vrijdag 6 december 2019

Nadeel vrijwilligerswerk

Nu ik door mijn vrijwilligerswerk veel meer in contact met mensen kom, pik ik natuurlijk ook wel eens een virusje op.

Zo waart het Griepvirus rond hoorde ik van mijn professionele collega's en van de week zei een ander me dat ook al,  die zelf hevig aan het snotteren was en eigenlijk beter thuis kon blijven. Dus ik ging - grapje voordat u denkt dat ik echt niet met mensen om kan gaan - 3 stoelen van hem vandaan zitten. Haalde nog net mijn mondkapje niet uit de tas.

En natuurlijk hebben mijn clienten ook wel eens iets onder de leden. Onvermijdelijk, vooral in deze tijd van het jaar.

Maar hahah...dat is tot nu toe het enige nadeel.

Voel me bijna weer een normaal mens. Die haar kennis en (ervarings)deskundigheid nu kan inzetten om anderen een steuntje in de rug te geven. Of wegwijs te maken in de wirwar van diverse regels op overheidsgebied. Wat mij ook weer enorm goed doet. En het hebben van plekken in de agenda die nu ingevuld zijn. Een werkplek hebben. Onderdeel van een team zijn. Meedraaien in een team. Meedenken (afremmen dat ik dan weer niet te veeeeeeel mee ga denken en vooral doen).








7 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat snap ik! Gewoon erg bij horen en nuttig zijn doet een mens goed.

Bertiebo zei

Je bent niet alleen een normaal mens, je bent ook een verstandig en aardig mens. Dat wist ik wel hoor, maar het blijkt ook allemaal uit dit stukje

klaproos zei

:-) uit de buurt blijven van niezers en snotters :-)

Anoniem zei

Ik kwam dit jaar voor het eerst in aanmerking voor een griepprik, eerst vond ik het niet nodig om eraan mee te doen. Maar ik kom ook in contact met ouderen buren die ik weleens help en sommigen die willen zich niet laten inenten onder het mom het helpt toch niet of ik ben nooit ziek. Om hen te beschermen heb ik mij in laten enten en nu merk ik dat ik mij beter en sterker voel dan verleden jaar om deze tijd. Dus voor mij is het positief en ik maak anderen en misschien zwakkere ouderen niet ziek.

Mevrouw W. zei

Wat een lief filmpje!

Joanne zei

Datzelfde griepvirus waart hier nu rond. Misschien van de kleinkinderen? Die zijn steeds verkouden sinds ze op school zitten. Met tussenpozen dan. En dan pik je zelf ook wat mee.
Lief filmpje.

Liefs Joanne

Sylvia zei

Duurt een jaartje en daarna ben je immuun voor alles. Zo ging het tenminste bij mij, toen ik in de gezondheidszorg ging werken...