maandag 19 april 2021

Kattebak weer schoon

 Aka mijn tuin.

Zelfs bovenop een plant zat de kattenstront. Bovenop!!! En van het formaat dat ik automatisch Smelly Cat ging zingen want ook nog eens met de bijbehorende geur. Getverdegetver!Spaar al een tijdje de koffieprut op. Als het redelijk droog is strooi ik dat op alle plekken waar nog grond te zien is, maar eigenlijk doe ik dat ook voor shit. Want ze poepen dus gewoon bovenop de planten. 

Is een taser een te zwaar middel??

Nou ja, ben wel weer lekker buiten bezig geweest en het schoonmaken van de openbare kattenbak stond op mijn lijstje die dag. Plus gewoon nog her en der en hier en daar zaken die wel kunnen en mogen. Uiteraard nog geen eenjarigen gehaald. Dat doe ik echt altijd pas na de IJsheiligen. Die oude tuinwijsheid heeft zich het Paasweekend alweer bewezen. Sneeuw en hagel toen.

Komt er een toch een buurtkat mijn tuin insluipen en zie ik aan zijn bewegingen dat hij eens lekker wil gaan zitten kakken, spreek ik hem/haar ernstig toe. Nee! Niet hier. Thuis op de kattenbak! Drinken uit de vijver prima; maar hier NIET kakken!

Propte trouwens mijn Brabantia droogmolen in het oude gat van mijn nu vergane droogmolen. Iets te wijd dat gat. Dus deed even iets in dat gat erbij. Stok. Had ook oude vibrator kunnen nemen, maar ja...dan krijg je daar weer kamervragen over. En ga van de week wel kijken of ik het officiele anker kan fixen. Nu geen zin an. Maar zo kan het ook. Droogt prima. Droomde trouwens van de week wel dat iemand mijn gloednieuwe droogmolen uit mijn tuin had gestolen. Met hoes en al. Werd er benauwd wakker van. Ja, bezit is niet eenvoudig.

En fietste nog even een proefrondje om te kijken hoe lang het fietsen is, ergens waar ik binnenkort moet zijn. Viel me niet tegen, had verwacht dat ik er langer over zou doen en het verder zou zijn.  Geen wind, dus ook niet tegen. En prachtige blauwe lucht, waardoor de hele gemeente op de elektrische fiets zat. Echt zo blij dat ik, vrijwel zonder erbij na te denken, mijn fiets pak en ga. Heel fijn. 

Op tijd thuis voor de F1. Max Verstappen gewonnen. Interessante race, veel uitval en zelfs even stopgezet. Ondertussen de was binnengehaald. Hoppa. Zo fijn, dezelfde dag weer droog (zonder droger dan he). En heerlijk buiten gedroogd. Eigenlijk tegen mijn principes op zondag. Doe ik liever niet om die dag heel bewust niet huishoudelijke klussen te doen, maar te ontspannen en op te laden. Maar principes zijn er om vanaf te wijken. Vooral zelfverzonnen. 

Nog even genieten van Podium Witteman en bedenken wat ik ga eten met wat ik nog in de koelkast heb. Geen boodschappen gedaan dit weekend. Geen zin in en nog genoeg op voorraad. Ga morgen wel voor verse groenten. 
3 opmerkingen:

Mirjam Kakelbont zei

Precies! Katten schijten maar op de kattenbak of bij de buren in de tuin (-: Zo'n kop zou ik ook hebben.
"Bezit is niet eenvoudig." Wat een geweldige opmerking. Zo zit ik een beetje met onze bijen in m'n maag. In de tuin staan lang niet zo veel bloemen als anders...
Fijne week!

Iris Papilio zei

Heel vervelend die katten van de buren! Ik heb wel een tip.
Ik heb een tijdje 'kattenschrik' gestrooid van de A.ction, dat is op basis van knoflook, maar dat was op en toen vonden we weer kak, in het grind vooral. Toen heb ik een halve knoflookbol gebruikt, alle teentjes gesnipperd en rondgestrooid. Het was snel over, ik zag de katten dan door de voortuin naar mijn buurvrouw lopen, daar gingen ze dan een plekje zoeken en daarna zijn ze niet meer bij mij terug geweest. Dat is nu echt al heel lang. Dus ze zijn kennelijk mijn tuin/grind vergeten.
Vraagje over de F1, kijk jij dan op de Duitse zender? Want wij kunnen het niet meer zien of we moeten een ander pakket nemen.

Nietzomaarzooo zei

Nee, kijk via Ziggo. Ga die knoflooktip ook uitproberen, die wil ik trouwens ook in de grond plaatsen.