zondag 1 april 2018

Ik zit hier heeeeel alleen Paasfeest te vierhun.

En vind het heerlijk rustig.

Want lees en hoor van anderen dat ze 'verplicht' familie op bezoek krijgen, familie waar ze geheel niet mee kunnen opschieten, maar ja...familie he... of  'verplicht' einden moeten reizen om 'gezellig' te doen. Daarna eigenlijk weer een week nodig hebben om bij te trekken.

Ik hoef helemaal niets. Vooral van mijzelf. En laat ik dat nou maar eens doen vandaag.

Maar wel een smakelijk Paasontbijt gemaakt, waarvoor ik mijn speciale Paasservies gebruikte. Alles met een gele toets. Dat vind ik nou eenmaal genieten. Mijn zoutvaatje in de vorm van een kipje. Mijn geel/wit gestreepte place-mat. Mijn gele eitje (van de binnenkant dan he..). Zachte roomboter in een wit/geelgestreept kommetje. Lekkere koffie in een geel kopje.

En haha....dacht natuurlijk ook aan kuikentjes:Toen mijn kinderen jong waren was het fijn om speciale broodjes te maken en ook dan weer de tafel feestelijk te dekken. Het huis met gele voorjaarsbloemen te versieren. Tijd voor elkaar te nemen en toen ze nog jonger waren wat paaseieren in de tuin te verstoppen. Totdat mijn zoon zei dat hij die ochtend een wel heel grote paashaas in een nachtjapon in de tuin had gezien. Wat konden we daar allemaal smakelijk om lachen.

Herinner me einden fietsen om naar lammetjes in de wei te kijken. Zo dartel.

Maar ook naar de kerk samen. Ben nog een tijd ouderling geweest, maar viel van mijn mensengeloof af - niet van mijn geloof dat God er is -  toen ik na mijn scheiding toch wel heel erg merkte dat 'omzien naar elkaar' liever inhield dat men omzag naar de arme anonieme mensen in zwart Afrika dan die van om de hoek. Of kon denken en/en. Wel opmerken dat het zo errug was dat iemand zijn fiets was gestolen - iemand die geen budget had voor een nieuwe, maar er dan niets aan doen. Behalve meewarig dit melden. En weer een nieuwe collecte bedenken voor een 'arm' ontwikkelingsland. Stond ook fijn op je CV. Iemand anoniem een nieuwe fiets geven die ik van mijn ouders had gekregen als reserve denk ik niet.

Toen er 25 jaar geleden dat vliegtuig in de Bijlmer neerstortte was het hetzelfde liedje. Omzien naar elkaar? Nee joh...alleen erover praten. Want dat was sowieso iets te ver van ons bed. Gelukkig kreeg ik het voor elkaar om toch een collecte te mogen organiseren (werd er nog gevraagd hoezo dan??) voor gewoon praktische zaken. Hoe ga je naar je werk als je geen geld hebt voor een strippenkaart. Of uberhaupt niks meer hebt want alles verbrand. En het nog wel even zou duren voordat de gemeente hun noodpotjes opende.

Nu met Pasen zit een kind aan de andere kant van de wereld, voor zijn werk en het andere kind is aan het werk hier in Nederland. Ze had wel 2 pakjes schattige chocolade schaapjes gekocht toen ze vorige week bij me langs kwam. Niet voor Pasen, maar straks voor het offerfeest, voor haar nichtjes. Zoiets zou er niet te koop zijn dan (he....gat in de markt!!!) en nu stonden ze er nog in de speciale chocoladespeciaalzaak alhier. Als kleindochter groot genoeg is hoop ik dat ik ook voor haar eitjes in de tuin mag verstoppen. En oh ja...kocht ik ook altijd voor mijn kinderen, toen ze nog heel jong waren, zo'n lief haasje van chocola. Heel vroeger kregen we van Opa en Oma zo'n spanen mandje met daarin eitjes en een soort van stro.

Vandaag heb ik in alle rust de zaterdagkrant kunnen doorlezen. En via Blendle (een maand gratis aangeboden via de NS; gratis is meestal wel heul prettig!!) nog meer leesvoer. Veel ook over wat Pasen in deze tijd betekent en of het nog betekenis heeft.

