woensdag 27 mei 2015

Draai

Grappig dat ik mijn draai heb gevonden waar ik werk. Ik snap wat er verwacht word en lever nog meer dan dat, dus daar is men blij mee en kennelijk zit daar de lol voor mijzelf erin dat ik het leuk vind om mijzelf uit te dagen.

Met de Pinksteren even bij mijn moeder langs geweest want die had een valpartij gemaakt en haar hele gezicht zag bont en blauw. Maar gelukkig niets gebroken dus geen permanente schade. Ze is altijd nogal nuchter en meldde het pas een dag later aan een kind die het weer aan mij doorgaf. Toch maar even extra reisgeld uitgeven, want wilde zelf even zien hoe het met haar was en zeker weten dat het ok was.

Nu de dagen langer zijn is het heerlijk om uit mijn werk nog in de tuin te kunnen werken of gewoon een beetje doelloos rond te lopen in die tuin, genietend van alle bloemen in knop. Heb nog helemaal niets gekocht aan planten; alles komt weer mooi op en tsja..ik moet een beetje op mijn budget passen, dus zomaar naar een tuincentrum gaan is vragen om problemen.

Elke dag heb ik nog wel mijn afstreeplijstjes en mijn Flylady routines en wat is het zalig om s'avonds in een keurig opgemaakt bed te stappen. En in de ochtend mijn keuken schoon en opgeruimd aan te treffen en niet een wirwar van servies in de gootsteen te zien. En dat komt omdat ik mijzelf door die Flylady routines heb aangewend om zaken direct af te handelen, maar niet langer dan een kwartiertje. Dus niet uren beulen en afgeknoedeld van het werk op de bank te hangen, maar iedere keer een stuk aanpakken. En ook op die manier aangeleerd om goed op mijn voeding te letten.

Gewoon bij het snijden van de groenten voor het avondeten, direct een bakje met allerlei groenten en sla voor naar mijn werk te maken en in de ochtend hoef ik die alleen maar uit de koelkast te halen en mee te nemen. Dressing in een apart bakje. En ook in het begin van de week een aantal eitjes te koken. Heb ik trek, dan kan ik een eitje nemen, of in de salade meenemen.

Ook de routine van in de avond mijn kleding voor de volgende dag klaar te hangen, pas ik al heel lang toe. Scheelt nadenken in de ochtend, wanneer mijn brein nog op gang moet komen.

En op tijd naar bed, zodat ik genoeg slaapuren maak om gezond te blijven en zo minder stressgevoel te zijn.

Wel kneuterig, maar gelukkig is er niemand hier die commentaar levert of kan leveren, dus ik ga gewoon mijn gang.

Gisteren na mijn werk en het avondeten nog even snel naar de bieb voor wat nieuw leesvoer. Dus weer een stapeltje verse boeken.

Soms als ik met de bus langs de terrasjes in de stad waar ik werk rij, dan denk ik wel eens dat ik dat met mijn inkomen me dat nu niet meer kan permitteren. Op een terrasje zitten en daar gezellig wat drinken. Toch probeer ik wel een potje daarvoor te houden. Mijn inkomen is nu dramatisch laag, maar het kan toch niet zo zijn dat werken helemaal niet meer beloond wordt. Moet ik mezelf maar een beetje kietelen.

En vooral blijven kijken naar wat er allemaal wel kan.7 opmerkingen:

Ivy zei

Gelukkig dat het je zo goed gaat; hopelijk keert het financiële tij en kun jij je ook eens wat meer veroorloven.

Maria zei

Oh, oh, wat kan ik nog veel van je leren!

Ineke zei

Wat fijn dat het zo goed met je gaat. Dat had je een tijdje geleden toch niet kunnen denken. Van gematigd, ben je gewoon een optimist aan het worden, de toon van je stukjes is zo anders aan het worden. Ik vind het echt heel fijn voor je. :)

Ineke zei

O ja, en over die terrasjes, ik ga vaak met een vriend op stap die het ook niet zo breed heeft, ik heb zelf ook een laag inkomen. We kopen dan heel luxe, iets in een supermarkt in de buurt van een leuk plekje (je kunt het ook mee van huis nemen maar dat is fan sjouwen als je aan het wandelen bent) en strijken dan ergens neem waar we het fijn vinfen, bijvoorbeeld aan het water. Een mesje mee en een glassje en genieten van het uitzicht en het lekkers wat we gekocht hebben. Ik voel me dan zo rijk. Ik ben me ervan bewust dat dit alleen kan als je echt langs een supermarkt komt, maar iets meenemen is ook mog steeds een optie als je daar niet in de buurt komt. Ik geniet altijd extra als ik voor de prijs van twee biertjes op een terras dan allemaal lekkers heb, maar ik ben misschien ook wel iets te veel een vrek geworden. ;)

Gewoon Vlijtig zei

Fijn dat het nu zo goed met je gaat. En dat andere gaat ook vast goed komen.

Petr@ zei

Wat heerlijk dat je je draai hebt gevonden!
Op het werk en thuis. Gelukkig dat je moeder niks gebroken heeft, want dat kan op oudere leeftijd wel eens voor problemen zorgen.

pourquoi pas ??? zei

Wat fijn dat t zo goed met je gaat en dat je alles op de rails hebt.
Wat ineke schrijft is inderdaad heel leuk. Wij doen dat ook regelmatig en genieten er erg van.
Superburgelijk met een thermoskan koffie en 2 kopjes. Ik hou niet van koffie in plastic.
Burgerlijkheid en kneuterigheid is heerlijk.
Ik hoor of lees weleens over mensen die nog de gekste dingen willen doen en dan denk ik; wil je dat echt voor jezelf of om interessant te doen?
Weet nog dat toen ik jong was ik me zo tegen die burgerlijkheid verzette en nu juich ik t juist toe.
Op tijd eten, op tijd naar bed, huisje, boompje, beestje, de Libelle, moestuintje en naar Limburg.
Hoe erg wil je het hebben.
Ik geef je een dikke knuffel en t maakt me blij om te zien hoe je het doet.