maandag 18 februari 2019

Afstrepen

Had voor vandaag weer een volle To-Do lijst en die dus maar stuk voor stuk afgewerkt. Wel tussen elke klus even een korte pauze.

Zoals altijd op maandag doe ik het rondje Bless your House. De wasmachine had ik na het douchen al aangezet. Ook stonden er nog wat administratieve Moetjes op het programma. Vooral daar zag ik nogal tegenop, maar mijn ervaring is ook dat als ik gewoon maar mijn timer op 15 minuten zet, noest voortwerk, ik al een heel eind kom. En de klus toch weer sneller 'af'' is dan ik dacht.

Kan ik 'm lekker afstrepen van mijn lijstje.

En altijd heerlijk om een schone was aan het rekje te hebben.


Foto van Pixabay


Werd ook blij van de kleine repareerklusjes die ik - eigenlijk redelijk snel - afwerkte. Kan de sok weer langer mee, de jas nog aan en een vest weer dichtgeknoopt. En dat scheelt weer ergernis of - nog erger - dat ik nieuwe dingen nodig heb. (Of dat denk hahah!!) Blij dat ik het kan.

Zo tegen het einde van de middag werd het hier nogal grijzig buiten. Gelukkig had ik ook nog tijd om even in de tuin te zijn. Niet iets groots gedaan, maar dat hoeft ook niet elke dag (nog). De administratieve moetjes vroegen veel tijd, vooral piekertijd en daar heb je niks aan. Dus stort ik me maar gewoon op het te verrichten werk en klaar ermee.

Nu tijd voor een lekker soepje. En de kachel mag ook wel iets hoger.


5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Lijstjes en afstrepen... heerlijk

vlasje zei

Fijn toch als je je programma kunt afwerken, dat geeft zoveel rust en geloof in jezelf!

Judy zei

Ik ben ook van de lijstjes en afstrepen. En dat van die 15 min. is een goed idee, anders blijft zo'n klus maar liggen. Weet ik uit ervaring.

izerina zei

mooie volgorde. Na alle strepen buiten bijkomen

nicole orriens zei

Klinkt alsof je heel wat voor elkaar hebt gekregen. Al die kleine klusjes hebben een groot effect : )