vrijdag 27 april 2018

Vier uw vierdagen - Koningsdag!

Vandaag is het Koningsdag.

Dus heb ik gedouched met Oranjekleurig en geurige doucheschuim. Heerlijk. Ik ruik als een Oranje-appeltje.

Oranje nagellak opgedaan. Hoppa...nu moet ik alleen nog naar buiten durven. Hahah!!

Verder heb ik het al jaren terug in ons gezin traditie gemaakt om een Oranje Tompouce te eten en een glaasje Oranje Bitter te nemen (dat laatste voor mij dan haha). En ook al ben ik alleen, die traditie hou ik erin. Omdat dat feestelijk is. En je je vierdagen mag vieren.

En gewoon vrolijk te zijn op een feestdag. Want is het niet heerlijk dat we mogen feesten. Het mag ook niet. En dat is ook heel erg prettig. Dat je er helemaal niets mee hebt. En de dag invult zoals die voor jou goed voelt.

Ik verheug me erop om die mevrouw te zien met dat gebitje (haar bovengebit valt over haar ondergebit) en daardoor als vanzelf een duckface en hoe ongebreideld opgetogen ze kan vertellen over vooral Maxima. De Barbie van de Lage Landen. Ze wordt geroemd om hoe leuk ze eruit ziet. Hoe hoog haar hakken nu weer zijn. Maar met zo'n budget is dat een eitje natuurlijk. Niet om erop te lopen, want dat lijkt me niet een pretje. Maar het staat heel erg vrouwelijk. Lopen op zitschoenen.

Veel, heel veel is vooral imago. Zorgvuldig opgebouwd imago. Vind ik dan he...Is maar een mening.

Afbeeldingsresultaat voor vorsten hoofdredacteur

Het is ook niet leuk als je moeder er slanker uitziet dan jij als puber. Een beetje te herkenbaar voor mij. Ik kon ook nooit in de kast van mijn moeder shoppen. Teveel borst en heup. Mijn moeder had maat 36, ik als puber al 42. 

Maar met een budget groot genoeg doe je je dochter van 14 toch geen Oma-broek aan? En die kleur...zo niet 2018 voor een puber! En niet echt passend bij haar haar- en huidskleur. En dan een top erop die Oma Beatrix aan kon. 
Op mij komt het over alsof Maxima alle aandacht opeist (alleen die kleur al; een schilder leerde mij ooit dat je oog automatisch naar Rood kijkt). Terwijl haar man jarig is.

Had Amalia graag gezien met zo'n lekkere knot op haar hoofd en gewoon een skinny jeans met sneakers. Of leuke laarsjes. Iets wat meer past bij een puber. Maar ja, misschien kleedt ze zich straks in de bus naar huis om in een Onesie. Van zijde.


(Foto: Koninklijk Huis)

Hebben jullie nog iets bijzonders gedaan vandaag, of juist niet en lekker ontspannen?
12 opmerkingen:

Luz zei

Moest vanochtend direct aan je denken...of je al aan de oranje tompouce (tompoes) zat.
Je weet, ik heb ook niks met Maxima, en gelukkig mag dat hier (en daar ook), ik kan er een psychologisch profiel op los laten maar misschien word ik dan wel door de BVD in de gaten gehouden.
Toen ik Amalia zag moest ik huilen, wat een treurigheid, wie kleedt een kind nou zo? In een land waar (bijna) alles mag, een broek zoals mijn manke tante Han altijd aanhad om haar zielige been te verbergen, en altijd beige want daar paste alles zo lekker bij.
Wie hier verantwoordelijk voor is moet zich diep schamen.

En nee, verder niks hier want alles gaat hier gewoon z'n gangetje, geen feest of tompoucen (tompoezen), Duitsers vieren 1 mei, dat is dan een vrije dag.
Geniet er van en liefs van mij

Ton zei

De diepere gedachten achter de kledingkeuze zullen we waarschijnlijk nooit weten. Wel doet het flamboyante van Maxima me aan een heel bekende, jong gestorven Argentijnse presidentsvrouw denken.

