dinsdag 3 april 2018

Geld verdienen over de rug van zieke en/of wanhopige mensen

Als verkoper ken ik en doorzie ik snel verkooptrucs. Het zijn veelal mindfucks. Je brein wordt zo bewerkt, dat je denkt dat je NU NU NU moet beslissen en dat dit product of dienst echt en oprecht en vooral eerlijk wordt gemaakt en aangeboden. Poppycock!!

Iedere verkoper weet ook dat hij zijn target moet halen. Dat target halen betekent brood op de plank en nog beleg erop ook. Dus verkoop die auto met extra laatjes en dingetjes, verkoop dat boek, verkoop dat goede advies. Verkoop. En dus niet: Geef gewoon gratis. Doe dat zonder ophef, in de luwte.

Iemand produceert iets, of heeft iets (diensten) en wil daarmee zijn geld verdienen. Dus moet hij verkopen. En winst maken, want voor de verkoopprijs verkopen daarmee schiet de verkoper niets op. En zijn bank ook niet. Mea Culpa; ik ook niet. Er is niets mis met verkopen, maar wel met om de tuin leiden.

Zo kreeg ik een mailtje in mijn - speciaal voor shitzooi aangemaakte mailadres - over hoe ik ziektes kan omkeren want artsen zijn drugdealers.

Dat klinkt lekker fout.

Hoe het mailtje in elkaar zat; jemig zeg...verschrikkelijk opdringerig en nog drie keer zo fout aanvoelend als een Jehovagetuige met zijn voet tussen mijn deur op Eerste Paasdag.

Oh...en als klap op de vuurpijl....al deze goede adviezen zijn natuurlijk niet gratis, maar wel met wel ...% korting, maar uiteraard maar voor een paar dagen. Dus: NU KOPEN!!!! Als je gezondheid je dat waard is. Oftewel: je ben wel heel erg een sukkel als je het niet doet.

F&*k you.

Als mensen het echt zo goed met mijn gezondheid voorhebben dan geven ze gratis advies. Niet voor 'maar' € 99,99 een boek aanbieden met daarin de geheimzinnige waarheid omtrent mijn gezondheid.

Hoeveel mensen zullen nu weer hierin trappen? Ik denk heel veel. Genoeg voor een fijne Pinkstervakantie voor de schrijvertjes van dit opzienbarende boekje.

Hoe ik ook bezwaren maak tegen mijn eigen alleen binnen protocollen denkende huisarts, toch zal ik hem geen drugsdealer noemen. Of alle huisartsen zo benoemen. Dat is een oppervlakkige manier van redeneren. Het past wel in de tijdgeest. Waarin oppervlakkigheid kennelijk heerst, want dat scoort makkelijk.

Alle mannen zijn hufters.
Alle politici zijn machtsgeil.
Alle vrouwen zijn zwak.
Alle buitenlanders het land uit.


Vanochtend kwam ik met een lamme pijnlijke heup en dus ook been mijn bed uit. Kennelijk verkeerd geslapen. Gelukkig kon ik nog de motivatie vinden om mijn rondje Bless the House te doen, gewoon omdat ik er tevreden van word en mijn huis weer netjes is en blijft. De Paas-eieren en Paashaasjes weer opgeruimd. Alleen de gele kleine tulpen mogen blijven staan, want die staan nog lekker te groeien in hun vaasjes. En geel is altijd vrolijk. En vrolijkheid is wat ik nodig heb, kilo's!

Zag vanochtend op mijn bank-app dat de huur is afgeschreven vanochtend. Na een lang bankloos-weekend. Vreemd dat je 4 dagen lang niets kan overboeken van bank naar bank. Schijnt met Europese regels te maken hebben. Ook al bankier je digitaal.

Maar dankbaar dat ik weer zie dat ik geen achterstanden heb, ik hier weer een maand kan wonen, zonder me zorgen te maken daarover. Dat hoeft pas weer volgende maand.

Straks nog weer verder met met het fanclubformulier invullen. En genieten van hoe warm het is buiten, bijna zwoel. En eventjes droog, want werd wakker met regen op de ruiten.

Zag een heerlijk tuinprogramma op de BBC met Carol Klein. Zo'n fijne tuinierster. Hoe ze haar Cottage Garden gereed maakt voor het voorjaar. Geweldig inspirerend.  Hele pollen met planten uit een stuk tuin haalde. Goed keek of ze er nog passen en de grond eerst verrijkte met (ik kom niet op het Nederlandse woord...errug toch...) organisch materiaal. Lekker spitten. Oh hoe heerlijk.Afbeeldingsresultaat voor carol klein gardening


Ook lees ik alweer een stuk in Trouw over hoe mensen aangetoond domme keuzes maken als ze weinig geld hebben. Tsja...die snap ik maar al te goed.
Het is ook gewoon een raar gegeven dat als je een laag inkomen hebt en kijkt naar kwijtscheldingsregels, - waarover de meeste mensen denken dat je daarvoor allemaal 'gewoon' in aanmerking komt - je eigenlijk vrijwel geen spaargeld mag hebben. Maar hoe kom ik dan - als ik alleen al naar het bedrag wat het NIBUD adviseert voor een alleenstaande aan spaargeld - de 'winter' door.

En had ik gewoon nog 'dommer' moeten zijn en alles lekker op moeten maken zodat ik geen maandelijkse betalingen aan mijn gemeente hoefde te doen en ook niet aan het Waterschap. Opperdepop...Als er stront aan de knikker komt, dan heb ik niks, terwijl alle overheidsinstellingen me vertellen dat ik toch echt minimaal 4 tot 8 weken moet wachten op besluitvorming over de uitvoering van een regel. En in de tussentijd behoor ik zelf mijn broek op te kunnen houden.

Waarvan dan....want nu had ik net uitgedokterd welk bedrag ik op mijn spaarbankboekje mocht hebben als reserve om wel voor de vrijstellingen in aanmerking te komen, maar jemig....dat is nu nog sneller leeg!

Want volgens die regeltjes, mag je nog minder 'hebben' dan de bijstandregels. Die ook nog eens per gemeente verschillend zijn. Heel vreemd en heel krom dat er niet 1 regel is. Maar dat je tussen diverse wallen en schepen valt en je dat allemaal eerst aan het domme lijf moet ondervinden.

Nu is mijn IQ met zoveel punten gezakt - net mijn administratie bijgewerkt -  dat ik met een gerust hart mijn fanclubformulier kan invullen. Veel dommer kan ik niet.2 opmerkingen:

Luz zei

Ik las de titel en dacht dat je het over apothekers had, dat vind ik pas gelegaliseerde criminaliteit. En dat je nu ook 5 Euro moet betalen om advies! Dat is gewoon hun werk, nota bene, ben ik nou de enige die daar verbijsterd over is?
En eigenlijk ben jij veel te fatsoenlijk, ik ken een vrouw die bewust 85.000 Euro schuld gemaakt heeft onder het motto: van een kale kip kun je niets plukken. En ze kreeg gelijk, ging de schuldsanering in en leeft op allerlei toeslagen, heeft zelfs haar hele gebit kunnen laten opknappen met een PGB, ik vind het heel oneerlijk!

Anoniem zei

Doe je best.