dinsdag 13 juni 2017

Life, Animated over Autisme en communicatieAdemloos gisteren gekeken naar bovenstaande documentaire.

Die documentaire, gebaseeerd op het gelijknamige boek, vertelt het verhaal van de autistische jongen Owen Suskind, die op 3 jarige leeftijd opeens stopt met praten. 4 jaar lang zwijgt hij. Bijzonder is dat Owen op 1 ding wel reageert; Disney tekenfilms.

Mooi te zien hoe zijn oudere broer nadenkt over hoe het later met zijn broer moet gaan, als zijn ouders te oud zijn om voor hem te zorgen.

Maar ook hoe hij zijn broer probeerde te bevragen wat hij wist over relaties, sex. Maar ja...zei hij; bij Disneyfilms eindigen alle films met een kus zonder tong. En verder niks. Misschien moet ik hem wel cartoonporno laten zien of zo. Dat vond ik zo droogkomisch. En realistisch.

Hij had een vriendin, maar och germ..ze maakte het uit. En moest leren dat je leven daarna toch weer vrolijk kan worden. En verder gaat.


Aanrader deze documentaire.


Afbeeldingsresultaat voor life animated

Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend dat je kinderen krijgt en dat die kinderen dan ook nog eens gezond zijn en blijven. Hoe vaak besef ik eigenlijk hoe goed ik het heb; mijn kinderen zijn gezond, hebben mogen opgroeien zonder lichamelijke of geestelijke gebreken. Zo 'normaal' is dat niet.


3 opmerkingen:

 1. Nee, inderdaad. Onze jongste is autistisch. Gelukkig praat hij wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik keek m ook en vind het een mooi in beeld gebracht verhaal. Fijn hoe zijn ouders toch weer contact met hem konden maken en hoe ver hij nu gekomen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja , een hele mooie documentaire . Heel bijzonder , hij heeft het ook wel getroffen met zijn ouders en broer.

  Astrid

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.