dinsdag 19 mei 2015

Goed gedaan Jochie!

Applaus voor mijzelf vind ik. Heb vandaag met mijn vakantiegeld mijn laatste stukje schuld volledig afgelost.Schuldenvrij, schuldenloos...Free at last.. of zoiets.Natuurlijk had ik een fijn reisje kunnen boeken of nieuwe kleren kopen of schoenen of weet ik veel, maar ik bedacht vorig jaar al dat als ik weer een schipje met geld binnenkreeg ik dit direct wilde gebruiken om versneld van dit bedrag af te zijn. Anders verdampt het waarschijnlijk aan allerlei dingen die niet echt nodig zijn.

Lagere maandlasten zijn immers altijd fijner. Wat ik heb nu helemaal geen idee hoelang en hoe stabiel mijn huidige financiele toestand is en blijft.

En omdat ik meerdere keren een groter bedrag kon aflossen ben ik jaren eerder klaar dan meneer Scheringa had gehoopt.

Ik heb hierdoor een aantal doelen voor 2015 gehaald en ook dat is een heerlijk gevoel. Sowieso dat ik mijzelf doelen heb gesteld.

Vanochtend belde de man met de hond af. Hij had last van zijn rug en de weersomslag speelde ook zijn rol op zijn luchtwegen. Nou had ik kunnen gaan sippen en gewoon lekker op de bank gaan hangen, want ik voelde me vanochtend eigenlijk ook helemaal niet zo jofel en blij, maar ik heb mijn wandelschoenen aangedaan en ben alleen gaan lopen. Nadat ik mijn schuld had ingelost haha.. Ondertussen viel er een kort maar heftig regenbuitje op mijn kop. Nou ja...ik bedacht dat als ik thuis was ik gewoon droge kleding aan kon doen en ondertussen toch maar mooi mijn kilometers had gemaakt. Geen onweerswolken, dus alleen regen. En zo was het ook. Genoten van een lekker kopje verse koffie en nu nog de hele middag voor me.

Ik heb geleerd dat stemmingen komen en gaan. Ik hoef niet de hele dag in 'ik ben met mijn verkeerde been uit bed' stemming te blijven hangen. Vooral niet als ik daar last van heb. Gewoon iets anders doen en dan merk ik dat ik veel mooie dingen zie - gewoon gratis - en ze ook echt ZIE en opmerk en ook merk dat ik langer kan lopen, zonder extra inspanning. En daarna nog genoeg energie heb om nog van alles te doen. En dat ik in staat ben om veel milder naar mijzelf te kijken.

Vooral dat laatste is winst. Heb zolang mijzelf geen leuk mens gevonden. Niet de moeite waard. Omdat ik dat vroeger al nooit hoorde of voelde of en misschien vooral: verkeerd begreep. Maar nu ik vorig jaar langdurig bij een psycholoog wat zaken heb aangepakt, is er lucht. Ik ben er nog lang niet, maar ik merk op veel zaken een veranderde blik. En dat is fijn.

Dus nog maar een keertje:

15 opmerkingen:

Gewoon Vlijtig zei

Van harte gefeliciteerd. Geniet ervan. Schuldenvrij is een enorme opluchting. Tijd voor een feestje en vanaf nu geen afbetalingen meer. Dik vet applaus voor je.

Gewoon Vlijtig zei

Je bent trouwens al een jaar bezig met counting my blessings. Ook een applaus waard.

Anoniem zei

Ik klap met je mee.

Ivy zei

Da's zeker een applausje voor jezelf waard. Hulde van mijn kant.

Petr@ zei

Wat goed! Gefeliciteerd! Er is een last van je schouders gevallen!

Elisabeth zei

Goed van je ,gefeliciteerd !! Dat zal zeker een stuk lucht geven ,ik ken dat gevoel van lang geleden
Gr Elisabeth

Pecunia zei

Applaus voor jezelf. Gefeliciteerd met het behaalde doel. En er liggen nog zoveel maanden in 2015 voor je. Als je dit nu al binnen 5 maanden hebt gehaald, wat ligt er dan nog allemaal voor je!

Bloem zei

Fijn dat je uit de schulden bent. Dat heb je 'm toch
maar mooi gefixed! Gefeliciteerd.

Wil zei

Wat goed van je, zowel je schuld afgelost, maar ook aan jezelf gedacht en toch gaan wandelen. Bravo.

OpnieuwBeginnen zei

Applaus. Geniet er van.

Janne zei

Heerlijk gevoel zal dat zijn: schuldenvrij! Proficiat!

Spaarmoeder! zei

Wat onwijs fijn! En knap! En je zorgt goed voor jezelf, toch gewandeld!

Mevrouw Money Wenkbrauw zei

Applaus. Goede beslissingen.

Unknown zei

goed man!

Simpel Rijk Leven zei

Goed gedaan. En ook vanaf hier; applaus!