donderdag 14 mei 2015

Lekker

Van de week nodigde mijn zoon me uit om na mijn werk (dat klinkt weer prettig - na mijn 'werk' ) bij hem te komen eten. Hij woont in dezelfde stad waar ik werk en volgens hem lag zijn werk op loopafstand van mijn werkplek.

Helaas is mijn interne navigatiesysteem nogal verouderd en liep ik een rondje en stond weer in dezelfde straat waar ik 10 minuten eerder ook stond. Hij belde gelukkig al waar ik bleef en navigeerde me naar zijn huis. Voelde me nogal sullig. Want voorheen wist ik overal de weg in heel Nederland.

Wat een lekkere plek. Een van zijn huisgenoten had gekookt (het was zijn beurt die avond) en ik kon heerlijk aanschuiven. En als dessert een stuk zelfgebakken taart van zoonlief en als ik wilde ook nog van een andere huisgenoot een stuk van zijn taart. Blijkt dat de heren wekelijks taarten bakken. Niet uit een pakje, maar gewoon op de echte manier. Leuk toch!

En lekker; al nam een ik wel een klein puntje want de punten die zij afsneden waren echt voor grote mannen gemaakt met berehonger.

Al schreef ik dat ik niks ging kopen...ik was van de week bij de Kringloop en daar was ik op zoek naar een fluitketeltje, maar liep tegen een nog nieuw uitziende hand-grasmaaier aan. Van een goed merk. Voor een koopje. Dus toch maar gekocht en alleen bedacht ik me bij de kassa dat het een nogal breed en groot ding was en hoe ik die op de fiets naar huis zou kunnen vervoeren...Nou ja..desnoods maar lopen dan. Maar gelukkig kon de stang van het ding gedemonteerd worden zag ik en zo kon ik de het maaigedeelte in mijn grote fietstas proppen en dat bleef hangen, dus zo maar voorzichtig naar huis gefietst en direct de maaier geprobeerd thuisgekomen. Heerlijk....gras is lekker kort!

Vandaag een extra loopdag met de man en hond en dit keer lekker bij een ander wandelgebied. Hij maakte nog foto's van begin en halverwege om te laten zien hoe groot ons rondje was en wat was het prettig.

Vandaag verder allemaal administratieve regeldingen afgehandeld totdat ik me bedacht dat ik ook nog wel een beetje mocht genieten, dus snel de tuin in daar een beetje snoeien en onkruid wieden.

Was een fijne vrije dag vandaag. En heerlijk dat ik zoveel heb om dankbaar voor te zijn. En het meeste is geen bezit maar zijn ervaringen. Wandelen, eten bij zoonlief, praten met dochter, kijken naar de bloemen in mijn tuintje, de was die gratis in de tuin droogt, een mooie boek uit de bieb.

En een maaltje (afgeprijsde) witte asperges, zonder aardappeltjes, maar met een eitje en gerookte kippenreepjes en een klein klontje roomboter. Om met de Vlaamse kok Jeroen te spreken....Zalig he!

7 opmerkingen:

OpnieuwBeginnen zei

Die man op de foto ziet er goed uit. Je hebt een goede smaak :-))

Ivy zei

Hopelijk is het gas wel uit:-)
Klinkt als een goede week voor je. Die kringloopwinkels komen soms zo goed van pas hè!

Bespaarzuinig zei

Leuk die taarten bakkende mannen :-)
LOL ik dacht even dat het je zoon was op de foto.

Klinkt als een heerlijk weekje.
Geniet ervan!

Unknown zei

Huh, je zoon werkt toch op S..hol?

Petr@ zei

Wat leuk om bij je zoon te gaan eten! En dan zo' n lekkere zelfgemaakte taart, smullen maar haha.
Ja het was een heerlijke dag gisteren. Mijn man was jarig en we hebben heerlijk in de tuin gezeten met de de visite.
Zie ik daar mijn Jeroen op het fornuis zitten? ;-)

Nietzomaarzooo zei

Dat is nou Jeroen Meus, die Vlaamse kok die elke dag om 18.15 uur iets vers kookt op de Belgische tv.

Nietzomaarzooo zei

De man op het fornuis is mijn zoon niet :)