En mijn boek, wat ik bij  Bertie(bo) won lekker verder lezen. En naar nog een aflevering van Grace & Frankie gekeken. Zo langzaam mogelijk want wie weet hoelang de hoofdrolspeelster nog leven om nog een vervolg te maken!

Oh ja....en weer een tijdje de formulieren van de fanclub verder invullen. Strontvervelend en uitermate stressverhogend werkje. Dat is het enige wat wel moet, nota bene met de Feestdagen!

Gisteren een lekker kippensoepje gemaakt met verse groenten en linzen en een pittig pepertje meegetrokken.
Het viel me op dat de dag voor Pasen er geen paasei meer te zien is in de winkels. Alles op. Vreemd toch.

Zou er morgen dan al Oranje zooi liggen? Voor Koningsdag?

Kostuum Paashaas Oranje


9 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou ik ook. (alleen paasfeest enzo) Heerlijk ik kijk vanaf de keukentafel annex bureau en eettafel zo de tuin in naar de vogels die om de beurt komen eten van de zadentaart.
Een gekregen bos bloemen op tafel en alles op t gemak.
Van alles gelezen sudoku uit de krant gedaan. Ontbijt was yoghurt met mango (geel ) en lunch salade met 2 zachtgekookte eitjes. Tis tenslotte pasen. Nu eerst een opgenomen MIdsummer kijken en dan om een uur of 8 koken. Morgen nieuwe kansen om het huis eens op te ruimen. Vandaag er krachten voor opgedaan. Morgen weer een dag. Ik heb tot nu toe genoten van het niets doen en niets moeten.

Hema had gistermiddag nog genoeg paasspul. was 2 +1 gratis. Maar niets gekocht. Een reep chocolade is lekkerder en die heb ik nog en ik eet t niet eens. Ik ben verslaafd aan drop maar dat koop ik ook niet.

Fijne pasen verder
Mary

Happy Earl Grey zei

Heerlijk die Paasrust, vanmiddag onverwachts een wandeling met een vriendin en lekker onverwachts uit eten gegaan (ook zonder reserveren goed te doen). Lekker genieten van het ongeplande, gewoon zoals vroeger. Geniet ervan! Groetjes El

Anoniem zei

Wel jammer dat u zulke ervaringen hebt , wat kerk betreft
Maar zo gaat het niet in alle kerken ......
Gelukkig niet
Het belangrijkste met Pasen , is de betekenis van Pasen , want te vaak gaat het over , eten , drinken , kuikentjes en haasjes ...

PetraH zei

Fijne Pasen. Ik lees dit 's nachts omdat ik van de familie-paas-stress niet goed kan slapen. Morgen weer een dag gezellig doen, daarna wordt alles weer normaal. Dus inderdaad, tel je zegeningen; dan zal ik dat ook proberen te doen...

izerina zei

Het lijkt wel,of Pasen elk jaar een groter (vr)eet-feest wordt. Wat laten mensen zich manipuleren.

Anoniem zei

Wat leuk, dat mandje herinner ik me ook van vroeger. Dankzij jou zie ik het weer zo voor me.

Anoniem zei

Ook wij kregen vroeger zo een leuk paasmandje met een kipje in het midden.
Wij zijn ook samen we leggen ook geen druk op onze kinderen om te komen.
Het mag maar hoeft niet, we gaan wel naar mijn oude moeder in de vroege avond want die denkt nog je moet samen zijn met zulke dagen.
En wij maken ook van de andere feestdagen geen vreet dagen van!

Sylvia zei

Ik heb er niks mee, met Pasen. Ja, de extra vrije dag, die waardeer ik enorm ;)

Iris Papilio zei

Lekker toch zo'n rustig Paasfeest. Leuk als er iemand komt, maar zoniet, ook goed. Ik heb nog nooit een van mijn kids iets verplicht met de feestdagen. Ze komen (dochter dan met vriend) nog steeds omdat ze het graag willen. En hebben ze wat anders, ook best. Hoop dat je genoten hebt van je rustige dagen.. Ik had wel wat paasversiering, deed ik eigenlijk nooit aan mee. Maar het is alweer lekker opgeruimd hoor..