donderdag 7 maart 2013

Serendipity

Op de begrafenis van mijn vader moest mijn zoon reizen om naar een sollicitatiegesprek in het buitenland te komen. Hij moest eerder weg om zijn vlucht te halen.  Hij zat er mee dat het precies op die dag moest en dus eerder weg moest, maar diegenen die hij het heeft uitgelegd vonden dit een te mooie kans om af te zeggen. Werk in zijn branch, voor nieuwkomers is zeldzaam.

En nu: Op de verjaardag van mijn vader en zijn zus heeft hij eindelijk bericht gekregen dat hij weer een baan als piloot heeft. Hij is aangenomen en vertrekt dit weekend naar Scandinavie. Voor een half jaar minimaal.

Geweldig en wat een mooie samenhang van tijden en datums. 

Gisteren had ik een gesprek met een volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer over de arbeidsmarkt. En ja, ik had een jurk aan, dikke panties (jemig....te GROOT!!) en schoenen die ik mijzelf een tijdje terug, toen ze heel erg in de opruiming waren, kado had gegeven. Speciaal voor bredere voeten. Ze zijn wat felroder dan op de foto en ik had mijn rode blazer erbij aan die ik voor 15 euro een tijd geleden had gekocht. Wat leuk om jezelf met zorg te kleden en nieuwe combinaties in je kast te vinden. En door een paar leuke schoenen fleurt je hele outfit op! Nou ja...dat vind ik tenminste altijd.

Was verbaasd dat ik ze de hele middag aan kon houden. Ze moesten trouwens nog even uit toen ik door de controle ging bij (ik wilde schrijven Schiphol, want zelfde systeem) De Tweede Kamer. Riem af, schoenen uit, jas uit, alles in een bakje en door een poortje lopen, waar altijd de bellen afgaan. Dat zal wel door mijn beugel-bh komen, die hoefde gelukkig niet uit :). En wat een heerlijk weer om door Den Haag te lopen. Was een beetje warm met een winterjas!

Goed gesprek gehad en weer genoeg stof om over na te denken in ons netwerk. 


2 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Wat gaaf zeg van je zoon. De zoon van een vriendin is ook piloot maar werkt in indonesie.
Wat heerlijk om je zo goed te voelen he? het leven is soms best leuk. liefs.

Bibje zei

Zou toch ook wat wezen als je moest strippen om door het poortje te mogen hahaha ;)

Leuk dat je op mijn blog bent wezen lezen, en ja je hebt gelijk hoor, het is meer last hebben van slagings-angst dan van faalangst denk ik zomaar.....