woensdag 28 juni 2017

Het voordeel van grote borsten

Alsof ik van de wereld was. Raar geslapen, nog vreemder gedroomd en ingedommeld met een voorleesboek en daarna een gat in de dag geslapen.

Toch bedacht ik me dat ik vandaag weer mazzel had. Ik hoefde niets. Ik mocht wel dingen. Dus eerst maar eens naar de film The Bucket List kijken die ik had opgenomen. Het regende dus in de tuin zitten was geen optie.  En ondertussen een tweede sokje voor mijn kleinkind breien.

Zal wel nodig zijn dat ik me moet realiseren of ik inderdaad "Joy" heb gebracht in het leven van iemand anders en niet in mijn ladenkastje met opgerolde onderbroeken zoals een Japanse opruimgoeroe graag wil. Opgerold, opgevouwen....who cares!

Afbeeldingsresultaat voor marie kondo opgerolde onderbroeken

Nee, mijn bundeltjes Joy komen vanuit tsja...levensvreugde. En dat je vanuit die levensvreugde telkens weer dingen krijgt aangeraakt die je dag een stukje fijner maken. En dat kunnen hele kleine (nou ja...in geval van die borsten niet echt) dingen zijn. Of ik Joy heb gebracht in het leven van een ander is denk ik niet aan mij om te oordelen.

Het voordeel van grote borsten dus is dat je grote beugels hebt in je beugel-bh. En als je die oude, niet meer goed passende krengen bewaard en er dan de beugel uitpeutert - wat een stuk moeilijker gaat, terwijl altijd als het niet de bedoeling is, die beugels opeens onder je kin verschijnen, op een ongewenst tijdstip.

Enfin. Beugels eruit en nu zitten deze beugels in een stukje kant en dat stukje kant zit weer in een bedlampje geklemd, want die beugels springen terug in een soort van ronde vorm. Eureka. Ik had al jaren terug weer de oorspronkelijke lelijke jaren 80 armentuurtjes eraf gesloopt


Afbeeldingsresultaat voor bedlamp met variabele


en er twee Ikea lampjes op gemonteerd alleen dat waren lampjes bedoeld als staande modellen. Dus kijk je, zoals bij deze opstelling aan de wand, recht in het peertje. Wat nogal zou verblinden, mocht er zich het vreugdevolle feit voordoen dat er nog eens een tweede persoon in mijn slaapkamer komt. Waarschijnlijk ooit de thuiszorghulp.

Maar hoop doet leven nietwaar dus heb ik heel lang bedacht hoe ik dit kon fixen. Misschien een stuk ijzerdraad kopen en dat erin monteren met stof. En met de komst van een nieuwe BH wist ik het opeens.

Hoe heerlijk van idee naar eindelijk uitgewerkt concept. En dat het werkt. En niks kost, behalve bloed zweet en tranen (draad door de naaimachinenaald krijgen).

Afbeeldingsresultaat voor underwire out of bra
8 opmerkingen:

 1. Verder gaat het wel goed met je? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je humor komt terug :) Fijn!

  Groetjes Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mwah, mijn borsten zijn zeker niet de kleinste, maar ik heb een paar jaar geleden afscheid genomen van de knellende bh's met beugels en achtersluiting.
  Ik had er genoeg van, dat gefriemel op mijn rug om die haakjes vast te maken en die beugels, die op een of ander manier altijd ergens leken te prikken, dus overgestapt op bra's, een soort van bh-topjes, die je over je hoofd trekt, de "duifjes" op hun plaats brengt en nooit meer gedoe met die onzin-dingen als bh's met sluitingen en beugels.

  Ik hoef ook geen mannen meer te verleiden en zelfs zou ik ooit een kerel tegenkomen, die mij wel wat lijkt, moet hij het maar doen met wat het is!

  Dat de beugel van een bh zo multi-functioneel is, vind ik wel heel sterk gevonden, maar zo ben ik ook!
  Zoveel is herbruikbaar, linksom of rechtsom, al moet je soms kritisch zijn om niet dicht te groeien :P

  Vrijdag kwam een monteur bij mij in huis om een "slimme meter" te plaatsen en hij was heel positief over de opstelling van mijn gasplaat, die hij "out of the box" noemde, ik noem het ludiek :D
  Een soort van miskoop in de veronderstelling, dat het een gewone gasplaat was, maar een inbouwding bleek.
  Goede raad was duur en geen goede raad gevraagd, maar ik had wel een paar bakstenen, waarmee ik een ombouw heb gemaakt en krijg alleen maar complimenten hierover.

  Out of the box denken, wat ook geldt voor het gebruik van simpele BH-beugels geldt ;)

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, ik word altijd zo blij van je humorvolle schrijfsels en uitgezochte foto's. Hoop je nog een keer in het echt te ontmoeten, lijkt mij supergezellig.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.