woensdag 4 april 2018

Menselijke barometer

Gisteren merkte ik direct aan mijn lijf dat het weer omgeslagen was en bovendien dat er onweer in de lucht hing. Ik voelde me niet prettig, wachten op de grote klap en last van de luchtdruk. Ha! De klap van de fanclub zal je bedoelen!

Maar misschien is het ook wel het effect van het moeten invullen van dat formulier. Doe ik dat wel goed, verwoord ik zaken goed, of juist weer niet te goed, moet ik alles zo uitgebreid mogelijk doen of juist weer niet. En op basis van wat ik invul beslist 'men' of ik weer beter ben? Terwijl ik het idee heb dat ik nog maar aan het begin van herstellen sta.

En het roept ook weer gevoelens op van alles alleen moeten doen. (Wat ook zo is en dat kan ik prima, ik ben niet hulpeloos). En op een dinsdag kan ik het niet helpen dat ik dan toch weer even terugdenk aan Man met Hond, onze wandelingen samen en dan snap ik ook dat ik heel selectief denk, want denk alleen aan de leuke dingen, dat er iemand elke week de moeite nam om naar mij toe te komen, niet aan het rotgevoel wat hij me gaf door mij de laatste tijd lang te negeren. Of alles wat ik zei af te kraken. Kan ik mijn gedachten niet even stopzetten! Ja; dat kan. Schroef gewoon je hoofd er even af.

Kreeg gisteren last van mijn heup, mijn been, mijn hoofd...ik was net mijn kleindochter die zo schattig meedoet met "Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen". Moet ik ook maar met mijn vinger mijn heup aanwijzen. En er een dansje bij doen! Word er direct vrolijker van.Ik snap goed dat het geen echte lichamelijke klachten zijn, maar dat ze stressgerelateerd zijn. Ook dat ik vannacht alweer enorm slecht geslapen heb. Telkens wakker werd, niet links kon liggen en rechts ook niet. Probeerde verder te slapen, maar toen was het al licht. En enorm indringend droomde. Een droom die ik ook direct snapte. Maar wat heb je eraan als je het liefste wil wegzakken in wat de Engelsen zo mooi zeggen in "Oblivion".

Dus maar zacht zijn voor mijzelf. Niet hakken op mijn gedachten, gevoelens of pijnlijke lijf, maar laat maar toe. En lekker douchen met Rituals Hammangeur. Ruik ik de hele dag naar een Rozemarijnstruikje. Lekker!

En als verlaat ontbijt een roereitje met wat tomaatjes en een lekker kopje koffie in - geleerd van de beste - een mooi kopje.

Rond dat formulier vandaag af, printen, kopieren en zet de enveloppe klaar voor verzending. En dan denk je er deze week gewoon niet meer aan en probeer ga vooral dingen doen waar je blij van word.

Las in een roman van Michael Palin een mooie zin over iemand die enorm belazerd werd door een man waarvan ze dacht dat hij oprecht eerlijk was. "Geloofwaardig overkomen, dat is helaas precies waar die mensen heel goed in zijn".
3 opmerkingen:

klaproos zei

michael palin, had een héél mooie serie over reizen, wat kon die man toch leuk vertellen,
en jij ook hoor, je hebt een fijne manie van dingen duidelijk maken wist je dat al :-)

Lot zei

Lekker ontbijt, ik had zoiets als lunch met plakjes cervelaat erin.

Anoniem zei

Snel op de bus doen die ellendige brief.