donderdag 7 mei 2015

Patronen

Langzaam begin ik te wennen aan het patroon over hoe men op mijn werk omgaat met goed of minder goed presteren.  Bij goed presteren hoor je de ene dag dat je geweldig bent, je staat te high 5-en met de baas, hij roept dat je bovenmaats presteert en was iedereen maar zo'n topper als jij en dan weet je al dat hij de volgende dag je even precies laat terughoren wat je die dag nou weer fout zegt, te langzaam afhandelt en laat lopen aan potentiele kansen. Stom stom stom...

Ik vind het uitermate grappig om dat patroon inderdaad te zien en ik hoor van anderen dat mijn bazen gewoon familie zijn van Rupsje Nooitgenoeg. Ik vind het meer Rupsje Nooitgoedgenoeg, maar dat is dan weer mijn ding.


Juist door in mijn hoofd dit soort weddenschapjes (zo...nu komt het zoet en dan straks het zuur!) af te sluiten, hou ik het leefbaar voor mijzelf. Wat is fijner dan te weten wanneer je op je lazer krijgt tenslotte!

Want ik wil perse de luchtigheid behouden. Niet me laten beinvloeden door wat men van mij verwacht voor dit schamele uurloon. En de verwachtingen per keer opschroeft, zonder de beloning te verhogen.

Maar ja..als ik dan bij Zuinigaan de verhalen lees over hoe het leven in de Bijstand is en was, dan weet ik dat ik liever dit soort werk doe dan mijn hele hebben en houden op tafel te moeten leggen voor die paar rotcenten.

Wat ben ik blij en dankbaar dat ik geen dure auto heb - wat zeg ik; ik heb al een paar jaar geen auto meer, dus daar hoef ik me ook geen zorgen over te maken. Of ik dat nog wel kan betalen. Ook geen ambitie om ieder jaar ver en lang noch dichtbij op vakantie te gaan. En kleding die kan ik lekker shoppen uit mijn voorraadkast omdat ik gestaag slanker word, dus er steeds meer weer dichtkan en aankan.

Ook kreeg ik deze week mijn zakje gratis zaadjes van het EO moestuin-programma opgestuurd. En wat was ik blij dat ik een bionisch oog heb, want die 3 zaadjes voor ook nog minitomaatjes had ik anders zo over het hoofd gezien. Maar goed; ze zijn in vruchtbare aarde gezaaid, zoals een EO-zaadje betaamd, dus ik hoop op een portie minitomaatjes deze zomer. Gratis!
5 opmerkingen:

 1. Idd, telkens de lat wat hoger leggen, nadat je een schouderklopje hebt gekregen.
  Weet je hoelang degene werkt die het langst in dienst is?
  Sterkte en vooral in je koele opstelling, dat je die lang mag behouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op jouw volgende job zal men jou bejubelen voor jouw olifantenhuid, zoveel is zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je een goede manier voor jezelf hebt kunnen vinden om te functioneren op je werk! Goed gedaan!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je voor jezelf een strategie hebt gevonden. Lijkt me wel echt zwaar, steeds weer die negativiteit over je heen.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.