donderdag 17 januari 2019

Tip voor niet aan yoga doende dames, of heren uiteraard. Of transgenders.

De rits van mijn winterlaarsjes kreeg ik niet heel handig van onder naar boven (net boven de enkel hoor, niet van die sexy glitterlieslaarzen a la mevrouw Obama). Mijn heupen draaien niet zo soepel (gut..zou ik erfelijk belast zijn?) en ik denk ook dat mijn buik in de weg zit als ik eerlijk ben.

Die combinatie maakt 'snel' even een laars aandoen, of een schoen of een sok of iets daar down under dat ik goed moet nadenken hoe ik dat dan toch voor elkaar krijg. En dat ik een soort van vergroeiinkje heb achter op mijn hielen dus soepel in een schoen glijden dat krijg ik sowieso al nooit voor elkaar.

Gelukkig ben ik niet voor 1 gat te vangen en bedacht ik dat ik mijn keycord met zo'n schakeldingetje eraan waar ik mijn winkelwagenmuntje aan heb hangen, aan het gelukkig open lipje kon doen van die rits en dan hoppa zo...via dat cord 'm omhoog kon trekken. Wel aan denken om daarna dat cord weer los te koppelen, anders struikel alsnog over je eigen cord. Naar beneden ritsen lukt meestal nog wel, of maar half en dan schup ik de laars uit.

Multi Colour Keycords bedrukken | Lanyards met uw logo of ...

Maar thuis gebruik ik meestal een lange schoenlepel en dan lukt aantrekken van zo'n laars met extra rits en/of veters prima. Alleen als ik ergens anders ben en dan - om wat voor reden dan ook - de schoenen uit moet en daarna weer aan, dan ga ik dus nadenken over hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. Want bezoek ziet me aankomen met die lange schoenlepel in mijn handtas!

Maar vond dit wel 'slim' gevonden. Ook handig als je een lange rits in een jurk alleen omhoog moet trekken lijkt me.
4 opmerkingen:

  1. Zo jij bent ook een jonge onderzoekster, ik verzin ook regelmatig oplossinkjes, vreemde maar als ze werken, nou en?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is handig! Ik heb 1 jurk met een rits vanachter en ik zal het binnenkort eens proberen. Bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.