Anoniem zei

Vind het ook altijd jammer dat Maxima altijd zo opgehemeld word omdat ze er goed uit ziet. Niet bepaald een verdienste want met een mooi uiterlijk word je geboren en mooie kleding en een goede verzorging is een eitje met een mooi budget. Een goede koningin ben je naar mijn mening als je je maximaal inzet voor je land en je mooi kleden kan ook zonder over te komen als een modepop. Over de kleding van de kinderen kun je eigenlijk niet oordelen, want wie weet hebben ze zelf hun kleding gekozen, weet nog dat mijn dochter soms ook met de meest vreemde creaties rondliep als puber. Ans

Unknown zei

...ik ben republikein en heb niks met het koningshuis! Wel vind ik Maxima ‘n leuke, spontane, hardwerkende vrouw en erg mooi! Kinderen en kleding, breek me de bek niet open. Mijn 2 dochters kozen vanaf hun 8ste zelf hun kleding uit. Niet om aan te zien vond ik vaak maar we gingen/gaan voor vrijheid, blijheid. Niets menselijks zal dit gezin vreemd zijn dus elk kind zal haar eigen keuze maken, neem ik aan.

Marry zei

Vorig jaar kreeg Maxima er van langs omdat ze in haar donkerblauwe robe plus manteau niet opviel in de menigte, trekt ze nu (weer) iets opvallends aan, is het weer niet goed. En ach ja, die koninginnen op hun stiletto’s als ik dat zie denk ik ook: mens trek een makkelijke schoen aan, die zijn er genoeg zonder dat het onelegant is. En Maxima steelt toch altijd de show, wat moet WA aantrekken om de show te stelen. Hij moet maar een kroon op z’n hoofd zetten en een hermelijnen mantel aan, is hij ook zichtbaar.

Anoniem zei

Ha eindelijk iemand die ook niet zo dol is op Maxima. Haar kleren zijn vaak geweldig mooi. Maar een koningin is geen fotomodel. Kleren haar en kapsel& make up allemaal net te overdreven. Zoals ook de gezichten die ze trekt. Ik oordeel enorm. Maar heb er geen prettig gevoel bij. De prinsessen zijn leuke meiden !

Lot zei

Gaat Twitter ook los over de kledingkeuzes? Geen ervaring ermee dus zou niet weten waar te zoeken of kijken.

De middelste heeft al wel een leuke stijl elke keer.

Marry zei

Lot, kijk eens op Modekoningin Maxima.

Gerdien zei

Tja, ik heb me ook afgevraagd wat de gedachten waren achter Amalia's kleding. Maar er worden ongelooflijk kwetsende dingen over haar op internet rondgestrooid, daar zou je als puber zwaar ongelukkig van worden, helemaal als je vergeleken wordt met je moeder. Daar boft ze niet mee...
Hopelijk leest ze het niet of trekt ze zich er niks van aan.

Anoniem zei

Zou toch fijn zijn als we een plus-size queen krijgen in de toekomst? Echter, ik ben bang dat zij een eetstoornis zal gaan ontwikkelen en heel erg ziek en ongelukkig zal worden.

Zijookweer zei

Nou Citroen.. dat had ik nou niet van je verwacht. Een puber beoordelen op haar uiterlijk. Misschien is deze kleding wel wat ze het liefst aan heeft. Misschien is het niet zo'n Primark hippe skinny maar wel wat ZIJ heel mooi vindt en waar ze zich mooi in voelt. En respecteren haar ouders haar keuze en vinden ze haar zo ook heel mooi. En lang blond los haar.. ik zie geen puber met een knot. Zij hoeft aan niemands wensen te voldoen, behalve aan die van zichzelf. En wie weet heeft ze helemaal geen probleem met haar iets meer dan gemiddelde puber gewicht.
En natuurlijk is Maxima mooier gekleed dan haar man. Heb jij wel eens een vrouw gezien die minder was dan haar man? Had hij een rood pak met baret moeten dragen? Wij zouden nog steeds tekenen voor haar gewicht en looks. En kledingbudget.

Kortom, ik ben ik, en zij zijn zij.. laten we niet oordelen en iedereen blij.

Iris Papilio zei

Denk dat het niet een kwestie is van 'je dochter iets aandoen'. Ons kroonprinsesje heeft vast zelf ook een mening en menig meisje is op die leeftijd ook lekker eigenwijs en draagt wat ze zelf wil.
Mijn dochter wilde met haar 7 jaar toen ze haar 1e communie deed geen jurk aan, maar een lange broek met colbert.. pffff... ik praatte het niet uit haar hoofd. Dat ze wsl het enige meisje zou zijn met een broek maakte haar niks uit.
Maar goed.. ieder zijn mening, ik heb de mijne ook, maar die houd ik lekker voor me.
Ik las dat Amalia op social media niet aardig is neergezet. Hoe zal het zijn als zo'n meisje dat zelf leest? Ze zou er een complex van krijgen dat ze misschien nog helemaal niet heeft.
En Maxima vond ik prachtig.. Eigenlijk altijd wel. Ik heb niks tegen haar.. vind haar een topmeid om het gewoon lekker volks te zeggen :-)