maandag 4 mei 2015

Maandag - hoppa aan de slag met de week

Toen onderstaand lied in de Top 50/40/10 stond, had ik geen enkel probleem om aan werk te komen of dit te vinden. Het was 1983, ik was al een paar jaar werkzaam als Directie Secretaresse en had een goede opleiding en was daardoor zeer gewild op de arbeidsmarkt. Bij mijn diploma uitreiking stonden diverse bureau's te trappelen om onze lichting in te schrijven.

Nu zijn de rollen compleet omgedraaid en in de huidige  economie gaat voornamelijk om flexibele contracten, geen contracten, nul-uren contracten, half jaarscontracten, jaarscontracten, maar weinig zekerheid.

Dus waarmee onze generatie is opgegroeid; iets opbouwen en zekerheden - is vandaag de dag niet meer een vaste waarde op de arbeidsmarkt.


Dus vanochtend wederom ergens gesolliciteerd en dat duurde even want de site accepteerde mijn documenten niet en gaf aan dat het geen Word of Open Office Document was. Wat het wel was, maar goed...flexibel als ik ben, heb ik het maar in PDF aangeleverd en dat werd wel geupload.
Hoera!

Maar ook heerlijk mijn rondje Bless the House afgerond en maar direct de Flylady taak voor vandaag in de keuken uitgevoerd; sopje stond er toch al. En dan mag ik nu - op mijn vrije, geheel onbetaalde - verlofdag, lekker de tuin induiken met mijn lunchsalade en bakse koffie.

De zon schijnt, het gras groeit, diverse zaden worden kleine plantjes...en dat zijn zekerheden die altijd blijven.

Niks te klagen dus en veel te genieten!


2 opmerkingen:

  1. Ik was dat liedje al helemaal vergeten ;-)
    Ik hoop voor je dat het wat wordt met die sollicitatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt me heerlijk als de bedrijven echt op je zitten te wachten! Dat is nu inderdaad niet langer het geval.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.