donderdag 5 december 2019

Anti-Marie Kondo blog

Want; wie wat bewaard, die heeft wat!!

Geen oude schoenen wegdoen omdat ze je toevallig een jaartje niet draagt, maar goed verzorgd bewaard zijn ze het jaar daarop een nieuwe schat uit eigen schatkist. En hoef je niet alweer nieuwe schoenen aan te schaffen omdat je 'niks' hebt.

Bewaar je ze lang genoeg dan komen die 'oude' schoenen weer terug in de mode. Twintig jaar schijnt het te duren voordat een nieuwe generatie die oude look weer hip verklaart. Hahah....kijk bijvoorbeeld naar die afgrijselijke jaren 80 look die nu weer hip is. Lelijke sneakers, groot haar, Dolly Dots...kom er maar in. Heel vroeger, toen ik een puberella was, kocht ik weleens schoenen (pumps) op Kringlopen en rommelmarkten, maar dan model uit de jaren 50 of vroege jaren 60. Vrijwel niemand snapte dat.



Maar ook Kerstversiering. Niet ieder jaar alles in de nieuwste trendkleuren kopen en de rest wegmieteren, want anders wordt Marie boos. Nu scheelt het wel dat ik vrij neutrale Kerstversieringsspullen heb en niet in knalpaars of felblauw (Heb ik - Mea Culpa - in de jaren 80 wel gehad. Allemaal blauwe ballen in de boom. Vast symbolisch).

Maar met weinig geld kan ik toch een warme sfeer creeeren. Ook altijd pas Na de Kerstdagen dingen inkopen die je mooi vind - dan is er altijd opruiming. Vast voor het volgend jaar inkopen. Of nog beter; bedenken hoe je dat van wat je al thuis hebt, zelf na kan maken.







7 opmerkingen:

klaproos zei

ik koop nooit nieuwe kerstspullen.... en dit jaar twijfel ik of ik er uberhaupt wel "iets" aan zal doen :-)

Mevrouw W. zei

Ik kocht pas een nieuwe trui, een best wel wijd model en dat deed me eigenlijk ook aan de jaren 80 denken, toen ik ook van die wijde truien droeg of zelf nog breide.

Wij hebben al heel erg lang dezelfde kerstversieringen en daar komt niet zoveel bij. Wat we hebben is goed.

Lot zei

Bij de kringloop kerstmarkt heb ik vooral veel kaarsen gekocht, enkele hele mooie vormen in de vorm van o,a kerstboom, piramide en dennenappels. Echt mooie dingen, de rest heb ik voldoende

Mirjam Kakelbont zei

Dit jaar wil ik per se één "kerstbal" kopen, namelijk de tompouce in de Hema, maar dat klereding is steeds uitverkocht. Mijn dochter doet bijna een moord voor een tompouce. Eerst wilde ik 'm als schoencadeau geven maar ik vrees dat ze nu tot de kerst moet wachten of tot ze een honderd gram weegt (-:
Ja, ik ga me daar elk jaar nieuwe kerstversiering kopen. Trends? Wat zijn dat?

Anoniem zei

Onze kinderen mochten vroeger voor de kerst elk één kerstbal uitzoeken in de winkel. Zo ontstond een bonte kerstballenverzameling ... Maar ze vonden het altijd heel erg leuk. Goede herinnering aan! Liesbeth

nicole orriens zei

Helemaal mee eens. Ik heb echt wel eens spijt gehad dat ik dingen had weggedaan in een wilde Marie Kondo aanval... Soms geldt inderdaad Wie wat bewaart die heeft wat!

Marlou zei

Hey!
kerstspullen weggooien??
Alleen als ze kapot zijn.
Ik heb een fijn koffertje met de spullen er in,. Die zie je verder het hele jaar niet, dus... steeds toch weer een verrassing...

Prettig weekend!