maandag 19 juni 2017

Tropenrooster

Gisteren een heerlijke niks-doen (nou ja...een beetje pielen met de planten, water geven, de dode bloemen uit de rozenstruik knippen) dag in de tuin met de gratis zaterdagkrant, die ik bewaard had tot zondag en een lekker kopje koffie met sojamelk in de ochtend en voor de rest niets bijzonders. En de hele dag in badpak. Wel onder de parasol, maar wat een zalig gevoel.

Afbeeldingsresultaat voor it aint half hot mum images

Wel stoorde ik me aan een achterbuurvrouw die in alle hitte bedacht eens lekker de klimplanten te gaan snoeien bij de schutting op de achtergrens en zo recht in mijn tuin stond te gluren, de hele tijd. Ik hou daar absoluut niet van. Opeens zo'n lavenhoofd over de heg. Brrrrr.

Of de buurman die zijn schutting zo halfbakken maakte dat je tussen de planken lekker kan gluren. Daar moet ik ook nog wat op bedenken. Laat me maar het idee hebben dat ik in mijn eigen domeintje zit, zonder gegluur.

Afbeeldingsresultaat voor over de schutting kijken

Wel grappig, want eerder klaagde ik dat ik niemand zag en zie je een dan eens iemand, is het weer niet goed. Zeikerdje!

Vanochtend voor de verandering eens vroeg uit mijn bed (nou...relatief vroeg) en nu al klaar met alle huishoudelijke zaken, behalve de was ophangen, die is zo direct klaar. Expres vroeg opgestaan omdat ik weet met deze hitte ik al helemaal een laag energiepeil heb en ik wilde zo graag dat in ieder geval mijn Flylady taken voor vandaag gedaan waren. Omdat dat zo'n voldaan gevoel geeft.

En nu moet ik niks meer. Behalve goed voor mijzelf zorgen. Bloeddruk omlaag krijgen, glucosewaarden weer beter zien te krijgen en aan andere dingen durf en kan ik niet eens denken.

Maar eerst de was ophangen!

7 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat je kunt genieten van die kleine dingen! Zo hoort het ook. Dat maakt een mens gelukkig! En die gluurders? Laat gaan.. dit soort mensen hebben gewoon niks anders te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jakkes, wij hebben ook zo'n gluurderige buurvrouw. Niet leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klimop ertegen aan zetten of rietmatten als het schip met geld binnenkomt.
  Ik ben aan het afvallen om mijn glucosewaarden naar beneden te krijgen. Betekent geen suikers en ook geen verborgen suikers. Ben je ook bezig op deze manier?
  Ik ben jaloers op jouw discipline "fly lady". Dat lukt ij niet.
  Geniet van je tuin , ben eigenlijk heel nieuwsgierig hoe je tuin eruit ziet , omdat je er best veel energie in steekt. Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik grinnik even om het "lavenhoofd", maar inderdaad irritant zo'n gluurbuur, je voelt je dan toch wat aangetast in de vrijheid van je eigen tuin.
  Ik zit redelijk vrij, al loopt er een pad langs mijn huis, maar gisteren eens opgelet en niemand, die de tuin inkeek en zo druk wordt het niet belopen.
  Wat je zou kunnen doen met de schutting is een paar goedkope tuinposters bij Action halen als die niet te ver weg is. Heb ik zelf ook tegen de schutting en makkelijk vast te maken met een paar oogschroefjes.
  Deze ophangen op strategische plaatsen om de inkijk te verminderen.
  Volgens mij is de goedkoopste poster iets van 2 euro en een grotere iets van 3 of 4 euro, best aardige prints...

  Het is inderdaad warm en ik zou wel naar buiten willen, maar is het warm met hoofdletters, ook onder de parasol en binnen is het nog redelijk koel.
  Morgen maar weer een grote pan aardappelsalade maken met komkommer en tomaat, die kosten nu niets, in de koelkast en 4 dagen te eten zonder te hoeven koken met dit warme weer!

  Geniet van je tropenrooster en vergeet de plantjes niet water te geven, moet ik straks ook nog doen..

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige foto van die mannen op hun fiets.
  Je gaat steeds beter in je vel zitten. Het gaat nog niet vanzelf maar je maakt flinke stappen!
  Plant een paar flinke hedera's bij de kieren van je schutting. Die groeien als een tierelier. En dan hopen dat er flink luis in komt, dan laat de buurvrouw het wel uit haar hoofd om je nog te begluren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had ooit zo'n buurvrouw en maar naar binnen gluren. Was het opeens beu en toen ik zag dat ze het weer heb ik dr de striptease van haar leven gegeven en op het laatst mn middelvinger naar haar opgestoken. Haar man zei me daarna altijd gedag:D en zij keek niet meer.
  Je kan een fijn stukje groen plastic tegen de schutting maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De was droogt nu lekker snel. Dat vind ik een voordeel aan de hitte. Verder vind ik het maar niks.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.