dinsdag 5 mei 2015

Vrij lopen

Wat was het weer heerlijk; een flink eind wandelen door een plaatselijk bos(je)/park/aangelegd stuk met bomen waar honden los mogen lopen en dat ook met heel veel plezier - vooral plezier - doen. En af en toe kom je een paard met ruiter tegen, of een hardloper of een andere wandelaar.

Het dreigde vanochtend en er was code geel in het hele land afgekondigd, dus ik vroeg me af of het wandelen door kon gaan, maar we hadden enorme mazzel. Ik had net de voordeur achter mij dichtgedaan, of het weer sloeg om en al snel begon het te onweren en keihard te regenen. Maar toen zat ik alweer lekker thuis met flink wat kilometers in de benen.Ik geniet van de gesprekken met iemand die anders tegen het leven en werken aankijkt dan ik. Omdat het me scherp houdt en ik door zijn andere visie mijn visie ook kan bijstellen. Of juist niet.

Aan bezoeken aan vrijheidsconcerten doe ik niet; het trekt me helemaal niet om met duizenden mensen opeengepakt te feesten. Laat mij maar genieten van mijn vrijheid op mijn manier.

Ondertussen ook weer wat vacatures gevonden en gesolliciteerd. En wat administratiewerk gedaan en wat weggewaaide zaken uit de tuin weer op de plek gezet.

Nu ik de titel lees, lijkt het alsof ik het over een kip in een vrije uitloopstal heb en wie weet voel ik me ook wel zo; beetje kippig, maar wel aan het lopen

4 opmerkingen:

Ivy zei

Heerlijk, zo'n stuk wandelen, vooral als je dat kunt doen met iemand met wie je lekker van gedachten kunt wisselen. Echtgenoot en ik hebben net ook een flinke wandeling gemaakt, zonder discussies trouwens :-)
Ik was vandaag overdag in 't Rotterdamse en ook daar veel regen, onweer en wind. Wel lekker rustig op de weg, want half Nederland was vrij.
Kippig of niet: succes met je sollicitaties!

Anoniem zei

De vrijheid is het belangrijkst.

pourquoi pas ??? zei

ik heb gemerkt dat als ik een probleem heb waar ik niet uitkom heb ik na een lange wandeling altijd opeens de oplossing.
Ideaal.
Ik vind dat je het hartstikke goed doet en ik vind t zo knap dat je dat werk aangepakt hebt terwijl het echt niet jouw ding is. Ik denk veel aan je en ik hoop dat je iets vindt wat veel meer bij je past.liefs.

Nicole Orriëns zei

Leuk! Ik houd ook erg van wandelen. Niet in grote groepen, maar gewoon. Het is heerlijk om buiten te zijn, en gesprekken te voeren tijdens het wandelen.

Huisvlijt