maandag 14 januari 2019

Wat je zegt ben je zelf

Heerlijk die 'normale' maandagen. Nou ja...voor mij normaal dan. Ik doe op maandagen altijd de taak van Flylady die Bless your House heet en dan rausch ik door mijn huis en doe allerlei kleine taken. Maar die er wel voor zorgen dat alle kamers er redelijk opgeruimd eruit blijven zien.

Oude kranten en tijdschriften wegdoen/opruimen;
Overal de vuilnisbakken leegmaken;
Maak alle deuren en spiegels schoon;
Stoffen (met een plumeau doe ik dat en denk ik mijn hoofd aan dat liedje van Dora);
Stofzuigen;
Keukenvloer dweilen.

Al die taken doe je per stuk niet langer dan 10 minuten is de bedoeling, zodat je dit 'maar' een uurtje van je tijd kost.Er staat in het lijstje ook nog dat ik de lakens moet vervangen, maar daar heb ik mijn eigen systeem voor en doe ik dus ook met vaste regelmaat, of wanneer ik denk dat ik gewoon vanavond in een lekker fris bed wil stappen.

Daarna neem ik pauze en heb ik genoten van een kopje vers gezette koffie in een mooi kopje (met dank aan Pourquoi Pas die me hiertoe inspireerde).

Verder heeft Flylady elke week een vaste kamer/afdeling van je huis waar je lekker aan de slag gaat. (Of niet - niets moet tenslotte, je kan de emailtjes ook gewoon wegklikken). En ook altijd een soort van vast thema wat kan varieren van "verwen jezelf maand" tot de "maand waarin je je administratie en papieren lekker opruimt'. Elke dag iets. Nooit langer dan 15 minuten.

Dus in feite heb ik al jaren een online coach die me liefdevol inspireert tot Finally Loving Yourself. Door niet meer in een chaotische leefomgeving te blijven wonen, maar aan de slag te gaan hiermee en dit een vaste routine te laten worden.

Wat ook klopt. Nooit gedacht dat ik, de notoire slome sloddervos zoals ik mijzelf noemde, geniet van opruimen en routinematig overal een doekje overheen gooien. Ook al 'lijkt' het nog schoon genoeg.
Dus noem mijzelf ook geen Slome Sloddervos meer. Maar gewoon, met dikke Amsterdamse L, Lieve Schat!

Zag in mijn inbox dat ik een uitnodiging heb voor een boekpresentatie. Ik wist dat de schrijfster haar concept bij haar uitgever had ingeleverd (dat vertelde ze me) en wat voor soort boek het zou worden, - leuk concept! - maar geen idee dat het al zo snel gedrukt zou worden.

Maar wat leuk: Heb ik gewoon een uitje staan in februari. Met als presentator een man die ik al eerder bij een boekpresentatie van haar zag, maar toen niet kon plaatsen. Soms heb je dat, dat je denkt wat een bekend hoofd, waar ken ik die ook alweer van, maar niet in de context kan je dat hoofd dan niet plaatsen. Pas toen ik een tv-uitzending met hem zag viel het kwartje. Oh ja....Hij!! Dat hoofd zit overigens wel aan een lijf vast en niet aan een eend.

Wat ik nog leuker vind, is dat ik er ook echt zin in heb. Om erheen te reizen, naar die boekwinkel te gaan en die presentatie mee te maken. Hoop alleen mijn emoties onder controle te houden t.z.t. 

En kijk...de zon schijnt! Oh..en het regent weer. Maar ach...das macht kein flaus aus. Ga straks nog even mijn slopen strijken. Heel mindfull.


7 opmerkingen:

 1. Ik ben blij dat het gelukkig weer beter met je gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lekker mindfull bezig, heerlijk,
  leuk je uitstapje, ik gun het je van harte,
  dat opruimen... dát zou ik nog eens moeten leren :-)
  ik hecht me zo aan dingen hé :-)
  ben nog net geen hoarder :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Ha ik ben ook al jaren fan van flylady. Tegenwoordig kijk ik vaak naar Diane in Denmark. Zij maakt hele leuke video's over het flylady systeem. Zij is Schots maar woont in Denmarken. Als je zin hebt moet je maar eens kijken "flybaby"

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben gék op een opgeruimd huis. Kan echt ook niet meer tegen rommel. Vandaag ga ik jouw principe toepassen. Niks serieus schoonmaken. Max 10 minuutjes. En dan naar de film. Belangrijker dan een gedweilde vloer ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.