zondag 7 september 2014

Onder ogen zien

Enkele zaken waar ik altijd bang voor was, zijn allang gebeurd.

Ik ben ontslagen (meerdere malen zelfs);
Familie ging dood;
Kind in het ziekenhuis;
Zelf in het ziekenhuis
Vrienden werden ziek en overleden;
Het zwarte schaap zijn;
Veel minder geld te besteden;
Gescheiden;
Verlaten door geliefdes;
Verraden door mensen;
Slechte cashflow;
Helemaal geen cashflow.
Schulden;
Collega's die schijterig en bang zijn voor hun eigen hachje en mij in de steek lieten;
Afslanken en weer dik worden;
Lang geen betaald werk kunnen vinden;
Alleenstaand zijn
Alleen zijn
Geen auto meer hebben


Het lijstje kan, als ik langer de tijd zou nemen, nog veel langer worden, maar het leert me wel dat ondanks alles hierboven, waarbij ik voorheen dacht dat ik dit niet zou trekken, ik er nog steeds ben.

En waarschijnlijk slimmer, sterker en opgewekter. Want wat heeft het voor zin om bang te zijn voor dingen die je nog niet hebt meegemaakt. En misschien ook wel nooit gaat meemaken. Die lijst is zo lang en uitgebreid.

En alle zaken die ik al wel hebt meegemaakt, hebben me dingen geleerd. Dat ik veerkrachtig ben, altijd oog heb voor de positieve zaken, met een realistische blik. En weet dat ik in staat ben om zaken te overwinnen. Me beter te voelen. Hoe dan ook.

Door kleine vaste routines in de week zorg ik beter voor mijzelf. Omdat niemand anders dat doet (dat heb je nou eenmaal als je alleen leeft) en omdat ik merk dat goed voor mijzelf zorgen me daadwerkelijk goed doet. Dat zijn simpele dingen zoals mijn voeten verzorgen, nagellakje op de teennagels etc en ook goed mijn financieen bijhouden. Nooit meer aanmaningen of schuiven met rekeningen momenteel omdat ik goed plan en niet meer uitgeef dan ik heb, plus en dat is een grote rustgevende plus, ik heb een buffertje. 

Maar ook op financieel gebied voor de toekomst goed voor mijzelf zorgen. Nadenken en plannen en onderzoeken en uitzoeken. En in actie komen. En mijn angsten op dat gebied onder ogen zien en kijken of het reeel is angst te hebben. En ook daar merk ik dat door zaken uit te zoeken ik ongelofelijk ontspannen raak. Oh....is dat het...nou nou....

En relativeren; want ik woon niet ergens waar voedsel schaars is, waar de raketten om mijn hoofd inslaan en ik niet weet of ik mijn kinderen morgen levend aantref. Ik kan gewoon schrijven dat ik Premier Rutte en zijn kabinet een Kaasschaafbeleid vind voeren, waarbij de Kaas steeds kleiner wordt en er alsmaar meer afgeschaaft is. Ze zullen me morgen niet oppakken en ergens wegstoppen. 

Dus..


2 opmerkingen:

 1. Duim op!!!!!!!!!!!!!!!

  Wat een vooruitgang in een paar maanden. En als je weer zo goed in je vel zit, lukt het je weer om af te slanken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je een kanjer!
  Heb het nu zelf nogal moeilijk vanwege een zeer onverwachte relatiebreuk waardoor ik het heel moeilijk vind om nog lichtpuntjes te zien. Het alleenzijn valt me erg zwaar. Maar Ik heb veel steun aan jouw blog. Jij hebt al zoveel meegemaakt en kunt dan toch nog positief blijven! Ik heb heel grote bewondering voor hoe goed jij kan relativeren. Knap hoe jij je staande houdt!
  Ik geef je daarom hierbij een dikke knuffel. Je bent het waard!
  groetjes, Mia

  BeantwoordenVerwijderen