zaterdag 2 februari 2019

Loop eens naar Linda

Het was droog van de week, de zon scheen en er lag een stapeltje uitgelezen boeken. Dus bedacht ik dat ik ook best, in het kader van meer bewegen, naar de bibliotheek kon lopen. In plaats van fietsen of met de bus. Met de bus is financieel geen goede optie; ik geef OV kosten liever uit als het echt noodzakelijk is, fietsen zou kunnen, maar overdag is het altijd helemaal druk op het plein ervoor met fietsen en fietsende pubers van de naburige school. Dus fiets ik wel na schooltijd of in het weekend.
Dus lopen maar en ik had er nog zin in ook.

Nu had ik natuurlijk in het barre en koude H elsinki al ervaring opgedaan met kou, maar het was een paar graden boven nul, dus eigenlijk niet echt superrrrrrr koud. En van lopen word ik toch altijd snel warm.

Alras zag ik de bibliotheek en leverde daar mijn stapeltje boeken in plus een boek wat ik waarschijnlijk toch niet ga verder lezen want uhm...tsja...toch niet zo leuk als ik dacht en ik had gewoon zin in een verse lees-stapel.

Me wel ingehouden, want het moet natuurlijk allemaal gelezen worden. En gedragen. En nu ik er toch was gelijk ook maar even wat tijdschriften gelezen. Ook in het kader van je zit er toch lekker warm en thuis spaar je zo weer wat energie uit.

Inderdaad de titel verraadt het al; de Linda gelezen, vooral de interviews over vrouwen met boulimia vond ik interessant. En de laatste Zin ingekeken, ook altijd fijn. Toen weer lekker huiswaarts gelopen en altijd prettig zo'n stapel vers leesvoer.

Had ik een aantal vliegen in een klap: Lezen, 'gratis' boeken mee naar huis, even warm zitten en dus niets kopen en bewegen.


Foto van Pixabay


Goed gedaan vind ik van mijzelf.


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Lopen, doe ik hier ook vaak. Winkels zijn 2,5km en 3,5km hiervandaan, mooie route ook nog. Boerderij met landwinkel is iets dichterbij, en ook dat is een mooie route om te lopen. Lopend boodschappen doen met een rugtasje dus. De bieb in het winkelcentrumpje vind ik eng,raar,onprettig, met leesplek aan de glaswand waar de mensen voorbijlopen. Voelt of je in de etalage zit, nou ja, dat zit je ook natuurlijk.

Anoniem zei

Keurig. Een 10 met een griffel en een zoen van de juf.

Mevrouw W. zei

Ik snap goed dat dit alles bij elkaar je een goed gevoel geeft.

Petr@ zei

Lopen is heel goed voor een mens, zo kun je het nuttige met het aangename combineren.
(Sprak zij deftig ;-))
Ik loop ook heel veel, niet alleen met de honden maar ook zomaar. 'S avonds na het eten gaan wij ook vaak een eind lopen, heerlijk.

Joanne zei

De bieb is zo'n beetje mijn tweede thuis. Het is er erg gezellig. Vier verdiepingen. Met een corner waar je heerlijk koffie kunt drinken, een filmhuis en gezellige zitjes. Ik kom er vaak.

Liefs Joanne

Judy zei

Heel goed! Ik hou van lopen!

Unknown zei

Ik lees uw stukken altijd met interesse: uw moed, wanhoop, en humor. Maar oh, dan struikel ik over een "wat" die een "dat" moet zijn. Pedant? Misschien, maar kijk toch eens hier: https://onzetaal.nl/taaladvies/wat-dat/