donderdag 19 april 2018

Ik wil een kikker in mijn ...

Dat lijkt me zo ontzettend leuk, een kikker in mijn vijvertje. Had al gelezen dat je dat een vijver aantrekkelijk genoeg moet maken voor die kikker of andere waterdieren, dus ook de mogelijkheid dat hij erin en eruit kan lopen, springen, hopsen. Of hoe kikkers dat noemen.

Dus al verleden jaar een stuk van een oude kapotte dakpan in de vijver gelegd, als een soort aanlegstijger. Lijkt me ook fijn omdat kikkers slakken eten. Win - win situatie.

Maar net als mijn Magnolia weer niet bloeit, maar alleen bladeren aan zijn takken geeft, komt er geen kikker mijn vijvertje bezoeken. Waarschijnlijk zijn voor beide de condities nog niet optimaal.

Wat een metafoor voor mijn eigen leven. Ik moet betere condities scheppen om een prettiger en vooral zachter leven te hebben.

Wel zag ik vanochtend een van de katten die graag in mijn tuin komen snuffelen, weer uit de vijver drinken. Had wat dode bladeren verwijderd en het water is nu minder troebel. En nee...geen kikkerdril te zien. :)

Wil vandaag de kalmte proberen te bewaren. Kreeg een brief dat mijn huur verhoogd wordt per 1 juli. Het valt mee,want ik had er al rekening mee gehouden. Maar toch weer meer kosten en een hogere huur. Dat doet weer een beetje af aan het feit dat ik van mijn ex-werkgever een klein bedrag kreeg om geen rechtszaak te beginnen.

Prachtig zonnig weer. Wasje was in een poep en een zucht droog. Heerlijk.

Wat minder heerlijk is, zijn de geluiden van buurtgenoten. Mijn Noord-Koreaanse buurvrouw die urenlang met partijgenoten over de telefoon debateert. Op volume honderd. Met de deur dicht en door mijn doofheid (haha!) viel dat minder op - of was ik dat even vergeten - maar nu is het weer even 'wennen'.

En in het kader van als je niet kijkt, dan zie je het niet: kwam er een Sperwer even een seconde of twee op mijn tuinhek rusten met een musje tussen zijn klauwen. In een woonwijkje!Foto van Pixabay

Door de warmte is mijn Japanse Kers ook opengebarsten. Een mooi spel van tere roze bloemen.

7 opmerkingen:

Floortje zei

Misschien kun je wat kikkerdril vangen en in je eigen vijver laten uit komen?

pourquoi pas ??? zei

Ik weet dus niet waarom jou magnolia niet bloeit. Die van mij bloeide net aan 2 weken dus tja of je dan treurig moet zijn ?
En ja ik wil ook een kikker. Onze vrienden uit lisse hadden een piepklein bakje met water en die hadden wel een kikker.
Zo zie je maar weer dat het niet eerlijk verdeeld is in deze wereld.
Mocht ik kikkerdril vinden dat neem ik voor jou ook mee als jij dat ook doet. afgesproken?
Jeetje sperwer in de tuin. Dat is wel bijzonder.
Hij zou het hier druk hebben met mijn muisjes bij de konijnen en cavia's/
liefs van mij

Bertiebo zei

Ik deed een paar wassen bij mijn dochter. Aan het eind van de middag was alles droog en opgeruimd. Wat kan ik daar van genieten!!!

Anoniem zei

Hélène gaat vast wel dril voor je zoeken. En dan zit daar later die prins bij.

klaproos zei

:-) in slootjes ligt wel wat voor je, neem maar mee hoor, die sperwer is een tuinbezoeker daar pakt hij de meeste vogels... mja een sperwer moet ook eten natuurlijk, als je dichterbij woonde was ik dril voor je gaan halen , ik had het pas op mijn blog kijk maar bij rijk wijffie:-) "handenvol" lief zijn voor jezelf hé, het komt vást allemaal weer goed, kijk maar naar mij, over een jaar lach je de hele wereld uit.... nu ja min een, want ik kom je kietelen als je me uitlacht :-) ❤

Unknown zei

Ik durf het bijna niet te vragen maar is ‘n aanlegstijger ‘n steiger die vanzelf omhoog gaat? Dat zou kikkers wellicht afschrikken...... 😉

Elisabeth zei

Ik heb geen vijver maar de hele zomer volop kikkers in mijn tuin . Ik schrik me elke keer te pletter als er eentje tussen de planten uit springt .Sinds ik een kikker per ongeluk raakte met mijn voet en hem heb horen schreeuwen vind ik het dooreng.Die piepkleintjes zijn ze schattig dus ik ben nu heel voorzichtig
Gr Elisabeth