zondag 29 april 2018

Fred rules

Ervaar het als lastig en misschien ook wel confronterend - want hoe beval ik dan en oh jeeee...misschien wel niet meer  -  als ik iets omschrijf en als dat dan als 'beoordelen' wordt gezien. Of zelfs dat ik een puber afwijs want haar niet goed of mooi vind. Wat niet zo is, ik vind alleen de kledingkeus haar niet flatteren. Wat ik verder van haar als persoon vind of van haar lijf, dat schrijf ik niet, maar dat wordt wel als conclusie eraan geplakt.

Schrijf over de kleding/kleur-keus vanuit mijn eigen ervaringen en die zijn, net als die van de meeste van ons, gekleurd. En eerlijk is eerlijk; ik vind het ook ingewikkeld als mijn bedoelingen niet goed uitgelegd worden en zelfs negatief. Dan verwijder ik het liefst alles, of ga/wil het uitgebreid uitleggen - zie dit blog dus -  of kruip ik terug onder mijn steen. En snap heel goed dat ik eigenlijk dit hele log niet had hoeven schrijven. Het is maar een mening. Niets is waarheid. En morgen, of eigenlijk al na een paar minuten, denken de lezers alweer aan iets anders. Zo belangrijk ben ik niet.

En, zo vertaal ik dat, kennelijk mag ik niks afwijkends vinden. Of moet ik keurig binnen de lijntjes blijven met wat ik denk en vind. Kom ik weer terug bij het gevoel dat ik alleen er mag zijn als ik aardig en niet vervelend of misschien wel stout ben.

Zie ik op de foto's van die dag een prachtige meid maar met, in mijn ogen, kleding die haar niet flatteert en wellicht (mijn invulling he...geen waarheid) verplichte outfitjes, dan doet dat mij direct aan mijzelf denken rond die leeftijd. Dat het ook anders kan zijn, dat zij zich helemaal prima vindt in die outfit, want uit een ander milieu of andere ideeen over mode, dat 'snap' ik kennelijk (nog) niet. Of kan/wil ik niet begrijpen. Dat ligt aan mij, er zijn meer kanten aan een verhaal. En kijk, dat snap ik wel.

Las ook ergens dat er misschien wel een kogelvrij vest onder het tuniekje zat. Och germ.
Gelukkig (voor mijn gemoedsrust dan he...) zijn er ook foto's (zie de link hieronder)  waar de fotograaf met een groot oog voor esthethiek, mooie lijnen en kleuren,  zijn invloed doet gelden en waar iedereen er ontspannen opstaat, dan zie ik haar in kleuren die haar goed staan. Maar nog steeds (mijn mening he..) een vrij ouwelijk jurkje voor een meisje van 14.

Nog meer mooie foto's


Maar dat ik hier een pagina vol uitleg dat ik echt wel een goed mens ben ondanks ironisch commentaar ergens op, daar hoor ik ook wel een gratis sessie bij de therapeut voor te krijgen. Vindt mijn innerlijke Annie M.G. Schmidt.

4 opmerkingen:

Luz zei

Ik snap precies wat je bedoelt, en voelt.Ik heb wel geen blog maar voelde mij ook onbegrepen door door sommige reacties...en dan zeg ik het eufemistisch.
En weet ook niet zo goed wat ik ermee aan moet want ik ben er nooit op uit om iemand te kwetsen. Maar mijn vader zei het altijd al: hoe wordt iets uitgezonden en hoe wordt het ontvangen?
Nu zou men zeggen: communicatie. Moeilijker is er niet.
Maar als mensen langer bij jou lezen en jou 'kennen' zouden ze weten hoe jij dingen bedoelt.
Leg alles lekker naast je neer, jij hoeft je voor niemand te verontschuldigen.

Anoniem zei

Ik vind dat je gelijk had met je mening over onze kroonprinses: raar dat het meisje niet beter geadviseerd was over haar kleding, dit was niet erg flatteus en daar kun je dan mee gepest gaan worden.Dat vindt niemand leuk.

Unknown zei

Meningen over iemands uiterlijk hoef je pas te geven als er door die persoon om gevraagd wordt is mijn mening.
Enne Anoniem van 08.48: ik weet niet hoeveel ervaring jij met pubers hebt maar ik dus een heleboel en kledingadviezen worden zelden op prijs gesteld! Ook dit meisje is, behalve kroonprinses, gewoon ‘n puber!

Zijookweer zei

Je hoeft je niet te verontschuldigen. Ieder zijn mening. Jij de jouwe, ik de mijne en een ander de zijne. En ieder zit er wel eens naast, ook ik. Ik kan me een stommigheden herinneren! Wat het gewoon is, we kunnen het niet altijd met elkaar eens zijn. Ik heb je hier altijd bewonderd, vind dat je fantastisch schrijft, super kan analyseren. En dan heb ik in eens een kritische noot. ) Maar dat maakt jou niet minder! Dat is een verschil van opvatting en daarvoor hoef je niet terug onder een steen! En daar ligt misschien een leerpuntje. Het is niet alles of niets.. zelfs Alexander kan " soms een beetje dom" uit de hoek komen. (Oh, en nu bedoel ik niet dat jij dom doet he??!!) En dan blijft hij toch een gerespecteerde koning!

Nou stop ik er over... knuffel!