woensdag 30 januari 2019

Aquafaba

Mooi woord nietwaar? Klinkt als Moufassa!!! Of Simsalabim!

Het is het vocht wat je krijgt als je een blik of pot kikkererwten afgiet. Dat vocht kan je opkloppen met wat suiker of zoetstof en citroensap zo las ik en gebruiken als vega alternatief voor opgeklopt eiwit. Of als je geen rauw eierwit wil gebruiken.

Voor in een merengue of een mousse.

Heb het recept uitgeprobeerd voor chocolademousse, maar of ik het nou echt 'je proeft er niets van' vind...mwhoah...Toch denk ik wel dat het handig is als je een alternatief zoekt of nodig hebt. En ik hou erg van eerst proberen voordat ik tegen iets zeg dat het me niets lijkt. Want ooit las ik het recept van een wittebonen brownie en die was me toch lekker! En niemand proefde het geheime ingredient erin.

De chocolademousse met afgeprijsde 70% chocolade zag er goed uit, maar ik moet het vaker maken om er goed in te worden. En dat is dan weer niet zo'n goed idee voor mij momenteel.

Maar wie weet is het een tip voor een van jullie.


Foto van Pixabay





4 opmerkingen:

Petr@ zei

Het ziet er op het plaatje heel lekker uit!
Wij eten niet veel uit blik of pot, een enkele keer rode kool daar kan het vast niet mee haha

leesgraag zei

Nou ja, afgeprijsde chocolade... ik proef vaak een naar smaakje aan goedkope chocolade, dus misschien moet je het daar eerder in zoeken dan in de aquafaba.

Ik heb het inmiddels al een paar keer toegepast als ei vervanging, bijvoorbeeld een scheut (zonder het eerst op te kloppen) door een beslag voor een soort 3 in de pannetjes. Ging prima en ze smaakten heerlijk!

Nietzomaarzooo zei

Dit was kwaliteitschocolade, geen koetjesreep he...
Ook een leuk idee, dat beslag.

Nietzomaarzooo zei

Probeer het eens :). Ik eet ook vrijwel niks uit een potje, behalve dan kikkererwten of tonijn.