woensdag 16 januari 2019

Boekbespreking: Klokkendans

Dit boek van Anne Tyler doet mij (en misschien anderen ook wel) nadenken over mijn rol in de wereld. Het beschrijft het leven van Willa Drake die hoort dat de ex-vriendin van haar zoon is neergeschoten en in een impuls besluit ze haar man tijdelijk achter te laten en voor de ex-vriendin en haar dochtertje te gaan zorgen. Dit tot ongenoegen van haar man, want ze zijn toch geen familie (meer)?

Ze ontmoet daardoor mensen die een geheel andere manier van leven hebben en ook andere ideeen over wat belangrijk is en merkt dat ze plezier kan halen uit de meest onverwachte dingen.

Moest er wel even inkomen, maar vond het uiteindelijk toch een prettig boek en een mooi verhaal om te lezen.

Over de vanzelfsprekendheid van dingen in een leven en dat je altijd zelf de optie hebt om een andere draai aan de zaken te geven. Op wat voor manier dan ook.

Bureau ISBN - Klokkendans

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zet het op mijn lijstje. Momenteel is het uitgeleend.

pourquoi pas ??? zei

Ik vind het wel een superidee van je om je moeder uit te nodigen en dan niet voor haar maar voor jezelf. Ik ben heel benieuwd wat jullie gaan doen maar dat horen we vast nog wel. Door aan haar over te laten waar jullie heen gaan laat je een keer de controle los. Weet niet of ik dat zou kunnen.liefs.