zaterdag 9 februari 2019

Casten

Gisteren kwamen mijn dochter, haar man en mijn kleinkind even langs. Gezellig, maar ik zei al dat ik nog niet helemaal lekker was. "ach Mam...dat ben je sowieso toch al nooit" grapte mijn dochter.

Maar zoenen deed ik toch maar niet, want wilde ze niet opzettelijk aansteken. Maar ook dat kon geen kwaad, want het snot liep bij tijden vrolijk uit het kleine neusje van mijn kleindochter.
Had haar tekentafeltje al klaar gezet met de rol papier en met de potloodjes en een doos met daarin wat Duplo blokken. En haar kleed, met de ritsen, klittenband en sluitingen lag ook klaar.

Zo schattig te zien hoe ze maar even tijd nodig had om te ontdooien en al snel lekker ging spelen. Met het autootje en de potloden, die ze het liefste allemaal weer netjes in het bekertje opruimde. Mijn dochter vertelde dat ze op de opvang bij haar sportschool ook altijd graag orde schept. Lekker alles op kleur leggen of weer terug in de doos doen.

Door omstandigheden - geen energie van mijn kant of geld om even zomaar naar mijn dochter te reizen, lagen hier nog steeds de kadootjes van mij voor hun gezin van onder de Kerstboom (2018 hoor..) en die konden nu uitgepakt worden. Kleine dingen, geen dure zaken, maar het viel in de smaak.

Nou mam...dan gaan we nu even het kado voor jou halen, want mijn antwoord dat ik niets hoefde namen ze geen genoegen mee, dus ik kreeg een Chromecast van ze. Daarmee kan je vanaf allerlei apparaten streamen naar je tv en is je oude tv opeens een smart-tv geworden. Ik vertelde dat ik Netflix (abonnement via mijn zoon, dus gratis, voordat iemand zich verslikt in de 'dure' dingen die ik doe) keek achter mijn laptop en ook dat ik overwoog om, vanuit bezuinigingen, mijn tv abonnement op te zeggen. Maar dan kon ik via uitzending gemist alsnog op mijn laptop dingen bekijken, maar nu met de Chromecast via de tv.

Las ook elders op een blog dat via de achterdeur je nog steeds tv kan kijken, maar dan rechtstreeks via de kabel in je tv, dus niet via een kastje van de aanbieder, ook al heb je geen abonnement meer. Alweer allerlei dingen om zelf uit te zoeken en knopen door te hakken. Je blijft strepen en afschaven.

De kunst is om te blijven zien dat er nog zoveel wel kan. En dat ik blij moet zijn dat ik dat kan zien. Dat die Zwarte Hond voorlopig niet zo hard meer aan me trekt. Al blaft hij bij tijd en wijle te luid.

Mijn schoonzoon installeerde de boel en vertelde dat ik alles via mijn telefoon kan bedienen. Het deed me deugd dat ik niet helemaal digidebiel ben, want ik gaf aan, toen het hem niet lukte om het apparaat via de afstandsbediening te vinden, hij dit apparaat gewoon via het tv-menu moest toevoegen. En later vond ik zelf ook nog hoe ik via mijn laptop verbinding kon maken via Google. Kiezen voor de optie 'Casten" en dan kan het feest beginnen.

Hou er erg van om dingen zelf te kunnen en vooral te begrijpen.

Grappig ook om aan de envelop van mijn gemeente te zien dat ze gebruik maken van meerdere postverzenders en deze er maar 1 dag over deed om de dikke enveloppe met inhoud bij me te bezorgen.

Was na het bezoek van mijn lieve familie wel helemaal afgeknoedeld, maar moest van mijzelf ook nog wat doen aan mijn uitzoekwerkje voor de participatiewet. Want spaar ik alles op en moet ik het in een keer doen, dan overvalt het me helemaal en ben ik bang (weer) door te draaien.

Dus toen gisteren de timer ging, was ik toch wel trots op mijzelf. Toch maar weer mooi geregeld en gedaan, ondanks tegenzin. Alweer wat af kunnen strepen. En daarna fijn "Paddington" via Netflix gekeken, op de tv. Kinderfilm, maar heerlijk sentimenteel.Ook bedacht ik hoe ik deze maand zo zuinig mogelijk kan doorkomen, want ik wist al dat ik wel deze maand de jaarlijkse verzekeringen moest betalen. En ondanks dat het gebudgetteerd stond, is de opbouw van reservefondsen nu tamelijk PVV achtig aka Minder Minder Minder. Dus veel diepvriesduiken is mijn doel.

Maar ook die uitgave weer gedaan en betaald is maar betaald.

Nu staat er een lekker soepje te trekken, van groenten uit voorraad en een kippenpoot uit de reclame uit de diepvries.  Zo'n soepje kan ik meerdere dagen van eten, dus dat is ook weer prettig en alweer een halve week overbrugd. Heb ook gemerkt dat als ik later op de dag boodschappen doe, er meer 35% korting stickers geplakt zijn en dat is ook altijd budget-vriendelijk. Voor zaken die nodig zijn dan he..

Mijn dochter gaf ik een netje mandarijnen mee, want 2 halen 1 betalen is heerlijk, maar zoveel mandarijnen krijg ik niet op en dan worden ze droog en niet meer lekker. Dan is het beter dat ik mijn overvloed weggeef. Dus kocht ik ze toch maar wel.

Snothoofd is langzaam minder snot en meer hoofd en dus ook meer aanwezig weer. Toch zweef ik nog een stukje boven de werkelijkheid. Want die is me iets te onaantrekkelijk. Een werkelijkheid die ik mij hele leven heb trachten en weten te vermijden en langzaam via de zeepheling toch naar toe ben gegleden.


7 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Wij hebben sinds kort Netflix en na en week Netflixen op de laptop is manlief ook om een Chromecast gegaan. Ik vind het ideaal om vanaf mijn telefoon te kunnen regelen wat ik op tv wil zien. Wij hebben een schotel op het dak en als het hard waait dan wil dat wel eens problemen geven: dan valt bijvoorbeeld het beeld uit. Maar met de Chromecast kun je gewoon altijd kijken wat voor weer het ook is.

Anoniem zei

Fijn dat het iets beter gaat en dat je de familie weer hebt gezien.

Iris Papilio zei

Heerlijk als het spul komt hè.. maar ook weer fijn als ze weer weggaan. Jij hebt dus een gewone TV en kunt dan met zo'n chromecast toch Netflix zien via een ander apparaat als ik het goed begrijp? Dat ga ik eens uitzoeken voor boven.. leuk klusje

Judy zei

Interessant hoe je de dingen regelt. Hier moet ik ook wat efficienter worden met zuinig zijn, dus ik voel me door jou geinspireerd.

mrs H. te B. zei

Ik wilde je al een tijdje even mailen - dat ga ik zo doen! Verder: heb jij een staafmixer? Ik vind dat een erg consuminderig apparaat - bijv. om fruit wat een beetje oud is te pureren, en eventueel met wat water en kruiden uit de tuin een lekker sapje van te maken!

Petr@ zei

Gelukkig dat je minder snotterig bent.
Gezellige visite had je, al kon je ze niet knuffelen. Volgende keer extra knuffelen ;-)

pourquoi pas ??? zei

Hey meisje nu maak ik mij zorgen. Gaat alles goed?