Mijn eigen dromen laten me weten dat ik nog veel teveel boosheid en verdriet in me heb helaas .En wat maakt het uit of anderen het al dan niet willen begrijpen ,het gaat om jou !! Mooi nummer erbij !!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb ook een droomjournal sinds 1983. Toen was ik zo depri dat ik al mijn dromen begon op te schrijven omdat ze zo troostend waren. Ik ben nooit meer gestopt. Er spreekt zoveel wijsheid uit. Maar ook droom ik inmiddels terwijl ik weet dat ik droom en dan verander ik het verhaal. en in mijn dromen ontmoet ik mijn ouders.
  Ik snap het dus helemaal. Fijn dat je dan hier kindered spirits tegenkomt hè :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik word vaak juist moe van dromen... mens... ga toch rustig slapen... er gebeurt al genoeg overdag... denk ik dan. Misschien moet ik er eens beter naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het een mooi lied van een mooie zangeres. Ik heb op Youtube de tekst even meegelezen, en wat mij opviel: de laatste regel zingt Joan als: "It's all a dream", terwijl de leesbare tekst is: "I had a dream" - en dat is de wereldberoemde zin van Martin Luther King...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En o ja, ik vond de tekst lekker surrealistisch; had even een associatie met het Land van Maas en Waal van Boudewijn de groot, qua sfeer...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij houden het op Marco Borsato: "DROMEN ZIJN BEDROG"

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Had ik ook vannacht..... mooi nummertje van Joan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja pas als het je is overkomen geloof je de Dromen en ook andere zaken .

  Fijne Zondag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb jaren een droom gehad die telkens terug kwam. Vaak in een ander jasje, maar het kwam op hetzelfde neer. Het verlies van mijn handtas, met alles er in.
  Soms vergat ik hem bij de supermarkt, soms verloor ik hem, maar hij werd ook wel eens gestolen. Panisch werd ik dan wakker.
  Ik weet de betekenis niet, maar ik droom hem niet meer.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen