dinsdag 21 januari 2014

Schaakmat

Hoe zorg je ervoor dat je een andere kijk op de dag krijgt. Door iets anders te doen. Ik las dat je bij de bioscoop goedkoper terecht kon als je ouder bent dan 50 en tsja...dat ben ik dus en zag dat de film die draaide er eentje was waar ik het boek wonderschoon van vond.

Dus berekend wat dit uitje me zou kosten, maar heb inmiddels ook geleerd dat je niet alleen naar de kosten moet kijken, maar ook naar het rendement van iets.

En mijn rendement is dat ik me kon verheugen op iets leuks, een hele middag onder de pannen was en me opeens piepjong voelde met heel veel grijsgekleurde kapsels om me heen.

Bedacht dat ik dit ook kon scharen onder beloning voor mijn 15 stickers wegens goed eetgedrag. Ach...bruin kon het gelukkig trekken en dat is ook heerlijk en iets om dankbaar voor te zijn. En nog een gratis kopje koffie en een grote koek (als je wilde) dus wat wil een 50+ mens nog meer (wilde sex).Het was alweer een tijd terug dat ik het boek las en telkens was het een Oh ja...en goh..mmm..dat hebben nou net niet verwerkt in het script, maar ook....wat een mooie stad en die taal...Obrigado! Wat het lezen van juist dit boek bijzonder maakte is dat het me werd aangeraden door een client bij mijn vrijwilligerswerk bij een telefonische hulpdienst jaren terug. Een heer op stand die regelmatig belde uit eenzaamheid en graag wat van zijn eruditie wilde delen. Mooie gesprekken.

De scene waarin de hoofdrolspeler aan een schaakbord plaatsneemt deed me terugdenken aan mijn verlangen om te leren schaken en ik met die slagzin een interessante man ontmoette. Later las ik dat hij, wat hij me altijd vertelde wat zijn grootste wens was, burgemeester is geworden in de stad van zijn jeugd. Dat leren schaken is niet echt gelukt, omdat we stripschaken speelde. En omdat ik een beginnend schaker was lag ik zeer snel samen op zijn schaakmat.

Ja, groot rendement dus voor bij elkaar met reiskosten nog geen tientje.

2 opmerkingen:

  1. haha een scene met mooie herinneringen!
    Leuk zo een keertje goedkoop naar de bios.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Whoehaha, wilde sex. Lachen. Ik vind je blogjes zo gaaf.

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.