donderdag 8 april 2021

Afwezigheidsmeldplicht

De tulpen die ik op zaterdag kocht laten nu al hun kopjes hangen. Goedkope zeikerds! Voor de rest ben ik niet zo van de bossen bloemen. Sterker nog; eigenlijk hou ik niet heel erg van bloemen binnen. Die horen buiten, lekker bloeiend aan een struik of plant. Alleen voor tulpen maak ik graag een uitzondering. Maar die zijn er dan ook nooit heel erg lang. En niet zo duur. 

Ben een paar dagen offline de komende tijd, heb mijn laptop uitgeleend aan mijn dochter. 
Nu kan ik - gelukkig - nog wel online zijn via mijn telefoon en dus wel lezen, maar niet reageren. Ook wel even rustig voor het hoofd.

Door mijn werk kom ik in contact met mensen die zich geen raad meer weten door de financiële ellende waar ze in zitten. Door de toeslag-affaire bijvoorbeeld, waar nog steeds geen grote stappen zijn gedaan. Vanuit de praktijk hoor ik maar al te veel voorbeelden. En toch kozen we massaal weer voor hetzelfde clubje. En nu is de aandacht natuurlijk lekker geluwd en de voorvechters voor werkelijke transparantie zitten overwerkt thuis. 

Of straks in een functie elders. Kaltgestellt. Kan hij geen schade meer veroorzaken. Ken uw Machiavelli. 


Afbeelding van Alex Yomare via Pixabay 

Tot over een aantal dagen. 

9 opmerkingen:

Jeanneke zei

Ik vind de term 'kaltgestellt' net zo vreselijk (Duits) als wat er mee bedoeld wordt.
Snap ook niks van die liberale kuddekeuze.
Liefs en heb het goed de komende laptop-vrije-dagen.

mrs H. te B. zei

Goed dat je het meldt! Niet verplicht natuurlijk, maar voordat we ons allemaal zorgen gaan maken... Laptopvrije dagen - een goede oefening in rust en onthaasting!

izerina zei

Geniet van je rust

Jo zei

Tulpen groeien in de vaas nog een stukje door en gaan dan hangen. Misschien zou je ze nog wat in kunnen korten. Ik heb ook wel eens de tip gelezen om een naald dwars door de steel heen te steken, vlak onder de bloem.

Verder ben ik het met je eens dat bloemen het mooist zijn als ze nog aan de plant zitten.

Een hartelijke groet van Jo.

Anoniem zei

voor je naar bed gaat een krant nat maken met een spraybus dan de tulpen strak wikkelen in deze krant en daarna in vaas terug zetten. Als het goed is, zijn ze de volgende dag weer recht. Ik zelf doe dit niet want ik vind het mooi als ze buigen of hangen.

Iris Papilio zei

Sterkte met zonder laptop! Tulpen snijd ik sowieso minimaal 12 cm af en dan in het water in een strakke vaas. Hebben ze ruimte om te groeien. Nog nooit problemen gehad met hangtulpen. Misschien een tip voor de volgende keer. Doeiiiiiii

johmar zei

Tulpen vooral niet in heel veel water zetten, want dan gaan ze hangen. Gewoon zorgen dat de voetjes in het water staan is voldoende.

nicole orriens zei

Wat jammer dat de tulpen het zo snel laten afweten. En wat fijn voor de mensen die je nu helpt dat je ze een helpende hand krijgen toegestoken!

Jo zei

Je bent nu al een week afwezig. Gaat het wel goed met je?

Ik hoop je snel weer terug te zien.
Een hartelijke groet van Jo.