vrijdag 20 april 2018

Praten als een Kardashian

Van de week op een Kruidvatkaartje een Tour de Nederland gedaan. Want ik vond dat ik hoognodig 'eruit' moest. Ga Wat Beleven!!
Had niet echt een plan (mmm...volgende keer misschien maar wel), maar het was ook wel prettig om in te stappen en te zien waar de trein me heenvoerde. Natuurlijk; dat kon ik op de borden ook al zien. Begin- en eindpunt. Maar het was ook de reis erheen die het interessant maakte.

Was nog wel zo slim om een thermosflesje hete koffie mee te nemen, een boek (zo'n echt boek), een leesbril (ander heb ik niks aan dat boek), een zonnebril en een zonne-leesbril (voor het geval ik ergens in de zon ging zitten en wilde lezen). Voor de rest wilde ik me laten verrassen door de dag.

Zat een gedeelte van mijn reis bij een aantal meisjes die een merkwaardige stemverbuiging hadden. Dat schijnt 'hip' te zijn. Al is het alweer van een tijdje terug dat het opkwam. Ik vond het geen porum. Nederland imiteert The Kardashians.Maar hoe verder de trein bij hun thuisstad kwam, hoe authentieker hun stem weer werd. Gelukkig. Hoorde weer een fijne Rotterdamse R!En verder treinde de trein en het werd steeds minder vol. Het landschap veranderde en het was prachtig allerlei soorten bomen te zien. Om na te denken of ik de namen van al die uitbottende bomen wist. Failed! Nog veel dingen te leren over de simpelste zaken. Hoe heet zo'n boom. Hoe heet die vogel in die boom. 

Toen ik bij het eindpunt was aangekomen, snapte ik wel waarom die mariniers daar liever niet naar toe verhuizen. Wat een lange reis van mijn woonplaats en om in het centrum te komen moest ik ook nog eens een bus nemen. Dat station ligt echt niet centraal. Die bus zou pas over een half uur komen. Mijn kortingskaartje voor een versnapering werkte niet bij de kiosk, want dat was een 'eigen' onderneming. 

Dus maar weer de trein teruggenomen. Ik was er wel klaar mee. En bij een ander leuk stadje uitgestapt. Leuker, want daarvoor hoefde ik niet eerst nog een bus in of een half uur lopen, maar hoppa, oversteken en je was al bijna in een gebied wat levendig was. 
Maar omdat het al vrij laat was en ik ook nog weer terug wilde en mijn energiepeil niet al te hoog was - door al het gesodemieter aan het begin van de reis - geen museum ingedoken. Een a-cultureel uitstapje. Met heerlijk weer. Dus al snel jas in de tas gepropt. Nog meer sjouwen.

Maar wel interessant om al die mensen te zien in de trein, in de stad. Of ze te horen praten. Wat is er nog veel te zien en nog veel steden en stadjes te ontdekken. Terwijl ik voor mijn werk ooit door heel Nederland reed. Ik weet dus altijd wel goed waar een plaats ligt en ook via welke wegen je daar kan komen. Ook in het eindstation van de trein was ik ooit al geweest. Mooie boulevard herinnerde ik me. Als gebruiker van het Openbaar Vervoer moet je eerst nog wat hobbels nemen voordat je 'ergens' bent.

Als einde van de reis nog even het pontje over het IJ genomen; dan ben ik als een kind zo blij. Op het water, wind in mijn haren en ook nog de laatste zon van die dag op mijn hoofd. Daarna weer terug met trein en bus naar huis. Boek uit, energie op, maar ik ben in ieder geval deze week de hort op geweest. En oh ja, ik zag ook nog bij het Eye al die potten met tulpen. Prachtig gezicht.  

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ondernemende dame.

klaproos zei

:-) zo dit is een vermakelijk blogje, jeeetje die stemmen, erg hoor :-)
was vast een mooi uitstapje voor je, namen leren van bomen en vogels, leuk joh....